Houten sieraden, de nieuwe trend!

armband houtInmiddels hebben we behoorlijk herfstige dagen. Hoewel ik echt een zomermens ben, krijg ik dan ook altijd weer zin om het huis en mijn outfit in herfstsfeer te brengen. Natuurlijke materialen passen echt bij herfstige dagen. Passende kleuren zijn bruin, oranje, rood en okergeel. Die kleuren vind je terug in hout. Houten sieraden, de nieuwe trend in de herfst!

Lees ook: Corina Rietveld handgemaakte sieraden

Houten sieraden zijn hip

Ik vind bijvoorbeeld de houten sieraden die ik bij Origami Zoo zag echt heel leuk. Bijvoorbeeld de vogel of de eekhoorn. In Origami stijl. Deze zijn perfect voor de herfst en de winter. Ze geven je outfit precies die natuurlijke look die matcht met het herfstige weer: wind, kou, regen die met bakken uit de hemel valt. En dan jij, met je herfstkleurige trui, je maillot, je rokje èn die prachtige houten ketting op de bank met je boek en kopje thee. Nou ja, dat laatste is misschien een illusie als je ook nog wat kinderen moet entertainen, maar het gaat natuurlijk om het idee. Want mama of niet, je wil er wèl leuk uit zien! Ik tenminste wel. Niet van hout, maar wel heel herfstig, zijn trouwens deze eekhoorn kettingen.

houten sieraden eekhoorn

Meer herfstfiguren aan een ketting

Ook heel leuk zijn de Tangram Vosjes, eveneens van Origami Zoo. Ik heb ook een jurk met vossen, en Sterre een shirt met vosjes, daar past deze ketting perfect bij. Leuk om dat zo door te stylen vind ik altijd. Ook op een effen shirtje kan dit natuurlijk heel goed. Liever een zilveren vosje in Tangram stijl? Dat heb ik ook gevonden 🙂 En voor kinderen is dit kleurrijke vosje erg mooi. Of alleen een vossenkop kan ook.

houten sieraden vosje

Herfstbladeren om je nek

Ben je meer van goud- zilver- of bronskleurig? Dan passen houten sieraden misschien minder bij jou. Deze blaadjes als sieraad vind ik ook erg mooi in de herfst. Ze kunnen elk seizoen, maar in de herfst vind ik het net een klein beetje meer passend.

herfst blad ketting

Wolkjes in de herfstlucht

Bij Novy vond ik deze prachtige ketting met een wolkje erop. Bedoeld voor kinderen, maar stiekem vind ik ‘m zelf heel erg leuk. Hij gaat op mijn verlanglijst! In de herfst zien we vooral wolkjes in de lucht toch? Voor je dochter is het een prachtig cadeau, met als mooie boodschap “follow your dreams” Perfect dus voor de feestdagen. Bij Lovy hebben ze sowieso mooie mamasieraden met de naam van je kinderen of een mooie afbeelding. De moeite waard om te bekijken!

ketting wolkEgeltjes

In de herfst zien we natuurlijk ook veel egeltjes, voor ze in winterslaap gaan. Een echt bosdiertje, dat ook heel goed om je nek past bij een bruine outfit. Ik heb egeltjes gevonden in allerlei soorten en maten. Deze egel kettingen van Kayasieraden zijn van goud, zilver of brons. Zelf vind ik brons het best bij de herfst passen.

ketting egeltje

Paddestoelen

Onmisbaar in een blog over houten sieraden in de herfst is natuurlijk de paddestoel. Deze paddestoel is leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Door de felle kleuren valt ie meteen op!

ketting paddestoel

Eikels aan een ketting

Echte herfstproducten zijn eikels en kastanjes. Laat ik daar nu ook kettingen van hebben gevonden! Bij Kaya sieraden bijvoorbeeld kettingen met als hanger een eikeltje in goud, zilver of brons. Ook heel leuk in de herfst!

eikeltje ketting

Vorig artikelDeze boeken kozen mijn kinderen in 2016
Volgend artikelGroentefriet met homemade sausjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in