Creatief knutselen met diamond painting

diamond paintingHeb je weleens gehoord van diamond painting? Met een diamond painting kit kun je je eigen kustwerk maken. Je gebruikt synthetische diamantjes om een geweldig eindresultaat te verkrijgen. Diamond painting is een super leuke hobby, want je kunt iets moois creëren terwijl je tegelijkertijd helemaal tot rust komt. Gelukkig zijn er veel verschillende pakketten verkrijgbaar, zodat je diverse meesterwerken kunt gaan maken en jezelf lange tijd bezig kunt houden met dit rustgevende tijdverdrijf.

Een kunstwerk maken met diamond painting

Wanneer je aan de slag gaat met diamond painting heb je een zelfklevend canvas met symbolen voor je op tafel liggen. Ieder symbool geeft een kleur weer, waardoor je precies weet welke diamantjes je per vakje moet gebruiken. Met behulp van een speciale pen kun je de diamantjes oppakken en op het canvas plakken.

De diamantjes zijn gemaakt van kunststof en zijn met een 5D-techniek geslepen, waardoor ze heel mooi schitteren. Je kunt de keuze maken tussen vierkante en ronde diamantjes. De ronde diamantjes zijn wat makkelijker op te plakken en worden aangeraden voor beginners, maar de vierkante diamantjes zorgen voor een nog mooier geheel op het canvas.

Verschillende diamond painting schilderijen

Als alle diamantjes op het canvas zijn geplakt, heb je een prachtig schilderij gecreëerd dat schittert in het zonlicht. Het eindresultaat is geheel afhankelijk van de diamond painting kit die je gekozen hebt. Tijdens het bestellen van het pakket kun je kiezen tussen diverse afbeeldingen, waardoor je van tevoren al precies weet wat je straks gaat maken.

In het aanbod met diamond painting kits vind je veel variatie binnen de afbeeldingen. Zo kun je schilderijen maken met foto’s van dieren, mandala’s, bloemen en nog veel meer. Het is zelfs mogelijk om je eigen foto te gebruiken en hier een prachtig schilderij met diamantjes van te maken. Wanneer je kiest voor een afbeelding, kun je ook een formaat naar wens selecteren. Hierdoor heb je vrijheid in het bepalen van de grootte van het uiteindelijke eindresultaat.

De voordelen van diamond painting

Steeds meer mensen ontdekken dat diamond painting een geweldige hobby kan zijn. Deze vorm van tijdverdrijf kan namelijk verschillende voordelen bieden, zoals:

  • Je kunt je gedachten verzetten, waardoor het rustgevend werkt
  • Je vermogen om te focussen zal toenemen
  • Het is een fijne afleiding van het dagelijks leven
  • Het plaatsen van de diamantjes kan de fijne motoriek verbeteren
  • Je bent doelgericht bezig om iets moois te maken
  • Het prachtige eindresultaat kun je in huis hangen of cadeau doen

Je eigen diamond painting kit kopen?

Als je benieuwd bent geworden naar diamond painting als hobby, kun je op zoek gaan naar een diamond painting kit naar wens. Er zijn verschillende pakketten met diverse afbeeldingen. Dankzij het ruime aanbod is er genoeg keuze en kun je ook in de toekomst nog veel meer mooie schilderijen gaan maken. Je kunt dus voor een lange tijd plezier hebben van het maken van kunstwerken met de kleine diamantjes. Misschien hangt er binnenkort ook een zelfgemaakt meesterwerk te schitte

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #324
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #325
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in