Hoe laat je kinderen groente eten?

groente met oogjesWij hebben hier in huis 1 supergroente-eter, 1 redelijke groente-eter en 1 geheelonthouder wat groente betreft. Ik heb al allerlei plannen bedacht om hem toch wat groens (of oranjes, of geels) in zijn mond te laten steken, maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Eten kun je immers niet dwingen, en hij heeft bedacht dat alle groenten vies zijn. Punt. Mijn trucendoos is een beetje op inmiddels. Niks lijkt te werken. En toen kwam ik in contact met de groente-oogjes van Gezinnig. Deze “stick on” eetbare oogjes zijn gemaakt van suikerpapier (dat vind ik dan wel weer een beetje jammer, maar oke) en maken zelfs van een hoopje zuurkool nog een feestje. Verzin er hele verhalen bij, maak van de hoopjes zuurkool kwallen, of van een stronkje broccoli poppetjes. Geef ze desnoods namen. Ik zeg eerlijk, ik heb het nog niet uitgetest. Dus of het gaat werken, dat weet ik niet. Ik vind het in ieder geval de moeite waard om het te proberen. Jij ook?

tomaten met eetbare oogjes

De eetbare oogjes zijn verkrijgbaar in 6 verschillende soorten via Gezinnig. Uiteraard zijn ze, naast voor groente, ook te gebruiken voor fruit, brood en andere eetbare producten. Heb jij ze gebruikt? We zien graag een foto op onze facebookpagina verschijnen!

stick on eetbare oogjes

Vorig artikelWolvilt producten
Volgend artikelHalsoverkop verliefd op… een jrkje!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in