Duurzame materialen in je tuin

Het valt niet mee om keuzes te maken als je net bent verhuisd. Sterker nog: je moet over zoveel zake keuzes maken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En soms maak je dan verkeerde keuzes. Dan wil je te snel een knoop doorhakken en dan heb je later spijt. Wij hebben dat bij iets in onze tuin, en ik zal verderop vertellen waarom.

Wensen

Vooraf hadden wij een ontwerp voor de tuin gemaakt. We wisten zo ongeveer wel wat we wilden, in elk geval voor dit eerste jaar. Niet al te ingewikkeld, ook niet al te duur en we wilden vooral veel speelruimte voor de kinderen creëren. Daarnaast hadden we de wens om een mooi terras te hebben, waar we lekker kunnen loungen en met het hele gezin kunnen eten. We zijn immers echte buitenmensen. Zodra het mooi weer is leven wij buiten.

Tegels of composiet?

We twijfelden voor het terras tussen hout, tegels of composiet. In overleg met de hovenier kozen we voor de meest simpele en goedkope oplossing voor het terras: tegels. Ik vind tegels vaak mooi, het is ook redelijk onderhoudsvriendelijk en de prijs is gunstig. Toch heb ik van de tegels op mijn terras een beetje spijt. En wel om twee redenen. Ten eerste worden die tegels echt gruwelijk heet als het mooi weer is. Echt, je kunt amper er overheen lopen zonder je voetzolen te verbranden. Voor de kinderen ook helemaal niet veilig dus. Daarnaast zijn ze hard. De kinderen rennen en vallen wel eens. Door de terrastegels hebben ze dan gelijk een flinke wond.

Voordelen van composiet

Achteraf gezien waren wij dus liever voor composiet gegaan. Composiet is een duurzaam materiaal wat niet glad wordt bij regen en ook geen splinters af geeft. Duurzame materialen in je tuin dus, zodat je kleintje veilig kan rondrennen. Wij hebben composiet dus op ons lijstje staan voor volgend jaar of het jaar erna. Deze kunstof planken zijn namelijk nagenoeg vrij van onderhoud, ze zien er uit als hout en hebben dus een prachtige look & feel. Er is van alles mogelijk met composiet: tegels, planken, vlonders. Net wat je zelf het mooiste vindt.

Wie heeft er composiet en hoe bevalt het?

Vorig artikelStel jezelf voor met een visitekaartje
Volgend artikelKleurrijke planten die iedereen goed kan houden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in