Thuis sporten als je weinig tijd hebt

Thuis sporten als je weinig tijd hebt, dat hebben we in Coronatijd wel een beetje geleerd en blijft heel handig wanneer je bijvoorbeeld een druk gezin moet managen. Je kunt daarvoor verschillende apparaten aanschaffen, zoals een crosstrainer, hometrainer of een roeitrainer. Het fijne is dat je dan ‘s avonds niet meer weg hoeft, maar wel nog even snel een half uurtje conditietraining kunt doen. Zo blijf je fit, ook als je jonge kinderen hebt of een drukke baan. 

Lees ook: De oplossing tegen zweetgeur in sportkleding
Lees ook: Wat zijn fitness elastieken en wat kun je ermee?

Thuis sporten als je weinig tijd hebt

Het voordeel van thuis sporten als je weinig tijd hebt is ook dat je tegelijk de kou niet in hoeft. Zeker met het druilerige weer in de herfst en de harde wind of sneeuw en hagel in de winter is het echt niet fijn om naar buiten te moeten om te sporten. Hardlopen kan ook prima binnen op een loopband. Cardio kan ook op een hometrainer of een crosstrainer. Misschien hoepel je liever of werk je met gewichten? Het kan allemaal prima thuis en hoeft niet eens zo duur te zijn. Er zijn apparaten in verschillende prijsklassen. 

Waar koop je apparaten voor je thuistraining?

Wie aan de slag wil met thuis trainen heeft heel wat keuzes te maken. Heb je de ruimte om een heuse fitnessruimte te maken? Dat is iets waar ik naar uitkijk als bijvoorbeeld een van de kinderen het huis uit is. Dan hebben we een ruimte over om een sportkamer van te maken. Nu moet ik altijd naar de sportschool, waar het ook vaak druk is, zeker als het regent. Het komt regelmatig voor dat het zo druk is, dat ik moet wachten tot ik aan de beurt ben om bij een apparaat te kunnen. Het lijkt me enorm fijn om dat thuis te kunnen doen. Je kunt apparaten voor je thuistraining kopen via tunturi.com.

 

Zorg voor de juiste sportkleding en begin!

Ook als je thuis traint, is het goed om dit niet in je spijkerbroek te doen. Kies voor comfortabele sportkleding en prettig zittende schoenen. Dit voorkomt tevens blessures, want thuis loop je die snel op als je onvoorzichtig doet. Dat wil je natuurlijk niet. Mocht je geblesseerd raken, dan kun je trouwens altijd nog gaan zwemmen. Dit kan bij de meeste blessures nog doorgaan. Wist je dat je met zwemmen veel calorieën verbrand en heel veel spieren gebruikt? Zelf zwem ik iedere zaterdag een uur en ik voel me er heel fit bij. Als ik een blessure heb ga ik vaker. 

Hoe vaak thuis trainen?

Je kunt er een gewoonte van maken om elke dag te beginnen met een kwartier cardiotraining, wat je langzaam uitbouwt tot een half uur. Aanbevolen wordt om dagelijks een half uur te bewegen en 3 keer per week intensief te sporten. Je zou dus elke ochtend een eenvoudige training kunnen doen en 3 keer per week te zorgen voor een hoge snelheid en een hoge hartslag. Het voordeel van thuis sporten? Het is laagdrempelig. Je kunt het op je eigen tijd doen in je eigen huis en het allermooiste: je blijft fit! Wie fit is, voelt zich minder moe en krijgt minder last van pijntjes en kwaaltjes. Win win toch? Dus lekker thuis sporten als je weinig tijd hebt.

Thuis sporten als je weinig tijd hebt en een druk gezin

Vorig artikelWat zijn fitnesselastieken en wat kun je ermee?
Volgend artikelMet dit prentenboek leer je kinderen alles over insecten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in