De favorieten van…Renske de Gee

Renske van Kiddy ColorsBij Hip & Hot spotten we fijne, mooie en hippe webshops. Sites die rechtstreek in je favorieten-lijstje kunnen. Maar zou het niet leuk zijn om te weten wat de favorieten van de webshopper zijn? In deze blogrubriek laten we hen aan het woord om te vertellen over zijn of haar favoriete online én offline adressen. De beste plekjes om uit eten te gaan, leuke webshops en must-read-blogs. Deze week: Renske de Gee van KiddyColors

Over Renske en KiddyColors
Eigenaresse Renske de Gee is 37 jaar oud en is eind 2010 naar Thailand geemigreerd met haar man en 2 jonge kinderen. Om de lokale bevolking te ondersteunen is ze na één jaar KiddyColors gestart. Inmiddels loopt de webwinkels heel goed en verstuurt ze dagelijks vele pakketjes. Ook heeft ze een lijn ontworpen speciaal voor winkels in Nederland en België. Om zo nog meer productie te kunnen draaien en zo meer vrouwen een inkomen te laten verdienen.

Renske werkt met 20 vrouwen samen en heeft een vast team van drie vrouwen die op kantoor werken. Renske: “Ik vind het geweldig om dit werk te mogen doen en deze vrouwen een betere toekomst te kunnen bieden. Daarnaast doneer ik 10% van al mijn inkomsten aan goede doelen in Thailand. Het verhaal achter KiddyColors spreekt de klant erg aan en ik probeer hierin zo transparant mogelijk te zijn. Ik garandeer de klant dan ook echt, dat die 10% goed besteed wordt.”

We vroegen Renske naar haar favorieten.

Je favorieten online

Je top-5 uit je eigen shop

 1. De verjaardagsslinger is toch wel mijn nummer 1. Ik houd van praktisch en deze slinger kun je jaren gebruiken, omdat je ieder jaar het cijfer kunt veranderen. Het is niet goedkoop, maar je bent hierna wel voor jaren klaar.:-)
 2. De verzorgingstas van KiddyColors is toch wel mijn 2e favoriet. Deze tas heb ik speciaal ontworpen om zelf te kunnen gebruiken. Om nu iedere keer op pad te gaan met zo’n grote verzorgingtas vond ik zo lastig. Dat ik een tas heb ontworpen waar precies alles in past wat je nodig hebt. En er zit ook nog een verschoningsmatje bij…deze heb ik inmiddels niet meer nodig, maar ik gebruik het tasje bijna dagelijks voor de kids.
 3. De horizontale naamslingers. Deze moet ik wel favoriet vinden, want dit zijn mijn best lopende producten. Bij iedere bestelling zit in ieder geval een naamslinger.
 4. De gehaakte knuffel aap in geel. Lekker retro en leuk voor jongens en meiden!
 5. De gehaakte opbergmandjes. Mijn huis staat er vol mee, voor pennen, haarspeldjes en allerlei rommeltjes.

kiddy colors favorieten

Sites die iedereen moet kennen

 1. Mamamarketing: voor webwinkeliers vind ik echt dat je deze site van moet kennen. Hier haal ik zoveel informatie vanaf voor mijn bedrijf.
 2. Pinterest voor al mijn inspiratie. Wat een prachtige foto’s en wat een leuke ideeen. Vooral voor je kinderen,leuke activiteiten. Dit zou iedere moeder moeten hebben.
 3. Flavourites voor leuke kadootjes. Omdat je hier alles kunt vinden voor mannen, vrouwen en kinderen. Is gewoon heel handig!

Wie volg je graag op Pinterest?

 1. De kinderkamerstylist
 2. Mommo design
 3. Julie/lovely little kitchen

Welke apps gebruik je het meest op je telefoon?

 1. Pinterest
 2. What’s app. Zo houd ik nog een beetje contact met NL…
 3. Nu.nl (ook blijf ik nog een beetje op de hoogte van wat er allemaal gebeurt in NL)
 4. Simply being, goede app om mee te mediteren
 5. Rabobank app. Ideaal om snel te kunnen betalen en je saldo te checken.

Je favorieten offline

Welke winkels bezoek je graag als je in Nederland bent?

 1. De Hema natuurlijk. Als ik in Nederland ben, ben ik hier bijna dagelijks te vinden. Op zoek naar kinderkleding en leuke hebbedingetjes…
 2. De viswinkel voor mijn favoriete broodje haring, die ik in Thailand natuurlijk niet kan krijgen.
 3. De supermarkt. Ik verbaas me altijd weer wat er allemaal te koop is in de supermarkt. Zoveel keuze en ook keuze uit goedkopere merken. Wat hier in Thailand niet mogelijk is. Als ik pasta wil eten, betaal ik minimaal €3,00 per zak.
 4. Verder alle kledingzaken en schoenenszaken voor dames. Iets wat ik hier in Thailand niet kan kopen. Alle kleding is qua trend compleet anders dan in Nederland. De Thaise vrouw houdt van hooggesloten blousjes en zeer korte broeken en hoge hakken. Tja, ik dus juist niet. Ik ben dus ook nooit helemaal op de hoogte van de modetrends in Europa. Is soms wel heel gemakkelijk en goedkoop.

Welke ontwerpers zie je graag aan het werk?

 1. 3 sprouts
 2. Sebra
 3. Franck & Fischer

Favoriete steden

 1. Amsterdam
 2. Chiang Mai
 3. Ho Chi Minh city
 4. Kuala Lumpur
 5. Bangkok

Uit eten doe je bij…

 1. Ratchamanka in Chiang Mai, zo romantisch.
 2. Thaise restaurant bij ons om de hoek, heeft het beste thaise eten van de stad en lekker spicy.
 3. The House, Chiang Mai voor Westers eten.

Favoriete plek om te lunchen?

 1. The House in Chiang Mai, een aanrader voor iedereen die Chiang Mai bezoekt, want ligt in hartje centrum (en er zit een geweldige winkel bij, die o.a. het merk Rice verkoopt).
 2. Ieder restaurant in NL waar ze heerlijke belegde pistoletjes verkopen. Deze broodjes zijn niet te krijgen in Thailand.

Welke kleuren vind je mooi?

 1. Fuchsia
 2. Aqua blauw
 3. Groen
 4. Geel

Wat maak je zelf graag in de keuken?

 1. Gebraden kip uit de oven met aardappels met rozemarijn (ik ben dol op koken).
 2. Pasta met dopwerwtjes en bacon, zo gemakkelijk en de kinderen zijn er dol op.
 3. Zelf pizza’s maken met de kinderen.
 4. Falafel in pitabroodjes met knoflooksaus. Gemakkelijk zelf te maken van kikkerwten. Supergezond en leuk om te eten met de kinderen.
 5. Taco’s met bonen en mais.

Je favoriete hotel om te overnachten

 1. Narittaya Resort and spa. We hebben een geweldig plekje gevonden in Chiang Mai met prive zwembad. En vaak hebben ze aanbiedingen.
 2. Dolphin Bay resort in Hua Hin. Ideaal voor kinderen, betaalbaar en aan het strand.
 3. Chiang Dao Nest ten noorden van Chiang Mai. Geweldig eten en fijne plek voor de kinderen tussen de bergen,

Waar werk je het liefst mee?

 1. Ik werk veel met Photoshop. Is goed te gebruiken voor het bewerken van foto’s. Heeft wel even geduurd voor ik wist hoe ik ermee kon werken. Maar met de hulp van tutorials op Youtube en veel oefenen heb ik het nu goed onder de knie.
 2. Voor het weghalen van je achtergrond voor de productfoto’s gebruik ik removethebackground. Echt top!
 3. Ook ben ik lid van Picmonkey. Geweldige site om je foto’s op te pimpen. Leuk randje, tekst erin etc.

Hoe ontspan je na een dag hard werken?

 1. Pilates. Dit doe ik een aantal keer per week en kan het iedereen aanraden, die na een zwangerschap haar buikspieren is kwijtgeraakt. Het heeft heel lang geduurd voor ik ze had gevonden, maar ben erg blij, dat ze weer hun werk doen.
 2. Koken.
 3. Mediteren. Als mijn hoofd te vol zit, wat nog wel eens gebeurt met een eigen bedrijf, dan ga ik ’s avonds mediteren als de kids op bed liggen. Even een half uurtje rustig ademhalen en je slaapt er lekker van en bent de volgende morgen een ander mens met meer geduld.
 4. Als de kids op bed liggen en lekker met mijn man op de bank een film/serie kijken.
 5. Uitslapen, alleen weet ik niet meer wanneer ik dat voor het laatst heb gedaan.

producten kiddy colors

Vorig artikelWandelen in Luxemburg: 6 avontuurlijke routes met kinderen
Volgend artikel8 tips om muggenbulten te voorkomen.
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in