Deze boeken kozen mijn kinderen in 2016

keuzestress-boekenweek-2016Het is een jaarlijks ritueel met de kinderboekenweek, het kiezen van boekjes. Dat wordt met 4 kinderen trouwens best een dure aangelegenheid, maar goed. Lezen is belangrijk, boeken zijn prachtig, dus we blijven ieder jaar in de kinderboekenweek boekjes uitkiezen in de kinderboekenwinkel.

Alice in Wonderland

In Den Haag aan het Piet Heinplein zit een superleuke kinderboekenwinkel met de naam “Alice in Wonderland”. Na schooltijd reden wij regelrecht die kant op en vonden zowaar een parkeerplek in de straat. We hadden even wat drama, want Lenthe had het koud en Fee wilde per se zelf lopen. Maar na een minuut of 5 liepen we een waar kinderboekenwalhalla in. Toen kwam het moeilijkste: zoeken en kiezen!

kinderboekenweek-2016-boekjes-kiezen

Sterre en haar ereader
Sterre liep regelrecht naar de boeken van 10-12 jaar. Ze leest de laatste tijd superveel, ook op haar Kobo ereader. Hier downloaden we regelmatig nieuwe boeken op, die ze in bed leest. Sinds ze die e-reader heeft, is ze met sprongen vooruit gegaan met lezen trouwens. Ze las altijd al foutloos, maar haar tempo liet nog wat te wensen over. Nu ze zoveel boeken tot haar beschikking heeft gaat het als een trein. En ook fijn dat het niet zoveel plek in neemt op zo’n ereader. Ze leest soms een boek per dag, dan is zo’n ereader echt ideaal! Uiteindelijk koos ze het boek van Isa Hoes en Vlinder. Ze zag nog allerlei boeken, maar daar hebben we de titels van opgeschreven om te downloaden op haar ereader.

kobo-ereader

Yuren leest Avi start

Yuren is dit schooljaar in groep 3 begonnen en kent dus een handvol letters. Hij wilde per se een boekje dat hij zelf kon lezen, maar eigenlijk waren alle boekjes van Avi Start nog te moeilijk voor hem. Dat frustreerde, hij kon maar niet kiezen. Uiteindelijk heb ik hem kunnen overtuigen dat hij met de kerst alle letters kent en het dus niet zo uitmaken als hij nu een boekje koos wat misschien nog iets te moeilijk was. Het werd “Pup gaat te ver” van Lida Dijkstra. Een leuk boekje voor de beginnende lezer.

Lenthe verzot op ballet

Nummer 3 van het stel was er al snel uit: “Grote Anna leert dansen” moest het worden. Lenthe wil graag op ballet, dus het past goed in dat thema. Vervolgens viel haar blik nog op een vriendenboekje van Heksje Foeksia. Dat wilde ze zó graag hebben, dat ik het meenam. Het was maar 6€.

Fee en de muizen
Zoals ik al in mijn weekoverzicht schreef hebben we momenteel in huis last van muizen. Toepasselijk dus dat Fee het boekje “Noten” van Paula Gerritsen koos. Dit gaat over een muis die nootjes wil verzamelen voor de winter.

de-kabouterkinderen

Mijn keuze

Ik koos zelf ook nog een boekje, namelijk De Kabouterkinderen van Elsa Beskow. Ik vind de boeken van uitgever Christofoor leuk voor de seizoenstafel, en deze past goed bij de herfst.

Mogen jullie kinderen ook boekjes kiezen in de kinderboekenweek? Zo ja, welke boekjes hebben jullie gekocht? Laat een reactie achter of maak een foto van de boeken en plaats op Instagram met de hashtag #showjekinderboekenweekaankoop

boeken-alice-in-wonderland-2016

Vorig artikelOstheimer diertjes voor de herfst
Volgend artikelHouten sieraden, de nieuwe trend!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Normaal ga ik altijd samen met de kinderen, nu kocht ik alleen als verassing wat voor ze. Voor Sam een boek over ridders en voor Ella de paddington filmverhaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in