Citytrip München, hier boek je een familiekamer

eisbachwelle surfspotOp doorreis naar Slovenië zochten wij een betaalbare overnachtingsplek. Wij vinden het fijn om vroeg te vertrekken, de hele dag te rijden en dan zo rond 4 uur aan te komen op de bestemming waar we zullen overnachten. Het liefst kiezen we een plek uit, waar ook nog wat te doen is. Zo combineren we een reisdag met een korte citytrip. Dit keer werd het München. Een sfeervolle stad op ongeveer 8,5 uur rijden vanaf de Randstad. We vonden ook nog eens een handige overnachtingsplek met familiekamers voor 6 personen. Citytrip München, hier boek je een familiekamer en dit is er te doen in München!

Citytrip München, hier boek je een familiekamer

Het is niet altijd makkelijk om een betaalbare overnachtingsplek te vinden voor 6 personen. Familiekamers gaan meestal maar tot 3 kinderen en dat is voor ons te weinig. We komen al snel bij 2 hotelkamers uit. Dat vind ik echter niet gezellig, want dan slapen Maik en ik vaak apart (ieder met 2 kinderen) of de kinderen slapen gedeeltelijk apart. Nu gaat dat laatste steeds beter, maar ik vind het toch onprettig. Als ik dus een familiekamer kan vinden waar 4 kinderen in passen, dan kies ik dat! In München vonden we die bij A&O Hostels. Voor een Citytrip München, of je nu op doorreis bent of niet, is dit een prima plek! Reserveer vooraf een parkeerplek trouwens, want in de omgeving is het lastig parkeren.

a&o hostel gebouw a&o hostel bed

A&O Hostels, lowbudget München verkennen

De familiekamer bij A&O Hostels is heel groot. Er is een deel met een tweepersoonsbed en er is een apart deel met 2 stapelbedden. Ruimte om alle koffers open op de vloer te leggen is er genoeg en de badkamer heeft een wastafel, douche met thermostaatkraan en een toilet. A&O is een echt low-budget hotel: kinderen tot 6 jaar slapen en ontbijten gratis, voor de overigen kinderen betaal je slechts €10 inclusief ontbijt. Bovendien mochten wij gewoon een lunchpakketje maken voor de kinderen voor onderweg. Het ontbijt was trouwens top. Na het eten speelden de kinderen nog in de kidscorner. Daar hadden we dus letterlijk “geen kind aan”. Onze puber was dolgelukkig met de free wifi, die nog razendsnel was ook. A&O hostels boeken kan hier, ze zitten ook op veel andere plekken.

stapelbed a & o hostelgang a & o hostel

Wat is er te doen in München?

Als je op doorreis bent, kun je een stad natuurlijk niet heel uitgebreid bezoeken. Ik kan alvast zeggen dat München smaakt naar meer. We zullen zeker nog eens teruggaan voor een Citytrip München, want er is genoeg te zien. Voor nu hebben wij slechts een paar bezienswaardigheden in München bekeken. We hadden geluk dat het heel mooi weer was toen we er waren, waardoor we veel buiten konden zijn.

surfen in de stad München

Eisbachwelle

Als eerste bezochten we Eisbachwelle. De Eisbach is een aangelegd riviertje vanuit de rivier de Isar. Net na de brug is er een golf ontstaan in het hard stromende water. Hier staan de surfers al in een rij klaar om te stunten op de golf. De golf is eigenlijk per toeval ontstaan door een “bouwfout”. Om de heftige stroming te breken, werden betonblokken neergelegd. Dat brak inderdaad de stroming, maar zorgde ook voor een golf. Geoefende surfers gingen daar op surfen. Later zijn er platen tegenaan gelegd, om de golf nog beter te stroomlijnen. De Eisbachwelle is niet geschikt voor onervaren surfers trouwens. Die kunnen beter gewoon kijken. De stroming is nog steeds sterk en de rotsten onder de golf hard. Je kunt gemakkelijk verkeerd terecht komen als je valt. Lees hier meer over Eisbachwelle.

surfers english er garteneisbachwelle surfspot

Englisher Garten

De Eisbachwelle ligt in dit prachtige park, wat zeer de moeite waard is om doorheen te lopen. Het park is nog groter dan Central Park in New York! Je kunt er picknicken, voetballen en natuurlijk naar de hierboven beschreven Eisbachwelle gaan kijken. Er schijnt een nudistenplek te zijn voor wie daar behoefte aan heeft. In de Schwabinger beek kun je zwemmen, ook met kinderen. Verder kun je er gewoon lekker doorheen wandelen, een ijsje eten, mensen kijken en genieten van de Engelse landschapssfeer die het park uitademt.

brug englischer park

Mariënplatz

Een andere populaire hotspot is natuurlijk het beroemde Mariënplatz in München. Op dit plein komt jong en oud bij elkaar op de terrasjes of om gewoon te spelen. Het neue Rathaus is een prachtig gebouw waar je op uit kijkt. Het klokkenspel is bijzonder om te zien en te luisteren. Een heel schouwspel hoort erbij, zorg dus dat je er om 17.00 uur staat. Het is een voetgangersgebied, dus de auto parkeer je op zo’n 10 minuten lopen. Vroeger heette het gewoon markt, maar sinds er een Mariastandbeeld staat is het dus Mariënplatz geworden. In de omliggende straatjes kun je goed winkelen, een ijsje eten of een leuk restaurantje vinden.

nieuwe rathaus munchen

Gebouwen in München

München staat vol prachtige gebouwen. Wie van architectuur houdt, kan zijn hart ophalen. Denk aan het oude en nieuwe Raadhuis, de Felderrnhalle, Siegestor, de Theatinerkirche, Hofgarten en nog veel meer moois. Lees meer over alle gebouwen in München op de site van Stadsverkenner.

felderrnhelder munchentheater munch

theaterinerkircheoude rathaus munchen

Eten in München

We waren er natuurlijk op doorreis, dus we hebben slechts één restaurant uitgeprobeerd: Hoiz weinbistro. We kwamen hier eigenlijk per toeval terecht. Het zit op de Sebastianplatz, vlak naast het Münchner Stadtsmuseum. We aten een heerlijke tartaar, gnocchi met truffelsaus en een steak. De wijntjes zijn natuurlijk ook superlekker daar. Echt een aanrader! Ook als je gewoon een citytrip München doet en er meerdere avonden bent, deze zeker op je lijstje zetten.

menukaart hoizsteak hoiz

weinbistro tartarstadtmuseum munchen

Vorig artikelVärmland in Zweden met kinderen
Volgend artikelEen Ekster Wallet voor al je pasjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in