Foto weekoverzicht Judith #336

betuws wijndomeind vaderdag 2021Afgelopen weekend werd Maik 50, dus de week stond grotendeels in het teken van de verrassing die ik voor hem had ingepland. Het was een beetje spannend met het weer, maar uiteindelijk viel het mee. Ook was het vaderdag, en ik plande een leuke activiteit in. Het was dus eigenlijk een heel weekend feest. We hebben veel leuke dingen gedaan. 

Maandag

We waren natuurlijk een weekend weggeweest, dus er lag een hele bult met was. Die moest gedaan, en ondertussen ging ik naar de sportschool. Daarna stond er een ochtend vergaderen op de planning. Met de lunch had ik een uurtje pauze en vervolgens zat ik opnieuw de hele middag in vergadering. Er was niks in huis qua boodschappen, dus het avondeten was zeer karig: brood met kaas en komkommer 🙂 

laptopdag juni 2021

met pip op mijn schouderDinsdag

Ik kon ‘s morgens niet gaan hardlopen, want ik had al vroeg afspraken. Het plan was om dat na de lunch te doen, maar ook toen kwamen er dingen tussendoor van mijn werk, waardoor het niet lukt. Werk gaat toch voor sporten he. Dus besloot ik maar ‘s avonds te gaan. ‘s Middags zat ik nog wel heel even in de zon, maakte ik pasta en haalde ik Lenthe op bij een vriendinnetje. Lenthe was de hele dag met school naar de boerderij geweest, waar ze hadden geholpen met de dieren en slootje hadden gesprongen. Het was er een mooie dag voor. Pas om 8 uur ‘s avonds was ik klaar voor mijn hardlooprondje. Ik had totaal geen zin, maar verstand op nul en gaan. Het was behoorlijk benauwd en warm, waardoor ik net geen PR rende, maar toch een heel mooie tijd had: 5 km in 28.54 min. Ik kan dat nog wel wat sneller, dat zat er met dit warme weer niet in. Toch was ik er blij mee, want onder de 29 minuten lukt me niet heel vaak. 

lenthe boerderijdag

Woensdag

De dagen voelen allemaal een beetje als vakantie, vind ik, als de zon schijnt. Helaas moet er gewerkt worden, dus heel veel ruimte om ervan te genieten is er niet. Behalve rond lunchtijd even een pauze in de tuin. In de middag gingen we naar Amsterdam. Maik is op woensdag altijd vrij, de kinderen natuurlijk ‘s middags ook en ik mocht nog wat compenseren van een dag extra werken. Om 15 uur gingen we naar Move Amsterdam, een museum dat volledig in het teken staat van mobiliteit. Het is een heel gaaf interactief museum van twee verdiepingen. We hadden het arrangement Jij blij, Zij blij, waarbij de kinderen eerst in een workshop een kleine windwagen gaan bouwen, om vervolgens tegen elkaar te gaan racen. Ondertussen zaten wij lekker op het terras met een roseetje en een borrelplank. Ideaal! Daarna gingen we het museum nog in. Daar was vanalles te doen: tegen elkaar fietsen, ervaren hoe het is om in een zelfrijdende auto te rijden. Een formule 1 wagen besturen, net zo hard rennen als Daphne Schippers en nog veel meer leuks! Na afloop gingen de kinderen ook nog even met ons op het terras zitten. Ik had geen zin meer om te koken, dus bestelden we frietjes en pasta. Voor we naar huis reden, liepen we het Olympisch stadion in. Daar heeft de opa van Maik in 1928 een olympische medaille gewonnen met tandemfietsen en zijn naam staat daardoor bij de ingang. Anyway, het museum is een enorme aanrader en het arrangement ook. Het is alleen nog de komende 3 weekenden. 

madame byciclette

 

museum workshop move amsterdammove amsterdam windwagens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag

Als eerste stond de sportschool op het programma en daarna ging ik aan de slag voor mijn blog. Het is enorm druk met opdrachten. Tussendoor probeer ik ook alvast wat kleine plannen te maken voor de zomervakantie. Ik ben er nog niet helemaal uit wat het gaat worden. Het hangt ook een beetje af van de regels die er gelden natuurlijk. Vorig jaar heb ik jullie laten zien hoe hip Tsjechië is, misschien gaan we dit jaar Polen ontdekken. Maar IJsland staat ook op onze wishlist. Alleen is IJsland voor 4 weken wel heel wat prijziger dan Polen, dus we weten het nog niet. We gaan in ieder geval wel weg en zeker ook buiten Nederland, maar waarheen is nog even spannend!

chillen inde tuin juni2021`pip juni 2021

Vrijdag

Ik was uitgenodigd voor een persbijeenkomst in Kamperland bij Seafarm restaurant. Zij zijn naast restaurant ook een groothandel in visproducten. Dit weekend openen ze het seizoen met een Fruit de Mer feest. Je kunt dan een rondleiding krijgen door het bedrijf, zodat je kan zien hoe de vis en schelpen gekweekt worden. Daarna lekker op het terras genieten van het uitzicht en een visje. Dat deden wij dus ook en dat was dik genieten. Helaas werd ik ‘s avonds wel ziek, mogelijk een oester met een norovirus. Het is bekend dat 1 op de 5 oesters die hebben, en die pech had ik dus. Gelukkig was het maar een paar uurtjes en toen knapte ik weer op. Was even bang dat het feestje voor Maik in het water zou vallen…

fruit de mer kamperland seafarm restaurantseafarm restaurant kamperland

Zaterdag

Maik werd 50! Ik had een trip down memory lane voor hem georganiseerd. De hele dag kwamen er mensen voorbij uit zijn leven de afgelopen 50 jaar. Het had me 2 maanden voorbereidingstijd gekost om de diverse mensen te traceren. Velen reageerde enthousiast en ik ben ontzettend dankbaar dat ze hebben bijgedragen aan deze onvergetelijke dag voor Maik. Van ‘s morgens 10 uur tot ‘s avonds 20.00 uur kwamen diverse mensen een flesje wijn brengen. Sommige mensen kwamen alleen even bij de voordeur kletsen, anderen kwamen ook binnen om een taartje te eten. Zo fijn dat dit zo kon! Of het helemaal 100% coronaproof was weet ik niet, maar de meeste mensen zijn gevaccineerd gelukkig. Ook mijn ouders zag ik weer voor het eerst sinds bijna een jaar notabene. Helaas was het wel zo druk dat ik ze amper gesproken heb, maar dat komt wel weer. Het was in ieder geval een hele leuke dag! Maik heeft van mij een hele grote wijnkoelkast gekregen, die helaas niet op tijd geleverd kon worden. We verwachten ‘m pas half juli, dan kunnen meteen alle wijntjes er in.

Maik 50e verjaardag

Zondag

Vaderdag! Altijd een gedoe met Maiks verjaardag en vaderdag, ieder jaar valt dat heel dicht bij elkaar. Een uitdaging dus om dan cadeautjes te verzinnen. Daarom koos ik dit jaar voor een “beleving” als cadeau. Ik had een picknick borrelmand gereserveerd bij Het Betuws Wijndomein. Vooraf deden we een wandeling door de wijngaard en daarna konden we de mand ophalen en een plekje in de wijngaard zoeken om te gaan zitten. Het werd onverwacht heerlijk weer en het was supergoed verzorgd. De kinderen hadden eerst helemaal geen zin, maar toen we er eenmaal waren vonden ze het ook gezellig. Ze konden bovendien tussen het eten door lekker spelen met karren en steppen die er stonden. Uiteraard namen we ook weer 8 flesjes mee naar huis voor deze zomer. Mocht je nog een keer een leuk uitje zoeken, dan is dit zeker wel een aanrader! Ik vond ‘m in dit boekje met wijnwandelingen.

betuws wijndomein uitzicht

kids tijdens wijndomein wandeling

kids betuws wijndomein

picknick vaderdag juni 2021

Vorig artikelEen houtkachel in huis, warm en gezellig
Volgend artikelEen vloerkleed onder je eettafel
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in