Ga voor een hangende gashaard

Ga voor een hangende gashaardEr zijn diverse soorten gashaarden. Een gashaard is eigenlijk rondweg een soort verwarming dat de ruimte verwarmt door een vuurtje te creëeren. Over het algemeen verbrandt de gashaard zoals het woord al aangeeft gas. Hierdoor wordt er in de haard een vuurtje zichtbaar dat in de kamer vaak voor een elegante uitstraling zorgt. Naast dat het een elegante uitstraling oplevert zorgt het uiteraard ook dat de kamer verwarmd wordt. Een handige soort gashaard, die dan ook vaak als mooi en prettig wordt ervaren door mensen is de hangende gashaard. De hangende gashaard doet eigenlijk exact hetzelfde als een klassieke gashaard, maar dan hangt deze variant. Dit neemt diverse voordelen met zich mee.

Lees ook: 20+ producten om het warm te krijgen

Waarom een hangende gashaard?

Een hangende gashaard heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere verwarmingen. Om te beginnen kun je door te kiezen voor een hangende gashaard behoorlijk wat ruimte besparen in de kamer waar de haard komt te hangen. Een haard die op de grond staat zorgt hoe dan ook voor een stuk ruimte dat direct in beslag wordt genomen in de ruimte. Bij een hangende gashaard hoeft dit absoluut niet het geval te zijn. De haard hangt immers, waardoor het niet hoeft te zorgen dat er in de kamer minder ruimte is voor andere dingen. Daarnaast is het in veel ruimtes ook zo dat een hangende gashaard simpelweg een modernere en elegantere uitstraling geeft dan een klassieke gashaard. Veel hangende gashaarden hebben bijvoorbeeld glas aan alle kanten. Dit zorgt er voor dat je vanuit alle hoeken van de kamer het vuur dat zich in de gashaard bevindt kunt zien. Hangende gashaarden zorgen ervoor dat de ruimte overzichtelijk blijft. Veel normale gashaarden moeten daarnaast ook tegen een muur gezet worden. Hangende varianten worden ook vaak tegen de muur geplaatst, maar deze kunnen ook vaak door de volledige ruimte worden opgehangen.

Verschillende varianten hangende gashaarden

Afhankelijk van de ruimte waar je je gashaard wilt plaatsen, kun je uiteraard kiezen uit diverse varianten. Het idee is zolang je echt naar een klassieke hangende gashaard zoekt uiteraard hetzelfde, namelijk een hangende gashaard die gas verbrandt om op deze manier warmte in de ruimte te creëren. Het kan echter zijn dat je nog niet helemaal weet welke variant je wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je niet zeker weet welke variant mooi zou staan in de ruimte waar je hem wilt plaatsen. Het kan een handige tip zijn om alvorens een aankoop te doen de kamer even goed te bekijken en analyseren. Je kunt bijvoorbeeld inspelen op de kleuren van je vloer en muren. Als je bijvoorbeeld een zwart-witte kamer hebt, kan het een mooie uitstraling geven als je ook gaat voor een hangende gashaard die zwart of wit is. Voor wat inspiratie kun je natuurlijk altijd even langs een winkel gaan om de verschillende varianten te bekijken. Het kan dan handig zijn om een foto van de kamer te maken en deze in de winkel bij je te hebben. Dan kun je tijdens het bekijken van de gashaarden ook waar nodig de foto erbij pakken en anticiperen hoe de gashaard in je kamer zou staan. Als je er echt niet uitkomt en advies nodig hebt kun je in der winkel uiteraard ook naar een medewerker toe stappen.

hangende gashaard

Vorig artikelFabulabox, milieuvriendelijk speelgoed
Volgend artikelOver een kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept had
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in