Houd je doelen vol met deze tips

Houd je doelen vol met deze tipsHet is al bijna eind januari en inmiddels zijn de eerste mensen gestopt met hun goede voornemens. Maar met deze tips blijf jij volhouden! Check ook de volledige full body workout voor thuis! Met deze tips ga jij je goede voornemens wel volhouden. Het gaat om een volledige mindset, stap voor stap aanpassingen doen en vertrouwen in jezelf.

Lees ook: Lovebottles

Houd je doelen vol met deze tips

 1. Zet een doel
  Een goed doel is SMART: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden. Ik wil wat zijn afgevallen voor de zomer is niet heel specifiek. Hierdoor is het ook minder waarschijnlijk dat je het doel gaat halen. Of 20 kilo kwijtraken in een maand. Dat is niet realistisch en acceptabel. Schrijf het op in een boekje op een manier als dit: Voor mijn vakantie op 22 juli wil ik 15 kilo zijn afgevallen.
 2. Maak tussendoelen
  Nu kun je je SMART doel om gaan zetten in tussendoelen. Iedere keer het gevoel als je dichterbij komt, is heerlijk. Tot de vakantie is het nog vijf maanden. Dat betekent dat je iedere maand 3 kilo kunt afvallen om je doel te behalen. Iedere keer als je die drie kilo kwijt bent, kun je jezelf belonen. Kies voor iets dat niet eetbaar is!
 3. Motivatie
  Waarom wil je dit doel behalen? Het is belangrijk om een goede reden te hebben. Is het je gezondheid, wil je in je bikini of wil je het jurkje van vorig jaar weer passen? Maak je motivatie en doel concreet en visualiseer je hoe je je zal voelen als je het behaalt hebt.
 4. Programma
  Vind een manier dat bij je past. Houd je niet van hardlopen, ga dat dan niet doen. Dan weet je zeker dat het je niet volhoudt. Kies een leuke sportschool uit, ga naar wat groepslessen toe en doe daar de leukste van. Of zoek een workoutprogramma voor thuis op! Bijvoorbeeld via de gratis app AnyUp.
 5. Progressie
  Probeer je voortgang bij te houden. Ikzelf houd een schriftje bij met wat ik precies eet op dag, wat ik aan sport doe en of ik honger heb gekregen of me minder goed voel. Zo weet ik wat ik kan aanpassen en wat goed voor mij werkt.
 6. Vertel het!
  Vertel in je omgeving wat je aan het doen bent. Iedere keer met een rotgevoel ‘nee’ moeten zeggen op een taartje is vervelend. Als mensen het weten, zullen ze het minder snel aanbieden. Vriendinnen kunnen je op deze manier steunen.
Houd je doelen vol met deze tips jumping Jack
Jumping Jack

Jij bent zelf uiteindelijk de enige die het doel kan bereiken. Doe je best, werk hard en zorg goed voor jezelf. Ga geen maaltijden overslaan en wees niet bang om een keer te cheaten. Zelf eet ik 6 kleine maaltijden op een dag. Zo heb ik vrijwel geen honger. Ik sport 6 keer in de week, maar 3 keer is voor anderen zeker genoeg. Bouw rustig op en bovenal: geniet!

reversed burpee 1
reversed burpee 1
Reversed burpee 2
Reversed burpee 2

Beweeg!

Met deze 3 workouts kom jij de eerste maand zeker door. Doe ze iedere week om de dag. Bijvoorbeeld op maandag, woensdag en vrijdag, zodat je een dag rust tussendoor hebt. Probeer ze altijd zo snel mogelijk te doen. Onthoud/schrijf je tijd op en probeer iedere week beter te worden. Er bij wandelen iedere dag is zeker aan te raden.

Burpees 1
Burpee 1
Burpees 2
Burpee 2

Workout 1: Work that booty

50 jumping jacks
10 squats
10 lunges per been
10 split jump totaal (lunges, maar in plaats van stappen naar de andere kant, springen)
10 squat jump (squat diep en spring snel op)
10 hipthrusters
30 burpees (spring op, kom in hoge plank, helemaal naar beneden tot borst de grond raakt, spring dan terug met je benen en weer op)

Lunges
Lunges

Workout 2: Goodbye ook-niet-als-ik-zwaai-armen

2 rondes:

10 push up
10 onderarm per arm (beweeg hierbij alleen je onderarm en gebruik een gewichtje of waterflesjes)
10 keer inchworm (sta rechtop, zet je handen op de grond en loop tot downwardfacing dog, ga door naar hoge plank, doe een push up en kom weer omhoog)
10 keer per arm, armen naar voren met waterflesje

Inchworm
Inchworm 1
Inchworm 2
Inchworm 2
Inchworm 3
Inchworm 3

Workout 3: Hello abs

3 rondes:

10 Reversed burpees (lig op je rug, trek je benen in, zwiep je zelf omhoog tot staand)
20 crunches (breng alleen je schouderbladen van de grond)
10 enkels aantikken per kant (breng je schouderbladen van de grond)
20 situps

Squat
Squat
hip thrusters
Hip Thrusters
Vorig artikelHartverwarmende rode linzensoep met sambal
Volgend artikel5 hippe producten in winters wit
Barbara Schriek
De passie van Barbara Schriek is schrijven. Zij schrijft voor Hip & Hot over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast fotografeert ze. Ze is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek, volgt daarnaast workshops, lezingen en masterclasses en schrijft verhalen. Meer informatie over Barbara vind je op haar website Writing Artist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in