Originele ideeën voor een kerstkaart met een foto

xmas kaart ho ho hoEr zijn steeds minder mensen die echte kerstkaarten sturen. Dat vind ik toch zo jammer. Vorig jaar schreef ik al een blog over hoezeer ik het mis en ook dit jaar roep ik iedereen weer op om een èchte kerstkaart te schrijven die raakt. Je kunt kerstkaarten kopen, maar je kunt ook zelf een kerstkaart maken. Dat is eigenlijk nog veel leuker. Vorig jaar kozen we een tekening van Sterre die we lieten afdrukken, dit jaar denk ik er over om een kerstkaart te maken van een originele foto van de kinderen. Dus verdiepte ik me in een leuke setting en ging aan de slag. Alle originele ideeën voor kerstkaart met een foto die ik tegenkwam zet ik in deze blog. Welke vinden jullie de leukste?

Originele ideeën voor een kerstkaart met een foto

Ik heb deze ideeën voor een kerstkaart met foto niet allemaal zelf bedacht. Veel haalde ik van diverse Amerikaanse blogs af of ik vond ze op Pinterest. Er zitten echt hele leuke ideeën bij. Het meeste is vrij eenvoudig uitvoerbaar thuis, maar je moet wel voor alle kinderen een kerstmuts hebben en een (echte) kerstboom. Je moet wel veel geduld hebben, zeker met vier kinderen. Ik heb ik weet niet hoeveel foto’s moeten maken en soms zat er gewoon geen bij die echt helemaal goed was. Je moet er wat voor over hebben hè.

Handen met kerstzuurstokjes

Of je nou 1 of 6 kinderen hebt, eenvoud siert. In plaats van alle kinderen geheel op de foto, kun je er voor kiezen om alleen een foto te maken van alle kanten die zuurstokjes vasthouden. Maak deze foto met de portretfunctie op je smartphone of gebruik een spiegelreflexcamera om de diepte in de foto te krijgen. Witte truien geven de foto een cosy uitstraling.

zuurstokjes in handen kerstkaart

Kerstkinderen stapelen

Deze vind ik ook grappig: alle kinderen een kerstmuts op, de oudste onderop en stapelen maar. Om zo’n foto te maken moeten ze natuurlijk wèl allemaal mee willen werken. Bij de meeste gezinnen gaat dat niet in één keer goed. Hier dus ook niet, er kwam veel ruzie en gedoe. Geduld is een schone zaak, houd het resultaat voor ogen.

stapelfoto kerstkaart

Rijkdom voor de kerstboom

Kerst is een feest van bezinning, liefde en gezelligheid. Dat zit allemaal in deze foto. Alle kindjes op een rij, kijkend naar de de kerstlichtjes. Kerstmutsen op en elkaar vasthouden. Voordeel van deze foto is dat er weinig mis kan gaan, de gezichten staan er namelijk niet op. Geen dichte ogen of gekke bekken dus.

4 kids voor de kerstboom met kerstmutsen kerstkaart

Kerstmannen in bad

‘t Was nogal een toestand om de puber hiervoor te porren, maar uiteindelijk werkte ze mee. Het idee is simpel. Iedereen in bad met heel veel schuim. Kerstmutsen op en baarden maken bij elkaar. Het effect is leuk en ook al doen we misschien niks met deze kaart, ik vind het er toch eentje om te koesteren. Misschien laat ik ‘m nog wel afdrukken op posterformaat, zodat hij voortaan met kerst in huis kan hangen.

kerstvrouwen en man in bad met schuimbaarden

Sneeuw blazen voor de kerstboom

Deze foto is misschien leuker met een echte boom, maar die hebben wij niet, want ik ben allergisch voor echte kerstbomen. Dus wij hebben een spiraal en geen echte boom. We gebruikten natuurlijk nepsneeuw, dat hadden ze bij het tuincentrum gelukkig. Allemaal gelijk blazen en dan ook nog zo dat het niet voor je gezicht zit lukte hier niet.

originele kerstkaarten met foto sneeuwblazen

Ho Ho Ho op de voetjes

Deze vind ik erg leuk geworden. Met zwarte stift schreef ik Ho Ho op de voetjes en liet de kinderen met lichtjes om zich heen op de grond zitten. Ik maakte de foto vanaf de grond, zodat de voeten er goed groot op kwamen. Je kunt ook nog kerstverlichting lichtjes rondom de voeten draperen. Ik twijfel nog of deze foto leuker is in kleur of in zwartwit. Dit was wel take 19 ofzo.

Originele ideeën voor een kerstkaart met een foto hohoho op de voetjes

Silent Night

Deze vond ik gewoon grappig om te maken. Monden dichtplakken met tape, kerstlichtjes om de kinderen heen wikkelen en een tekst erbij met “Silent Night”. De kinderen konden er de humor wel van inzien gelukkig 🙂

Foto kerstkaart silent night

Springende kerstvrouwen/mannen

Deze vind ik ook wel grappig: een springfoto op het grote bed bij papa en mama. Ik heb vooraf onze slaapkamer een beetje in kerstsfeer gebracht voor de foto. Daarna heb ik de kinderen allemaal een spijkerbroek laten aantrekken en een wit shirt. Fee weigerde, dus die heeft een geel jurkje aan. Kerstmutsen op en springen maar! Dat vonden ze wel leuk!

kerstmannen springen op het bed voor kerstfoto

De kerstbal als spiegel

We kozen een goudkleurige kerstbal uit om dit plaatje te maken. De kinderen met kerstmutsen op, eentje wanten aan en dan met z’n allen er boven hangen zodat iedereen zichtbaar was. Dat was nog best lastig met al die verschillende lengtes, maar uiteindelijk lukte het. Daarna de foto maken van de kerstbal en voila!

Originele ideeën voor een kerstkaart met een foto in kerstbal

Kussende kindjes in het donker

Deze heb ik ‘s avonds gemaakt met het licht uit. De kinderen kregen een lichtslinger over zich heen. Ze moesten elkaar een kus geven en dan maakte ik de foto. Supersimpel, maar best een leuk resultaat vind ik.

kussende kindjes kerstverlichting

Welke foto vinden jullie het leukste voor onze kerstkaart? Lees hier nog meer fotografietips voor kerstkaart.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #257
Volgend artikelSlimleren.nl, onze ervaring met dit handige abonnement
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

  1. Ik ga voor je ‘gestapelde kids’, daarbij kijken ze allemaal leuk in de camera! En ik weed vrolijk van die foto!

    Groetjes Judith

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in