De juiste fietsendrager kies je zo

de juiste fietsendrager kies je zoGa je op vakantie en wil je graag de fiets meenemen met de auto? Dan is het verstandig om een fietsendrager aan te schaffen en deze op je auto te monteren. Een fietsendrager is erg handig, want je kunt je er makkelijk mee verplaatsen. Of je nou op een vaste plek staat of juist veel verplaatst: de fiets haal je er met gemak op en af om lekker te gaan touren. Het is wel zo dat niet iedere fiets op elke fietsendrager past. In dit artikel vertellen we daarom welke fietsendragers er zijn en hoe je de juiste kiest.

Lees ook: E-bike vs. gewone fiets, welke kies jij?

Welke fietsendragers zijn er?

Fietsendragers komen in drie verschillende soorten. Het gaat hier dan om de dak fietsendragers, de trekhaak fietsendragers en achterklep fietsendragers. Om te weten welke fietsendrager het meeste geschikt is voor je auto, kun je naar een aantal dingen kijken. Denk aan: het hebben van een trekhaak, welk type fiets je wilt vervoeren en wat daar het gewicht van is. Zo is een elektrische fiets bijvoorbeeld een stuk zwaarder dan aan mountainbike of racefiets.

Fietsendrager op de trekhaak

Een fietsendrager op de trekhaak monteren is de meest bekende en populaire vorm van het vervoeren van een fiets. Een trekhaak is sterk en kan veel vermogen dragen, wat betekent dat er vaak meerdere fietsen tegelijk op vervoerd kunnen worden. Denk aan één tot vier fietsen; afhankelijk van het gewicht.

Fietsendrager op het dak

Heb je geen trekhaak? Een fietsendrager op het dak is een ideale manier om de fietsendrager te monteren. Het fijne aan een dak fietsendrager is dat deze heel eenvoudig is om op je auto te bevestigen. Een nadeel is dat dit type dakdrager niet beschikbaar is voor elektrische fietsen, omdat het gewicht vaak te zwaar is. Los van dit type fiets, kun je bijna elk soort fiets erop monteren.

Fietsendrager op de achterklep

Als laatste heb je nog een fietsendrager die je op de achterklep kunt monteren. Deze optie is niet geschikt voor ieder type auto, dus check of je auto dit kan dragen. Een auto met kunststof, zwakke of grote spoiler horen hier niet bij. Los van elektrische fietsen kun je ook op dit type fietsendrager alle fietsen vervoeren en heb je geen trekhaak nodig.

Vorig artikelKnolselderij soep recept met tijm en pesto
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #408
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in