20+ product ideeën om het warm te krijgen

20+ product ideeën om het warm te krijgen hot chocolateBen jij ook zo’n koukleum? In de herfst en winter, zodra de temperatuur onder de 12 graden komt, heb ik het vaak koud in huis. Zeker als ik aan tafel zit te werken en dus niet beweeg, krijg ik koude voeten, koude armen en soms ook een koude neus. Ook al staat de verwarming gewoon aan en is het 22 graden in de woonkamer. Soms ga ik hierdoor meer snoepen, herken je dat? Alsof je het dan warmer krijgt? Je voelt je onbehaaglijk, niet fijn, dus probeer je dat op de één of andere manier op te vangen door een stuk chocola te eten ofzo. Niet handig, want ongezond en slecht voor de lijn. Ik zocht dus dringend naar product ideeën om het warm te krijgen.

Zorg dat je alles in huis hebt om warm te worden

Om te voorkomen dat je minder productief wordt doordat je het koud hebt, of om te voorkomen dat je gaat snoepen als je je onbehaaglijk voelt, is het belangrijk om producten in huis te hebben die je kunnen verwarmen. Ik maakte een lijst met ideeën om het warm te krijgen en ga vanaf nu zorgen dat ik de producten die bij mij passen in huis heb. Zo kom ik de herfst en winter door zonder kou. Ook beter voor je gezondheid, want wie zich koud voelt, is vatbaarder voor virussen. Die virussen zijn er in het najaar en de winter genoeg, dus extra reden om goed voor jezelf te zorgen!

kaartje warm wishes

Geef cadeau aan een ander

Het is niet alleen belangrijk om goed voor jezelf te zorgen in de herfst en winter, maar het is ook belangrijk om voor anderen te zorgen. Als jij iemand kent die het ook altijd koud heeft, dan is deze lijst meteen heel helpend als je een kouwelijke collega, vriendin of familielid een origineel en waardevol cadeau te geven!

20+ product ideeën om het warm te krijgen

Ik heb heel hard nagedacht en op het internet gezocht om fijne producten te vinden die je kunnen helpen om het warm te krijgen als je zomaar thuis zit. Meer dan 20 product ideeën om het warm te krijgen vind je dus in deze blog. Er zit vast iets voor je bij! Niet alles zal voor iedereen werken, maar het is de moeite waard om alles langs te lopen. Er zit vanalles tussen: unieke en bijzondere producten, grappige producten, mooie producten, voor de hand liggende producten en misschien zelfs nog wel producten die je nog niet kende.

Kruik

Met stip op één staat de kruik. Een kruik is al eeuwen oud en werd vroeger al veel gebruikt bij kou. Ik herinner me dat ik hartje winter van mijn moeder een kruik mee naar bed kreeg. Een kruik kan van verschillende materialen zijn. Wat jij het fijnst vindt, dat is persoonlijk. Het meest gangbaar is de rubberen kruik, die ik zelf het prettigst vind als er een zacht hoesje om heen zit. Vroeger had je vaak een metalen fles met hoes, tegenwoordig bestaan er ook pittenzakken die je in de magnetron kunt warmen. Het is net wat jij prettig vindt. Ik neem soms een kruik mee naar bed als het koud is, maar gebruik ‘m ook wel eens overdag als ik zit te werken en niet meer warm wordt. Of wanneer ik met een boek op de bank lig…

20+ product ideeën om het warm te krijgen kruik

Een heerlijk verwarmend plaid

Geen herfst of winter zonder fijn plaid. Ik heb er een heleboel. De kinderen gebruiken ze voor het bouwen van hutten trouwens. Ik nestel me er onder op de bank, met een boek en een dampende kop warme chocolademelk of thee als ik het koud heb. Het liefst heb ik een echt wollen deken, die zijn toch het warmst. Kies voor een plaid dat past bij je interieur, dan is het gewoon decoratief als ie op de bank slingert. Dekens en plaids heb je in allerlei soorten en maten. En ook verschillende prijzen. Over het algemeen geldt: natuurlijke materialen zoals wol, plaids die met de hand gebreid of geweven zijn en dekens van designmerken zijn prijzig. Je vindt ze bij winkels als Fonq, VT wonen shop, Bijenkorf, etc. Goedkopere versies kun je ook vinden. Deze zijn soms ook lekker warm en hebben mooie kleuren. De Kwantum heeft bijvoorbeeld heel betaalbare versies.

plaid deken lekker warm

Elektrische deken

Mijn ouders hebben al zo lang als ik me kan herinneren een elektrische deken. Die gingen ze dan aanzetten een kwartier voor ze naar bed gingen, zodat ze een lekker warm bed hadden als ze gingen slapen. Ik heb het zelf nooit ervaren, maar ik weet nog wel hoe heerlijk de stoelverwarming in IJsland was toen ik daar heen ging in de winter. Een beetje vergelijkbaar denk ik. Lijkt me heerlijk en ze zijn niet eens zo duur zag ik. Fijne is, dat je ze niet per se op bed hoeft te gebruiken. Sommige elektrische dekens kun je zo om je heen wikkelen als je het koud hebt. Ideaal!

elektrische deken

Warme sloffen

Niets zo vervelend als koude voeten! Vrouwen schijnen er meer last van te hebben dan mannen, daarom hebben wij gewoon sowieso lekkere warme sloffen nodig. Ik heb zelf altijd sloffen van Collegien. Ze zijn niet superwarm, maar ik vind het fijn dat ze een rubberen zool hebben. Daardoor glijd je minder snel uit. Zeker voor kinderen ook fijn. Liever iets anders? Deze zijn heel warm (heb ze zelf niet, maar wel iemand die ik ken) Of zoek zelf wat moois uit via bol.com.

collegien sloffen om het warm te krijgen

 

Muts en sjaal

Voor buiten, oke, maar ik zie dus ook wel eens mensen die binnen met een sjaal om zitten of zelfs een muts op! Op zich logische, de meeste warmte verlies je namelijk via je hoofd. Dus in die zin kan ik het wel begrijpen. Zelf zou ik het binnen niet zo snel doen, al schijnt het er wel voor te zorgen dat je minder snel ziek wordt als je hele lichaam bedekt en warm is. Buiten vind ik een sjaal en muts bij lage temperaturen onmisbaar. Hij mag dus niet ontbreken in het lijstje met 20+ product ideeën om het warm te krijgen.

https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8438&awinaffid=372291&clickref=&ued=https%3A%2F%2Fwww.debijenkorf.nl%2Fdamesmode%2Faccessoires%2Fhoeden-mutsen Titel

Warm drankje

Een warm drankje kan zeker helpen als je het koud hebt. Een kopje thee, chocolademelk, hete appelsap, het helpt allemaal om weer lekker warm te worden. In de avond kun je er ook nog een scheutje alcohol in doen. Doe jezelf lekkere thee cadeau, een Dolce Gusto Machine of luxe chocolademelk zoals deze Choc-o-lait van MoME.  Ook leuk als cadeau voor iemand trouwens.

pukka kerstthee 20+ product ideeën om het warm te krijgen

Wollen pyjama

De beste tip ever is een wollen pyjama of een pyjama van wol zijde. Het zit heerlijk en het is heel warm. Wat je misschien niet zou verwachten, is dat het ook in de zomer heerlijk is. Dan wel met korte mouw natuurlijk. Door de natuurlijke materialen, blijft het verkoelend. Je kunt het dus ieder seizoen dragen, al ben ik wel het meest fan van een wollen pyjama in de winter. Ik koop de mijne vaak bij Dilling of Natur-El.

wollen nachthemd dilling

Wollen ondergoed

Ook eentje in de categorie musthave: wollen ondergoed! Wie het echt vaak koud heeft, doet er goed aan om een paar strakke shirts van wolzijde aan te schaffen. Ik heb zelf een witte en een zwarte, lekker neutraal. Die draag ik onder niet zo warme shirtjes in de winter als een soort hemd. Heerlijk! Een aanrader! Je hebt er trouwens ook onderbroeken van, die naadloos zijn. Vind ik ook fijn zitten, maar die zijn niet speciaal warm ofzo.

shirt wolzijde mey

Warme trui of vest

Ja, inkoppertje natuurlijk, maar een warm vest of een warme trui is echt heel fijn. Ik heb eigenlijk altijd een lekker warm vest beneden liggen. Bijvoorbeeld eentje waar gedeeltelijk echte wol in verwerkt zit. Verder heb ik ook een paar heerlijk warme truien. Mijn favoriete is mijn IJslandse trui, die ik daar ook kocht. Van echte IJslandse schapenwol. Dit is zo warm, daar kan ik in de winter zelfs zonder jas mee buiten lopen.

kirkjufell watervallen ijslandse trui

Handenwarmer

Ik kreeg ooit een keer een handenwarmer van een buurvrouw, die deze voor sinterklaas op de deurmat legde en heel hard aanbelde. In eerste instantie had ik geen idee wat ik er mee moest, maar als snel ontdekte ik hoe het werkte èn hoe fijn het was. Er zit een soort metalen dingetje in. Als je dat buigt wordt het hart warm en kun je het heerlijk tussen je handen houden. Echt heel fijn, ook de kinderen vinden het ideaal. Je stopt ze bijvoorbeeld zo in je jaszak en als je onderweg koude handen krijgt (of je kind) dan kun je de handen opwarmen. Fijn ook als je bijvoorbeeld gaat skiën of wanneer je in de winter een lange wandeling maakt.

handenwarmers

Voetenwarmer

Voor koude voeten kun je natuurlijk sloffen kopen, maar wat dacht je van een heuse voetenwarmer? Het ziet er misschien een beetje uit als een oma-ding, maar echt mensen, het is goddelijk! Gewoon lekker tv kijken met je voeten in de voetenwarmer. Je slaapt er ook veel sneller door, want je hebt geen koude voeten als je naar bed gaat.

voetenwarmer

Elektrische sokken

Oke, deze heb ik zelf (nog) niet, maar ze lijken me superfijn. Elektrische sokken die je op drie standen kunt zetten. Ideaal voor tijdens het sporten, bijvoorbeeld skiën of hardlopen in de winter. Maar ook thuis lijken ze me fijn. Ten op lichte van de voetenwarmer is het voordeel dat je hier dus gewoon mee kunt rondlopen. Bij de voetenwarmer moet je echt blijven zitten.

elektrische sokken

Warme zolen

Dan bestaan er ook nog gewoon warmte zolen. Ik had er nooit eerder van gehoord, maar echt. Digitsole Warm Series heten ze en ze zijn mega duur. Maar dan heb je ook wat. Zolen die verwarmen tussen de 20 en 45 graden, die je kunt bedienen via een app op je telefoon, werken via bluetooth en ook nog een heleboel andere belangrijke dingen bijhouden, zoals het aantal stappen en calorieën dat je verbrand. Ik zet ze op mijn lijstje!

digitsole

Tenenwarmers

Veel minder prijzig zijn de Haägo teenwarmers. Een zakje dat je even moet schudden en dan werkt het 8 uur lang. Plak het daarna onder je voet of in je handschoen en het blijft lekker warm. Bevordert ook je bloedcirculatie. Ik heb hier trouwens geen ervaring mee hoor, zag het online en dacht: mmm lijkt me fijn! Voor elk winters avontuur heb je deze nodig, en omdat ze zo schappelijk geprijsd zijn vond ik ‘m wel thuishoren in deze lijst met 20+ product ideeën om het warm te krijgen.

teenwarmer

In bad of onder de douche

Oke, dit is iets wat ik zelf heel vaak doe. Als ik het echt koud heb en niet warm wil worden, ga ik lekker in bad. Of douchen. Maar in bad vind ik zelf fijner. Liefst met een fijne badgel die lekker ruikt. Ik zit er zo een uur in, heerlijk relaxed en van top tot teen opgewarmd. Echt ontspanning. Er zijn heel veel soorten badschuim of badgel. Ik vind die van Rituals fijn, maar ik kies ook gerust wel eens iets anders, zoals Kneipp of Weleda ofzo.

rituals stuff

Sporten

Jaja, hier denk je niet meteen aan als je het koud hebt, maar wie gaat sporten krijgt het vanzelf warm. Regelmatig vertrek ik voor een rondje hardlopen. De eerste minuut is het nog wat fris, maar als snel begin ik te zweten en voor ik het weet loop ik in een heerlijk tempo een half uurtje alle kou er uit. Thuis snel douchen en de eerste paar uur blijft mijn lijf warm, doordat mijn bloedsomloop gestimuleerd is. Goeie tip dus: als je het koud hebt, ga je gewoon even sporten! Dat hoeft trouwens niet per se buiten hoor, er zijn ook voor thuis genoeg gratis workouts te vinden online. En sportkleding heb je zo aangeschaft.

juut hardlopen zuurstok mei 2020

Elektrisch kacheltje

Deze staat al heel lang op mijn wishlist, maar vanwege de prijs heb ik ‘m nog niet gekocht. De Dyson Pure Hot + cool is namelijk een heater en cooler in één. Een ventilator dus in de zomer, en in de winter heb je er een extra kacheltje bij. Ik vind ‘m gewoon ook heel mooi, maar los daarvan schijnt hij ook de lucht te reinigen. Gezondere lucht dus, in huis. Ook voor mensen met en stofallergie schijnt dat te helpen.

Dyson cooler heater

Kaarsen aan doen

Als ik zomaar thuis zit, steek ik vaak kaarsen aan. Op de een of andere manier vind ik dat het huis dan ook altijd wat warmer aanvoelt. Of dat ook letterlijk zo is weet ik niet zeker, maar het voelt in elk geval verwarmend. Daarom vind ik het zeker en goeie tip. Ik had laatst nogal goedkope kaarsen, die steeds drupten, dus tegenwoordig koop ik liever wat duurdere, maar goeie kaarsen.

kaarsen aan doen

Warmte massage kussen

Briljant gevonden, een warmte massage kussen. Ideaal voor de stijve nek bijvoorbeeld, door het vele thuiswerken hebben veel mensen daar last van. Maar de combinatie van zo’n massage kussen met warmte gaat je ook helpen minder kouwelijk te zijn, let maar op! Ik wil het liefst de roze.

warmte massage kussen

Dikke sokken

Gewoon lekkere dikke sokken zijn natuurlijk ook al fijn. Voor wie geen zin heeft in sloffen, elektrische toestanden of inventieve noviteiten: een paar dikke sokken kopen kan al de helft schelen van koude voeten!

dikke sokken sneeuwpop

Tochtstrip of tochtrol

Niets zo erg als tocht. Als het tocht in huis, dan krijg je het vanzelf koud. Plekken waar het vaak tocht zijn onder deuren door of bij ramen. Gelukkig zijn er oplossingen te koop, in de vorm van tochtstrips of tochtrollen. Die leg je er gewoon tegen of bevestig je aan de deur. Een kleine tip: als je dit doet, blijf dan wel goed ventileren. Helemaal geen verse lucht meer binnen zal er juist voor zorgen dat je huis niet goed verwarmd wordt. Zet 2 keer per dag je raam even 5-10 minuten open, zodat er frisse lucht naar binnen kan. En neem planten, die zorgen ook voor zuurstof in de lucht.

tochtstrip tochtrol

 

Leg een kleed op de grond

Wie tapijt heeft, zal sowieso minder snel koude voeten hebben. Heb je laminaat, een gietvloer of iets anders, dan is dat minder fijn aan je voeten. Sloffen kunnen helpen, maar ook het neerleggen van een fijn vloerkleed is helpend. Wij hebben een heerlijk groot kleed in de zithoek neergelegd, waar we lekker op kunnen zitten. De kinderen liggen er ook vaak op trouwens.

vloerkleed tegen kou

Gordijnen dicht

Wij hebben vitrage voor de schuifpui hangen. Als het echt heel koud is, doe ik ze vaak dicht. Dat scheelt ook in de kou. Het houdt natuurlijk tocht tegen, maar het is ook stof, dus de kou van het raam wordt een beetje tegen gehouden door de stof. Hoe dikker het gordijn, hoe beter het werkt natuurlijk. Alleen om overdag met dikke, donkere gordijnen dicht te zitten is ook zo wat. Toch helpt vitrage alleen ook al, merk ik. Heb je nog geen gordijnen? Dan is het misschien een goeie tip om ze aan te schaffen.

gordijnen hema

Ga schoonmaken

Tot slot, ga lekker schoonmaken als je het koud hebt. Dat heeft hetzelfde effect als sporten, met het grote voordeel dat daarna je huis ook nog eens lekker schoon is. Ik kan in elk geval erg blij worden van een schoon huis, dus als ik het koud heb wil ik dat trucje ook nog wel eens gebruiken.

Quooker flex schoonmaken

Hartverwarmende soepjes

Last, but not least: een hartverwarmend soepje. Pepers en sambal schijnen ook te zorgen dat je het wat warmer krijgt. In deze soep gaat namelijk sambal, en dat maakt dat je het letterlijk heet krijgt na het eten ervan. Het effect is maar van korte duur, maar desondanks vind ik het altijd een heerlijk soepje voor de lunch of om 4 uur ‘s middags.

hartverwarmend-soepje-van-linzen

Vorig artikel54 x leuke sinterklaas quotes voor je lightbox of letterbord
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #304
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in