Crypto’s sparen met weinig risico via de DCA methode

Crypto's sparen met weinig risico via de DCA methode bij BitmymoneyWie hier meeleest weet inmiddels dat ik in 2020 ben gaan investeren in crypto’s. Ik heb daar al eerder een blog over geschreven. Aangezien ik al duizenden euro’s winst heb gemaakt blijf ik onverminderd enthousiast. Op de bank wordt mijn geld immers amper meer waard, door de lage rente’s, dus dit is een manier om toch leuk rendement te maken. Rondom crypto’s hangt vaak een wat engig beeld. Mensen weten dat je er ook veel geld mee kunt verliezen, dus misschien ben je wel huiverig om hiermee te starten. Precies daarom moet je ook nooit je hele spaarrekening er in stoppen. Toch is het wel slim om een gedeelte van je inkomen in crypto’s te zetten, dat kan ook zonder al te veel risico met een specifieke methode die ik toepas: DCA. Wat dat precies is en hoe het werkt, leg ik je uit in deze blog: Crypto’s sparen met weinig risico via de DCA methode bij Bitmymoney.

Lees ook: Geld verdienen met cryptocurrency

Crypto’s sparen met weinig risico via Bitmymoney

Ik heb 4 crypto apps in gebruik. Voor elke app heb ik een ander doel. In twee apps handel ik veel, dat betekent dat ik de koersen goed volg, mijn winst afroom en in een muntje zet dat een dip heeft om het vervolgens verder te laten stijgen. Dat werkt, maar het kost ook tijd en is risicovol. Gelukkig is er een methode die veel minder risicovol is, en daarvoor gebruik ik de app Bitmymoney. Deze app biedt 4 munten aan: Bitcoin, Litecoin, Ethereum en goud. Dat zijn ook meteen de meest stabiele munten die er op de markt zijn en waar de oprichters van Bitmymoney in geloven. De methode waar ik in deze app mee werk heet Dollar Cost Average: DCA. Crypto’s sparen met weinig risico via de DCA methode is heel geschikt voor mensen die snel stress hebben van stijgende en dalende koersen. Hieronder leg ik uit wat dit betekent. 

De Dollar Cost Average methode

Crypto munten zijn volatiel, wat betekent dat de koersen snel kunnen stijgen, maar ook weer snel kunnen dalen. Als je steeds de winst op tijd wil pakken, kan dat stress geven en het gaat ook wel eens mis. Niemand zit namelijk de hele dag op zijn telefoon te koekeloeren, tenminste, dat lijkt me niet gezond en ook niet fijn voor je omgeving. Om deze stress niet te hebben, kun je ook op een andere manier investeren in crypto’s. De Dollar Cost Average (DCA) methode houdt in dat je wekelijks of maandelijks op hetzelfde moment een bepaald bedrag investeert. Zelf doe ik bijvoorbeeld elke maand €50 in Bitcoin, €50 in Litecoin, €50 in Ethereum en €50 in goud. Doordat je steeds op hetzelfde moment inkoopt, pak je de ene keer een wat lagere koers mee en de andere keer een wat hogere koers. Op die manier hoef je dus niet steeds de koersen in de gaten te houden en slaap je een stuk beter. Met DCA ondervang je eventuele prijsdalingen, waardoor je gemiddelde inkoopwaarde daalt. Dit heb ik gedurende de gehele bearmarkt gedaan tussen 2022 en 2024 en dit maakt dat mijn vermogen enorm gegroeid is toen de bullmarkt in 2024 weer begon en Bitcoin nieuwe een All Time High bereikte. 

Laat je vermogen groeien

De app Bitmymoney is hier fijn voor, omdat je kunt instellen dat je maandelijks of wekelijks geld overmaakt en je hier dus geen omkijken naar hebt. Ik zie het als een soort spaarrekening. Elke maand groeit mijn vermogen daar zonder dat ik er omkijken naar heb. Mijn rendement is daar 65% tot nu toe. Dat vind ik heel behoorlijk, zeker als je bedenkt dat het op de bank nog geen 1% had opgeleverd. Wil je dus toch eens kijken of je wat kan verdienen met crypto’s, zonder al te veel risico te lopen, dan adviseer ik je om deze app te downloaden. Gebruik de DCA methode te gebruiken om je vermogen te laten groeien. Gewoon elke maand een klein deel van je salaris meteen wegsluizen naar deze rekening en over een jaar kijken wat het je heeft opgeleverd. Ik denk dat je verbaasd zal zijn! 

Bitmymoney koersCrypto's sparen met weinig risico bij Bitmymoney

 

 

 

 

 

 

Hou de markt in de gaten

Hoef je er dan helemaal niet naar te kijken? Dat zou ik je niet adviseren. In de crypto (en ook de aandelen) heb je een bull en een bear markt. Tijdens een bull markt zit er een duidelijke stijgende lijn in de koersen, tijdens een bear markt juist een dalende. Ook tijdens een bull markt krijgen koersen gezonde correcties, daar hoef je niet van in paniek te schieten. Je kunt dan rustig wachten op een volgende stijging. Maar als de trend omkeert, kan het goed zijn om te kijken of je misschien tijdelijk even niet investeert en wacht tot de koers op het laagste punt is om weer verder te gaan. Als je wil zien hoe de koersen de afgelopen jaren zijn gestegen en gedaald, dan kun je hier kijken. Klik op de munt die je wil zien en op “all” om het verloop te zien. Zo kun je inschatten hoe een koers gedurende de jaren steeds daalt en stijgt. Zie investeren via DCA dus als lange termijn investering en raak niet in paniek als je de winst ziet verdampen. Wat omlaag gaat, gaat altijd weer omhoog, alleen soms moet je er een paar maanden tot een jaar voor wachten!

Overtuigd?

Vond je investeren in crypto’s tot op heden nog wat spannend, maar zie je het via de DCA methode wel zitten? Download vandaag dan nog de app Bitmymoney en ontvang na je eerste inleg van €25 alvast je eerste winst: €5 gratis. Ga vervolgens sparen via deze app en zie je vermogen, net als ik, de komende tijd lekker groeien. Bedenk een spaardoel voor jezelf en de kans is heel groot dat je je doel eerder gaat bereiken dan wanneer je geld op de bank staat! Zo kun je dus crypto’s sparen met weinig risico via de DCA methode bij Bitmymoney.

Crypto's sparen met weinig risico via de DCA methodeBitymymoney grafiek

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst nog wat meer kennis opdoen?

Heb je behoefte nog wat meer te lezen over investeren? Wil je je vermogen laten groeien met Bitcoin, Litecoin en Ethereum? Dan heb ik nog wat leesvoer voor je:

*Disclaimer: ik ben geen financieel adviseur en spreek alleen uit eigen ervaring. Gebruik alleen geld dat je kunt missen en houdt rekening met volatiliteit van de markt. 

Vorig artikel81 relatie vragen om je relatie te verbeteren
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #477
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Lang getwijfeld over Bitcoin, mara zag het al een aantal keer bij jou voorbij komen.. Nou eindelijk een rekening geopend hoor, ben benieuwd!
    Gr Remke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in