Ostheimer diertjes voor de herfst

seizoenstafel herfsttafelWaarom een seizoenstafel zo goed is voor kinderen, daar schreef ik al eerder een blog over. Ben je nog niet overtuigd, lees deze dan zeker. Het herfstseizoen is bij uitstek een moment om samen de tafel te vullen. Er zijn diverse activiteiten te bedenken die de kinderen in herfstsfeer brengen. Ostheimer diertjes voor de herfst zijn een lust voor het oog en horen thuis op iedere seizoenstafel.

Naar het bos

Ga lekker met de kinderen naar het bos om kastanjes, eikeltjes, gekleurde bladeren, mos en ander herfstspul te zoeken. Laat het thuis even drogen op een krant. Schud het zand en de kleine diertjes er uit en laat je kind de herfsttafel zelf inrichten, eventueel met begeleiding.

Herfstbladeren knutselen

Als je een seizoensboom hebt, dan kun je samen met je kind op rood, oranje, geel, bruin en donkergroen papier verschillende vormen blaadjes tekenen en uitknippen of prikken. Maak met een perforator een gaatje in het blad en doe er een touwtje doorheen. Hang de bladeren in de seizoensboom voor een herfstig effect.

Ostheimer diertjes voor de herfst kiezen

De Ostheimer diertjes die passen bij het thema herfst staan natuurlijk heel leuk op de seizoenstafel. Denk bijvoorbeeld aan het eekhoorntje, de vos, de egel, de vogelboom met vogeltjes, de slak, de uil, het everzwijn, het konijntje, de fazant en het hertje. Laat de kinderen elke herfst 1 diertje kiezen om aan te schaffen, of leg het als verrassing als cadeautje bij hun ontbijtbord. Zo bouw je langzaam een mooie verzameling op en wordt het steeds leuker om de herfsttafel te versieren.

ostheimer-diertjes-herfst

Kleden, kaarten en prentenboeken voor de seizoenstafel

Tot slot is het leuk om op de plek waar je de seizoenstafel maakt een mooie oranje of rode doek neer te leggen als ondergrond. Deze kun je aanschaffen via Saartjes Wereld of je koopt een mooie doek bij een stoffenwinkel. Bijzondere kaarten en prentenboeken met het thema herfst maken het af.

Show je seizoenstafel

Doe je mee met het showen van je seizoenstafel op Instagram? Gebruik de hashtags #showjeseizoenstafel en #showjeherfsttafel

Vorig artikelFollow the famous met de Blue Boat Company
Volgend artikelDeze boeken kozen mijn kinderen in 2016
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in