Cadeautips voor jongens van 8 jaar

operation escape roomAls je kind in groep 5 zit, ontstaat er weer een nieuwe fase die ook voor de feestdagen en verjaardagen wat extra aandacht behoeft als het gaat om cadeaus. Er wordt nog volop gespeeld, maar het spel wordt anders. Het moet niet te kinderachtig meer zijn, daar houden ze niet van. Ook komen er andere interesses. Het gaat niet alleen maar om grote cadeaus of LEGO, er komt ook een grotere interesse in boeken, kleding en spelletjes. Daarnaast zijn er nog allerlei originele cadeaus te verzinnen in plaats van de standaard speelgoed dingen. In deze blog: cadeautips voor jongens van 8 jaar.

Cadeautips voor jongens van 8 jaar

Jongens van 8 jaar houden er zo hun eigen interesses en hobby’s op na. Een deel van die interesses liggen nog op het gebied van spelen en bouwen. Toch beginnen er langzaamaan ook andere zaken te boeien, zoals boeken, of sportkleding. Deze lijst met cadeautips voor jongens van 8 jaar bestaat dus ook vooral uit cadeaus die een link hebben met deze onderwerpen. Of het ook de interesses van jouw kind zijn, dat weet ik natuurlijk niet, maar voor mijn zoon van 8 zijn dit topcadeaus. Ik zou zeggen: kijk er tussen en laat je inspireren voor de feestdagen en verjaardagen.

SMART Games

SMART Games zijn hier eigenlijk altijd een succes geweest. Ook toen de kinderen jonger waren. Gelukkig hebben ze deze breinbrekers ook voor alle leeftijden. Voor jongens van 8 zijn de SMART Games vanaf 6 jaar nog steeds leuk. Wil je wat meer uitdaging voor je kind, dan kun je ook spelletjes vanaf 8 jaar kiezen. Enkele SMART Games waar mijn kinderen erg enthousiast over zijn:

Cadeautips voor jongens van 8 jaar smart games warriors

LEGO

LEGO is eigenlijk niet leeftijdgebonden. Jongens van 8 vinden dit nog hartstikke leuk, veel ouder ook nog. LEGO is er in allerlei soorten en maten, en diverse prijsklassen. De meeste jongens vinden de allergrootste dozen het tofst, maar hier hangt natuurlijk ook een behoorlijk prijskaartje aan. Wil je niet meer dan €20 uitgeven, dan kan ik de serie van LEGO Creator aanraden. Hier kunnen ze vaak met 1 set drie verschillende dingen van bouwen. Dat is hier altijd een succes.

Cadeautips voor jongens van 8 jaar LEGO Creator

Escape Room spellen

Hier zijn de Escape Room spellen ook een groot succes. We doen dit meestal met het hele gezin. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad draagt iedereen zijn steentje bij. Escape Room spellen die geschikt zijn voor 8 jaar bestaan gelukkig en deze zijn ook prima te doen voor die leeftijd. Bij veel Escape Room spellen heb je een smartphone nodig. Sommige kun je maar één keer spelen anderen kun je vaker doen. Check daarvoor goed de beschrijving bij het spel. De Escape room EXIT spellen van 999Games zijn bij ons favoriet, maar die zijn pas vanaf 10 jaar. Een origineel cadeau voor een paar uur spelplezier! Onderstaande spellen zijn geschikt vanaf 8 jaar.

Cadeautips voor jongens van 8 jaar LEGO Creator

Boeken

Kinderen van 8 jaar kunnen vaak al aardig lezen en beginnen hier ook steeds meer lol in te krijgen. Het is wel belangrijk dat je op school even het AVI niveau checkt, want kinderen kunnen op deze leeftijd nog best van niveau verschillen. Gemiddeld hebben kinderen op deze leeftijd AVI niveau E4-E5. Wanneer een kind moeite heeft met lezen, kan het best hier nog onder zitten en er zijn uiteraard ook kinderen die juist al heel vlot lezen en al veel hoger zitten. Leuke jongensboeken voor deze leeftijdsgroep zijn:

boek de Effies

Cadeautips voor jongens van

 

 

 

 

 

 

Heb jij nog meer tips? Laat het weten!

Related posts:

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #309
Volgend artikelZelf meubels maken van pallets
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in