Foto weekoverzicht Judith #408

bloemen in de muuto vaasSinterklaas is weer in het land! Uiteraard keken wij ook de intocht dit weekend en zondagavond mochten ze hun schoen zetten. Beter dan op zaterdag, want dan staat iedereen om 7 uur naast je bed. Zaten we niet zo op te wachten 🙂 Verder was het best weer een drukke week, ik verwacht nog wel wat meer drukte tot aan de kerstvakantie eerlijk gezegd. Zijn altijd drukke weken op mijn werk ook. 

Maandag

Met een enorme to do list begon ik aan de maandag. Yuren had amper school, hij had allerlei uren die uitvielen. Beetje jammer, want ik kan toch minder goed doorwerken als hij de hele dag beneden op die stomme telefoon zit. Uiteindelijk kwam ik toch in een flow terecht (nadat ik in de werkkamer was gaan zitten) en heb ik veel gedaan. Helaas niet alles, maar mijn to do list was gewoon echt lang. Soms heb ik rustige periodes en dan ineens wordt het heel druk en komt alles tegelijk. ‘s Avonds ging ik dus even lekker in bad, wel met Fee die met schuim kwam spelen. 

Feetje met schuim

Dinsdag

Na een goede nacht (gelukkig) had ik een volle dag met afspraken buiten de deur. Alleen tussen half 1 en 2 uur was ik even thuis. Toen ben ik een rondje gaan hardlopen. Was wel even lekker, maar daarna was er geen tijd voor de lunch dus die schoot er bij in. Gelukkig lagen er nog twee müsli repen 🙂 En chocola… Eind van de dag was ik moe en ben ik lekker in bad gegaan. Daarna had ik een opleving en werd ik juist hyper. Meestal geen goed nieuws, want dan kan ik nooit slapen. Ik ben nog wat foto’s gaan uploaden bij Werk aan de muur tot slapen wel lukte. 

bloesemtak met sneeuw werk aan de muur

Woensdag

Helaas weer lang wakker gelegen en ik had bovendien rugpijn. Irritant. Gelukkig had ik geen afspraken buiten de deur en was iedereen het huis uit in de ochtend. Even rust aan mijn hoofd. De afgelopen dagen waren heel druk geweest, waardoor er best wat administratie lag. kon ik nu mooi doen. Ook wilde ik een beetje opruimen en schoonmaken beneden. Ik bedacht me laatst dat ik dat het ergste vind van kinderen hebben: dat ze zoveel troep maken! Echt overal liggen altijd dingen te slingeren. En o wee als je het weggooit. Dan is het huis te klein!

sunset fire

 

Donderdag

Yuren wilde naar school worden gebracht, omdat hij na de voetbal pijn had gekregen van zijn hiel. Hij kon amper lopen. Dus ik besloot dit maar te doen. Daarna ging ik meteen hardlopen, wat dit keer niet echt lekker ging. Ik kreeg de snelheid er niet in. Weet ook niet waarom. Net een dieselmotortje dat moest opstarten. Aan het einde ging het wel iets beter.  Daarna dook ik achter mijn laptop. Vorig jaar moest ik op donderdag Fee altijd om kwart voor 1 al ophalen, maar nu gaat zij ook tot kwart voor 3 naar school. Heb ik meer tijd om rustig te werken thuis. Het huis had ik gisteren dus al schoongemaakt, dus ik kon meteen beginnen. Later op de dag heb ik nog een knolselderij uitgehold, want morgen is het natuurlijk Sint Maarten en dat vieren ze op de Vrije School uitgebreid. De middag stond in het teken van heen en weer rijden naar pianoles en rolschaatsles en 

Knolselderij soep recept met tijm en pesto in een bord

Vrijdag

Vrijdag! Ik was er blij mee, na opnieuw een best drukke week. De ochtend had ik 2 online afspreken, dus die vloog om. Sterre moest een presentatie doen voor Nederlands die ze daarna bij mij wilde oefenen. Daarna bracht ik haar naar school en haalde ik Fee op. Die wilde weer eindeloos spelletjes met me doen. En ze gaf me pianoles. Heel gezellig hoor. We aten vroeg, want de jongste meisjes moesten om kwart voor 6 op school zijn voor de Sint-Maarten viering. Daarna legden we Fee op bed en instrueerden de rest, want Maik en ik gingen naar de film. Even een avondje uit met z’n tweetjes, af en toe erg fijn. 

kaarsje in knolselderij

Zaterdag

Ik was vroeg wakker en ging naar het zwembad. Daar zwom ik voor het eerst sinds tijden weer eens 70 baantjes, een heel uur dus. Ik was daarna wel erg moe en heb overdag niet zo heel veel meer gedaan. Lekker op de bank met een boek gezeten. Het huis een beetje versierd met sinterklaas spullen en natuurlijk keken we de intocht om 12 uur. We bakten ook nog kruidnootjes en er werd geknutseld. Na het avondeten deden we nog een spelletje Kolonisten van Catan. Was erg gezellig zo op de zaterdagavond. Maik wilde daarna de sprintrace kijken en ik keek met een half oog mee. 

kruidnoten bakken 2022sintintocht 2022

Zondag

We sliepen aardig uit en dat was fijn na een hele week vroeg op. Ik voelde me ook echt fit toen ik wakker werd. Dat is soms wel anders. Maik ging eerst hardlopen en daarna ging ik. Eigenlijk stond op mijn schema om 2 x 12 minuten te rennen, maar het ging zo lekker dat ik besloot vandaag 5 km achter elkaar te rennen. Dat ging supergoed! Voor het eerst in 10 maanden rende ik weer eens 5 km in 30 minuten. Voor het eerst na de eerste keer Corona. Voelde heel goed om eindelijk weer mijn conditie terug te krijgen. De aanhouder wint! Nu ga ik opbouwen naar de 10 km. Die hoop ik, als er geen blessures meer om de hoek komen kijken, voor oudjaar weer een keer te lopen. Tijd maakt me dan niet uit, ik hoop dat het gewoon lukt. Dan heb ik toch binnen het jaar alles weer op het oude niveau gekregen. Verder deden we nog een spelletje Ticket to Ride (Yuren won), ging Lenthe met klasgenoten naar de film en we hingen de kerstboom vast op, versierd met een sinterklaas slinger. Na het eten was het natuurlijk tijd voor de race, die behoorlijk spannend was. 

kolonisten nov 2022sintslinger kerstboom 2022

Vorig artikelDe juiste fietsendrager kies je zo
Volgend artikelWil je aan de slag in de vastgoedbranche? Hier moet je op letten.
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in