Foto weekoverzicht Judith #189

Dat was ‘m dan, de allerlaatste vakantieweek. Terwijl jullie dit lezen is het voor ons voorbij, die heerlijk lange, zomerse vakantie. Ik hoop dat we alle kinderen op tijd op school krijgen en dat ik zelf ook op tijd op mijn eerste afspraak arriveer. Hoe ik ooit heb kunnen afspreken dat ik me op de eerste schooldag om 9 uur ergens zou melden weet ik ook niet, maar ik deed het blijkbaar. Maar goed, hier mijn foto weekoverzicht Judith #189.

Maandag

De kinderen naar de opvang en een hele lange dag voor mezelf. Ik begon natuurlijk bij de sportschool. Dat zal nog wennen worden na de vakantie, dan kan ik de dag niet meer beginnen met sporten. Nou ja, heel soms, als ik ‘s morgens geen afspraken heb, maar ik zag al in mijn agenda dat dat de komende 3 weken niet gaat voorkomen. Na het sporten heb ik vooral gewerkt. Ik ben aardig productief geweest en dat voelde heel fijn. Ik schreef onder andere een blog over onze nieuwe badkamer!

Dinsdag

Het was lekker weer, verrassend lekker eigenlijk, dus ook deze dag heb ik gewerkt, maar wel lekker met de deur open. Ik had wat moeite om te gaan sportend dus in plaats van heel vroeg werd dat pas na de lunch. Wel gegaan dus. Ook heb ik een heel lekker chocoladetaartje gemaakt wat Yuren had uitgekozen. Ik had in het weekend mijn receptenmap uitgezocht en hij wilde heel graag dat ik dat ging maken, dus zo geschiedde. Ook probeerde Yuren mijn hakken even uit 🙂 (dat dit online staat, neemt ik ie me vast niet in dank af als hij 16 is haha, maar nu vond hij het oke) Toffe foto voor zijn bruiloft vind ik.

Woensdag

Het begint een beetje saai te worden, wat dat betreft is het misschien wel beter dat de schoolvakantie voorbij is, want ook woensdag begon ik de dag sportief. Daarna weer gewerkt, taart gebakken (alvast voor mijn verjaardag) en ‘s avonds gaan wandelen met Niky. Ben benieuwd hoe lang dat nog kan. Het begint al donker te worden, en vorig jaar zijn we er mee gestopt toen de klok een uur terug ging. We zullen zien… Ik schreef onder andere een blog over mijn nieuwe schoenen, waarvan Sterre hele coole foto’s maakte (handig zo’n grote dochter!)

Donderdag

Dit was een taxi-dag. Sterre had een kinderfeestje van een vriendinnetje dat over was uit Doha. Dus reed ik met de hele kinderclub naar Monster om haar af te zetten bij het zwembad en haalde ik haar een paar uur later weer op. In de tussenliggende tijd bakte ik met de kinderen nog een taart, deden we spelletjes en werd er druk geknutseld voor mijn verjaardag. Oh, en mijn nieuwe shirt kwam binnen, ik bestelde het via Lovepeace&joy in de uitverkoop 🙂

Vrijdag

Het was nogal een roerige nacht geweest. Fee is snipverkouden (en dat terwijl er nog ècht geen r in de maand zit!) en kwam dus haar bed uit. Vervolgens plaste ze ook nog eens in ons bed en Yuren ook. Dus ik was best moe, en er moesten bedden gewassen. Verder maakte ik schoon, kwam er een vriendje van Yuren spelen en bakte ik 3 taarten, waaronder een artisjok-spinazietaart. Sterre vond het heel zielig dat ze die op moest eten, maar tenslotte bleek hij heel lekker en at ze ‘m achter elkaar op.

Zaterdag

Mijn verjaardag! Ik werd 42 (au!). Ik had tegen de kinderen gezegd dat ik zelfgemaakte cadeaus wilde en dat hadden ze ook allemaal heel knap gedaan. Van Fee kreeg ik een klein tekeningetje waarvan het de bedoeling was dat ik dat elke dag tegen mijn theemok ga zetten. Yuren ontwierp een hele stoere sportschoen die ik in het echt in een fabriek kan laten maken (?), Lenthe maakte een kaart met een pop-up regenboog en een lieve tekst èn een papieren piano en Sterre had een briljante quote opgehangen die ze met handettering had gemaakt. Ik vond het geweldig dat ze allemaal zo hun best hadden gedaan met knutselen, maar ook met nadenken wat leuk zou zijn voor mij.

High Tea

Maik nam mij om half 3 mee naar de stad in Delft, waar hij een high tea voor mijn verjaardag had geregeld bij de Chocolate Company. Erg leuk en vooral heel lekker! Ik was wel blij dat ik ‘s morgens nog was gaan sporten, want oooh wat een calorieën 🙂 Maar ik heb er van genoten. Volgende week gaan we weer balansen 😉

Shoppen

Ik weet niet hoe het met jullie kinderen is, maar de mijne zijn deze zomer ongeveer 10 cm gegroeid. Vooral Sterre is de lucht in geschoten. Ze had dan ook geen spijkerbroek meer die paste. Lenthe ook niet trouwens. Dus na de High Tea doken we nog wat winkels in om gymschoenen en broeken te kopen voor de kinderen. Yuren kreeg een nieuwe sweater, Lenthe een tuinbroek (daar is ze echt mee in de wolken!) en een nieuwe spijkerbroek + shirt en Sterre 4 nieuwe spijkerbroeken. Daarnaast is de gymschoenenvoorraad weer doorgeschoven en hebben Sterre en Yuren nieuwe gekregen. Oh, en wij zijn weer blut 🙂

Haar drama

Oh ja, ‘s avonds hadden we een ook nog een klein haar drama. We hadden 2 nieuwe borstels gekocht, waaronder één zo’n ronde. Lenthe bedacht dat ze daar wel even krullen mee bij zichzelf kon maken. Stiekem. Tot de borstel helemaal vast zat in haar haar en ze ‘m er niet meer uit kreeg. Toen kwam ze bij ons. Maar wij kregen de borstel er ook niet uit. Wat ze had gedaan weet ik niet, maar draaide ik de ene kant op dan kwam de ene pluk los, maar draaide ik de volgende er verder in en andersom ook. Vreselijk. Ik wilde de boel al los knippen, maar Maik wilde nog een poging doen onder de douche met antiklit. Dat en heeeel veel geduld heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij de borstel los kreeg. Pfff.

Zondag

Ik begon de ochtend natuurlijk in het zwembad. Het was druk, dus echt lekker doorzwemmen ging niet. Ik zwom 74 baantjes in 54 minuten. Daarna ging ik thuis ontbijten. Ik vierde mijn verjaardag op zondag. Ik had bedacht van 10 tot 12 ofzo, maar bij het uitnodigen viel iedereen over 10 uur. Kennelijk was dat te vroeg. Nou, onze kinderen staan nog steeds om 7 uur naast ons bed (behalve Sterre), maar dat is duidelijk niet overal zo. Dus uiteindelijk werd het de hele dag verjaardag en dat was eigenlijk best gezellig. Rond half 5 was iedereen weg, stofzuigde ik en dweilde ik de vloer (wordt altijd weer vies met zoveel visite) en toen kon het bankhangen beginnen. We moesten natuurlijk nog wel even de grand prix bekijken 🙂 Met een toffe race waarin Max 3e werd. Daarna gingen de kinderen naar bed en ik nog even in bad, want ik had heel fijn badspul gehad van de buurvrouw. Morgen weer de eerste werkdag en schooldag, spannend! Hoe dat gegaan is, lezen jullie volgende week.

 

Vorig artikel5 tips voor de modieuze moeder
Volgend artikelEen kinderbadjas voor het najaar
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in