Boekreview: Supergranen & zaden

supergranen en zadenMijn ontbijt deze ochtend bestaat uit een bak sojayoghurt met hennepzaad, chiazaad, gojibessen, cranberries, amandelen, walnoten, bauwen bessen, verse vijgen en een herfstige pruim. Aardig wat superfoods dus. Een deel zal zeggen: oh, de superfood hype! Een ander deel, geloofd, net als ik, dat het gezond is. Het is maar net wat je wilt geloven en wat e wereldbeeld is. Er zijn tal van onderzoeken gedaan: die zegt dat zaden en noten je van het zijn voor de gezondheid, de ander zegt dat het allemaal wel meevalt en een klein deel beweert zelfs dat superfoods schadelijk kan zijn. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen….

Ik geloof dat het gezond is, omdat dit het voedsel is dat we vroeger, toen er nog geen supermarkten bestonden, aten. Gewoon puur natuur. En ja, E-nummers en ander toevoegingen zijn allemaal onderzocht en niet schadelijk gebleken, maar in mijn opinie moet dat nog maar blijken op de lange termijn. Zelfs ik stam met mijn 38 jaar nog uit de tijd dat er in de supermarkten geen kant en klare zakken voorgesneden groenten lagen, en de hoeveelheid pakjes en zakjes was ook nog zeer beperkt. De effecten van al die toevoegingen op de lange termijn kan dus nog helemaal niet betrouwbaar en valide wetenschappelijk onderzocht zijn, en tot die tijd trek ik lekker mijn eigen plan.

boek zaden

Superfoods dus. Noten en zaden. En ik vond in dat kader toch zo’n leuk nieuw boek! Het heet: Supergranen & zaden en is geschreven voor Amy Ruth Finegold. Dit boek bevat recepten om elke dat van superfoods te genieten. Niet alleen in je ontbijt, maar ook in de soep, salades & snacks, hoofdgerechten, desserts en andere zoetigheden. Met prachtige foto’s erbij. Je krijgt er meteen zin in. Voorin staat uitleg over soorten granen die gluten bevatten en die glutenvrij zijn. Er kwamen zelfs nog granen en zaden voorbij die ik helemaal niet kende. Wat dacht je bijvoorbeeld van Freekeh? Of Farro? Ik had er nog niet eerder van gehoord. Grappig dat ik door het boek op juist deze namen mijn blik liet vallen toen ik gisteren bij de Ekoplaza mijn boodschappen deed. Toch eens uitproberen, dacht ik. De recepten zijn duidelijk en niet te ingewikkeld. Bovendien zijn ze lekker kleurrijk! Dat ziet er extra aantrekkelijk uit op je bord. Ik vind het boek zeker de moeite waard! Je koopt het oa bij bol.com.

boek superfoods

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelLunchbox kaartjes
Volgend artikelMore Than a Fling
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in