De kracht van een hoekbank in je interieur

De kracht van een hoekbank in je interieur met stalen deurenEen van de meest gestelde vragen aan interieur stylisten is of je nu voor een hoekbank of een gewone bank moet kiezen. Zelf heb ik nu een gewone bank, nadat ik jarenlang een hoekbank had. Heel eerlijk gezegd heb ik daar best spijt van. De kans is dus groot dat er binnenkort een hoekbank voor in de plek komt. Ik heb namelijk een hele mooie Linteloo hoekbank gezien. Een grijze. Grijs vind ik ideaal, omdat dit bij veel kleuren past. Met wat kussentjes en een mooi plaid geef je er sfeer aan. Bovendien mis ik de grote hoeveelheid zitplekken. Toch is een hoekbank niet voor iedereen geschikt. In deze blog vertel ik je er meer over.

De kracht van een hoekbank in je interieur

Een hoekbank is trouwens niet hetzelfde als een bank met een chaise longue. Dat noemen mensen wel vaak een hoekbank, maar feitelijk klopt dit dus niet. Een bank met een chaise longue eraan is wat korter dan een hoekbank. Desondanks kan ook dat een prima oplossing zijn, je kunt dan wel lekker languit televisie kijken. Een chaise longue is echter geen echte zitplek, want er zit geen leuning aan. Dat houd je wel voor een tijdje vol, maar meestal niet een hele avond. Een echte Linteloo hoekbank heeft twee kanten met een rugleuning en soms ook een armleuning. Je kunt hiermee een echt statement maken in je woonkamer. 

Wanneer kies je een hoekbank?

Het is nu eenmaal zo dat een hoekbank over het algemeen een stuk groter is. Dit kan wel in een kleinere woonkamer, maar vaak oogt dat wat kolossaal. Je zitgedeelte wordt er wat propperig van. Een rechte bank ziet er vaak wat luchtiger uit. Heb je juist een ruim zitgedeelte, dan is een hoekbank zeker aan te raden. Een rechte bank staat veel minder mooi, tenzij je er twee neemt natuurlijk. Als meubels in een grote ruimte te klein zijn, dan wordt zo’n ruimte nooit gezellig. Het vormt geen geheel. Als je twijfelt over wat het beste past in jouw kamer, dan kun je een styliste of binnenhuisarchitect om hulp vragen. Vind je het heel leuk om er mee bezig te zijn, dan is een opleiding tot styliste misschien ook een idee. 

Altijd meten

Als je een leuke Linteloo hoekbank hebt gezien, moet je deze niet zomaar kopen. Altijd meten of het past. Een bank kan er in een winkel geweldig leuk uitzien, je kunt denken dat het prima past, maar je zult de eerste niet zijn die er thuis toch achterkomt dat de bank te groot is. Houd bij het meten ook rekening met loopruimte, meestal hou je zo’n 60 cm aan. Denk er ook aan hoe je de bank wil neerzetten. Soms past de ene kant prima, maar blijkt het voor een andere kant net te krap te zijn. Er zijn winkels waar je een bank zelfs op zicht kunt bestellen. Bevalt het niet, dan mag hij weer terug. Ik vind dat zelf altijd prettig, want een bank kan in de winkel prima zitten, terwijl dit thuis als je een hele avond tv kijkt toch tegenvalt. 

Model en poten van de bank

Tot slot is het belangrijk om goed na te denken over de kleur van de hoekbank, de poten en het model. Wil je een statement maken, dan kies je voor een knalkleur. Houd je meer van neutraal, dan kun je beter grijs of zwart nemen. Het model van de bank moet ook in je interieur passen. Bedenk dus vooraf welke sfeer je in je woonkamer wil neerzetten. Ga je liever voor landelijk, dan past een hoekbank met lekkere plofkussens goed. Een modern interieur vraagt juist om een strakke look & feel. Denk ook aan de poten: een bank die wat hoger op de pootjes staat geeft meestal wat meer lucht en is ook praktisch. Je kunt daar namelijk goed met de stofzuiger onder. De kracht van een hoekbank in je interieur is groot, als je zorgt dat alles in één stijl is en je het aankleed met leuke accessoires. Denk dus ook aan mooie kussens en een fijn plaid, daarmee wordt je huis ook zeker in de winter lekker cosy

De kracht van een hoekbank in je interieur

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #360
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #361
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in