Foto weekoverzicht Judith #324

ToffiefeeAls de zon schijnt, is alles fijner. En deze week was dus fijn, want de zon scheen best veel. Verder boekten we een lang weekend weg met Pasen en bracht ik het huis alvast een beetje in Paassfeer. Ondanks dat we er niet zijn, ben ik toch toe aan voorjaar in huis. Van de buurvrouw kreeg ik mooie tulpen. Klinkt allemaal goed he? Toch kwam er eind van de week nog een kink in de kabel. 

Maandag

Iedereen moest weer even wennen aan het vroeg opstaan. Toch konden we niet te lang treuzelen, want de kinderen moesten toch echt naar school en ik had een vroege afspraak. Eigenlijk zat ik de hele dag in afspraken, het was echt een bizar drukke dag. Eind van de dag had ik pas tijd om hard te lopen. Dat was wel even lekker. Lenthe at bij een vriendinnetje, Yuren was bij de voetbal, dus het was rustig aan tafel. Het maakt echt uit, of er 2 of 4 kinderen aan tafel zitten. Op zulke momenten weet ik nooit goed of ik het nou heerlijk rustig vind, of dat ik het drukke gebabbel van 4 kinderen mis 🙂 Het besef dat er mensen zijn met 2 kinderen die altijd zo’n rustige avondmaaltijd hebben vind ik dan toch altijd gek. 

Dinsdag

Gelukkig had ik op dinsdag een iets minder drukke dag. Maik was naar kantoor, Sterre zat boven haar lessen te volgen en de andere kinderen waren naar school. Even lekker rust in huis. Al heel vroeg stond ik te koken, zodat dit klaar stond voor ‘s avonds. Daarna had ik een paar overleggen en in de middag heb ik een aantal administratieve dingen voor mijn werk gedaan. Zo vloog ook deze dag weer voorbij. ‘s Avonds was er weer een poppenkast op tv van onze ministers die niks te melden hadden, dus dat hebben we ook niet gekeken. Kan wel zeggen dat ik enorm baal dat die lockdown maar duurt en duurt. Het zal vast allemaal nodig zijn, maar inmiddels vind ik de voordelen niet altijd meer opwegen tegen de nadelen moet ik eerlijk bekennen. Ik ben het zo extreem beu. 

venkelschotel

Woensdag

Yuren was in de ochtend een beetje moeilijk. Er was blijkbaar ruzie geweest met hem en de jongste meisjes en hij had zich boos op zijn kamer opgesloten en weigerde naar beneden te komen. Uiteindelijk kwam hij, maar toen was iedereen al naar school. Na een gesprekje wat er nou was, konden we het samen oplossen. Hij wilde toen wel naar school, maar het was al laat. Ik besloot hem met de auto maar even te brengen. Daarna moest ik haasten voor een video afspraak. Bij de post zaten leuke dingen, vooral heel veel chocola 🙂 

tony chocolony eitjes

Donderdag

Ik had lekker geen afspraken, dus dat was fijn. Helaas was het wel weer tijd voor een rondje schoonmaken, dus dat stond op de planning voor de ochtend. Daarna ging ik alvast koken. Het was nogal een bewerkelijk recept wat ik voor vandaag had uitgekozen, een courgette/zoete aardappel taart. Daar was ik best wel een poosje mee bezig. Ook snoeide ik de vlinderstruik in onze voortuin. Vond ik best zonde, want hij had al prachtige uitlopers gekregen, maar hij was ook erg groot geworden. Uiteindelijk moest ik me haasten om Fee van school te halen. Toch wel blij dat ik weer een lekker schoon huis heb en de middag een beetje kon relaxen. In de zon, want die scheen volop! Dan ben ik zo blij met onze schuifdeuren. Ik zit dan gewoon binnen, uit de wind, maar wel met de zon lekker op mijn gezicht. Beetje vitamine D op doen. Daar knap ik van op!

zoete aardappel courgette taart

Corona

‘s Avonds kregen we bericht dat in de klas van Lenthe de juf Corona had en de klas dus in quarantaine moest. Schakelen weer! De andere kinderen mochten gelukkig wel naar huis. 

Vrijdag

Hardlopen in de ochtend, en Lenthe maar even op de iPad. Maik was naar zijn werk en de andere kinderen naar school. Toen ik thuis kwam hebben Lenthe in ik broodhaantjes gebakken voor palmpasen en dat was heel gezellig. Fee had Palmpasen op school gevierd en die haalde ik op. Er kwam een vriendinnetje mee en de meisjes speelden gezellig bij ons boven. Dat meisje had helaas wel een snotneus, wat ik op dat moment nog niet zo erg vond, maar later wel, zo zal blijken als je leest over de zondag…

broodhaantje

Zaterdag

Op zaterdag ben ik lekker gaan zwemmen! Het buitenbad in Hoek van Holland is vervroegd open en ik had een kaartje gereserveerd van 10 tot 11. Het was heerlijk! Koud wel hoor, omkleden buiten bij 8 graden, dan in een zwembad met water van 20 graden en ook weer omkleding bij 8 graden. Maar je kreeg gratis thee of koffie na afloop en als je zwom bleef je enigzins warm. De zon scheen, waardoor het echt heel lekker was. Sowieso superfijn om weer eens iets anders te doen dan hardlopen. Ik ga zeker nog vaker! 

buitenzwembad hoek van holland

Architecten van het Westelijk Koninkrijk

In de avond gingen we bij de buren een spelletje doen en wijn drinken. We deden Architecten van het Westelijk Koninkrijk en hoewel ik er even in moest komen, was het erg leuk. Ik heb niet gewonnen, maar was wel 2e en met maar 1 punt verschil met de winnaar. 

Architecten van het westelijk koninkrijk

Zondag

Een onrustige dag. Al vroeg in de ochtend hoorden we dat bij Lenthe in de klas de eerste paar kinderen positief getest werden en de hele dag kwamen er berichten in de app groep dat er een echte uitbraak was met uiteindelijk 13 kinderen op de teller, een paar negatief getest en een aantal niet getest (waaronder Lenthe). Ik vond het niet nodig om Lenthe weer te laten testen, ze was praktisch net geweest, maar doordat er nu zoveel kinderen besmet waren besloten we toch maar een afspraak te maken. De test ging vlot, hij ging niet zo diep haar neus in en dat was prettig. Nu afwachten, we hebben nog geen uitslag. ‘s Avonds laat kregen we bericht dat de hele school nu komende week dicht gaat, om deze uitbraak zich niet verder te laten verspreiden in school (via broertjes en zusjes van besmette kinderen enzo). Dus hebben we deze week weer gezellig de kinderen thuis èn is het maar de vraag of ons paasweekend weg nog wel door kan gaan 🙁

hardlopen maart 2021

Vorig artikelLedstrips voor pubers
Volgend artikelCreatief knutselen met diamond painting
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in