Camping hacks van Pinterest

organiseer met krijtbordverfVoor het Noorden van Nederland start morgen de allerlaatste schoolweek van dit jaar. Een groot deel gaat dan ook direct op vakantie. Nederlanders zijn best fanatieke kampeerders. Ruim 11 miljoen mensen vertrekt dit jaar naar de camping. Op Pinterest vond ik een aantal leuke, grappige & handige tips om je campingvakantie nòg comfortabeler te maken.

-Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Op vakantie ideaal om muziek te luisteren, hetzij met de koptelefoon, hetzij met boxjes. Stel dat je boxjes vergeet, wat dan? Voor een slimme oplossing heb je alleen 2 plastic bekertjes nodig en een lege keukenrol.

-Sta je op een camping met ontzettend vies sanitair? Of sta je ontzettend ver van het sanitair weg? Van beide scenario’s kun je erg balen. Met een emmer en een losse wc-bril maak je zo een provisorisch toilet. Zakje er in hoppa, in de prullenbak! Zo wordt kamperen zelfs voor mensen met smetvrees nog leuk.wc van emmer

-Kaarsjes vergeten? Sfeervolle campinglichtjes maak je eenvoudig van een sinaasappel. Vinden de kinderen vast ook een leuke bezigheid, zo sla je twee vliegen in één klap!

-Vers visje gevangen? Of gekocht? Zo fileer je ‘m!

-Verf met krijtbord op houten kratjes of bakken en organiseer zo wat waar in moet. Handig idee wat er ook nog leuk uit ziet!

-Zo maak je van een paperclip een speld!

-Losse potjes met kruiden nemen vaak veel plek in. En zoveel heb je er meestal niet van nodig. Gebruik een pillendoosje om kleine hoeveelheden van kruiden mee te nemen. Zo heb je toch vanalles bij de hand, maar neemt het minimaal plek in. Ideaal!

-Handig om te weten in geval van nood: vetkrijtjes branden 30 minuten. Die gaan dus in ieder geval mee!

-Is er geen warm water beschikbaar? Zo maak je het zelf, je hebt alleen een vuilniszak en kleine plastic zakjes nodig.

-Verveel je je? Dan is het leuk om deze DIY lantaarntjes te maken van blikjes.

-Bij kamperen hoort een kampvuur. Hoe je dat maakt, lees je hier.

paperclip wordt speld

Vorig artikelTips & trics voor loomatics
Volgend artikelIn oranje sferen op Etsy
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in