De allerleukste adventkalenders van 2015

Nog maar een paar daagjes en de adventsperiode begint. Van 1 december tellen we langzaam af naar kerst. Met een kaarsje, een snoepje of een cadeautje. Iedereen doet het weer anders. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke adventskalenders op de markt, dat je hier eigenlijk wel aandacht aan moet besteden. Of je nu een kant en klare koopt, zelf gaat knutselen en de zakjes vult met een klein cadeautje of elke dag of week een kaarsje ontsteekt, dat maakt niet uit. Het is heerlijk om af te tellen naar kerst. Het sfeertje alleen al. Kou buiten, warmte binnen en dan gezellig de kerstdagen voorbereiden.

De leukste adventskalenders die ik kon vinden deel ik met jullie!

leuke-adventskalenders-2015

 1. De adventspuzzel van Engel is prachtig! Een puzzel van 24 stukjes, elke dag komt er een stukje bij en met kerst is de puzzel compleet. Simpel, maar doeltreffend. Koop bijvoorbeeld mooie papieren zakjes bij de HEMA en hang er 24 aan een waslijn in huis. Nummer de zakjes en doe de puzzelstukjes erin. Elke dag een beetje verder puzzelen.
 2. Een winters DIY pakket en DIY adventskalender in één in mooie wit en ijsblauwe kleuren. Heeft een heel hoog hebben-gehalte!
 3. Mr Printable heeft een hele toffe gratis DIY adventskalender download in de vorm van een stad. Je moet er wel geduld voor hebben, want het is wat knip en vouwwerk, maar het is erg leuk om te doen. Zet het op een mooie kast en bouw er desnoods wegen om heen met de mooie banen van Waytoplay. Zo betrek je je kind er ook bij en kan er echt mee gespeeld worden. Verstop in de huisjes houten figuurtjes die te gebruiken zijn bij de stad.
 4. Ken je de Spaanse shop van Mr Wonderful al? Nee? Oei! Misschien moet je dan niet doorklikken, want klikken betekent in veel gevallen kopen. Deze adventskalender is echt een plaatje. En er zitten heerlijke chocolaatjes in verstopt.
 5. Ook de adventskalenders van Pixum zijn het vermelden waard. Daar kun je met eigen foto’s een hele leuke maken. Bijvoorbeeld voor opa en oma, met iets lekkers er in en foto’s van de kleinkinderen. Of voor de kinderen met lekkere chocolade-verrassingen. Of, als je liever niet teveel snoepgoed geeft, voor elke dag een andere foto.
 6. H&M heeft een adventskalender voor wie van sieraden houdt. Elke dag zit er een ring, ketting of oorbel verstopt. Grappig, maar minder leuk voor kinderen.
 7. Het Rijk Vol Kleuren verkoopt een prachtige adventskalender van Marjan van Zeyl. Magisch mooi, met achter elk deurtje een fijne verrassing.
 8. Wij zetten natuurlijk weer de traditionele adventsspiraal van Grimms klaar. Elke ochtend, als het nog donker is, een kaarsje ontsteken. Dat geeft zo’n sfeer in huis. Ik kijk er nu al naar uit…
 9. Naast de spiraal hebben wij ook altijd ons adventskastje staan. Met piepkleine cadeautjes erin. Precies die adventskalender is niet meer te koop, maar ik heb voor jullie wel een alternatief gevonden. Deze kun je nog helemaal zelf decoreren.
 10. Ook deze adventskalender vind ik erg mooi, er zitten namelijk ook nog zachte lichtjes in voor een echt sprookjesachtige uitstraling.
 11. Via Bol.com vond ik een adventskastje met een nostalgische uitstraling. Het rood past helemaal bij de kerst en ook deze kun je zelf vullen met allerlei leuks.
 12. Heb je geen tijd om zelf cadeautjes bij elkaar te zoeken? Dan biedt de adventskalender van lego uitkomst. Achter elk vakjes zit al iets leuks verstopt!
 13. Voor nagellak-fans is deze beauty adventskalender een pareltje. Achter elk deurtje zit een kleurtje!
 14. Ook aan de mannen en oudere jongens is gedacht: deze techniek adventskalender laat je interessante experimenten doen. Niet echt een blikvanger in je huis, wèl leuk om te doen!
 15. Dat geldt ook voor deze adventskalender vanaf 8 jaar: bouw je eigen ruimte station in 24 dagen! Succes verzekerd.

Heb jij nog een adventskalender gespot die ècht in dit lijstje thuishoort? Laat het ons weten!

Vorig artikelBen jij klaar voor Black Friday?
Volgend artikelZelf stickers maken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in