De leukste uitjes met de kids tijdens de wintermaanden

schaatsen feb 2021Voor veel ouders is het iedere keer weer een uitdaging om iets leuks te bedenken wat ze met de kinderen kunnen gaan doen. Nu zien we dat dit in de zomermaanden vaak nog wel meevalt, maar het vooral in de herfst- en wintermaanden lastiger is. De meest genoemde reden is dat het weer niet altijd meezit terwijl dit eigenlijk de grootst mogelijke onzin is. Tuurlijk is het tijdens deze periode van het jaar wat kouder en bestaat de kans dat het regent, sneeuwt of zelfs hagelt, maar dat wil niet zeggen dat er niks te doen is? Mede om die reden hebben wij de leukste uitjes voor tijdens deze periode van het jaar voor je verzameld, zodat je er samen met de kids toch op uit kunt.

Lees ook: Originele uitjes met de kids voor tijdens de vakantie

Schaatsen in de buitenlucht

Als er één uitje is dat niet alleen typisch Nederlands is, maar waarvan wij vinden dat eigenlijk iedereen het één keer in zijn of haar leven moet hebben gedaan, dan hebben we het natuurlijk over schaatsen op natuurijs. Wanneer het er maar enigszins op lijkt dat de kans bestaat dat we kunnen schaatsen, dan zullen niet alleen de rayonhoofden in Friesland de koppen bij elkaar steken, maar zullen ook in veel andere steden de nodige voorbereidingen worden getroffen om een schaatsbaan op te tuigen. Omdat het vaak maar een paar dagen goed vriest, is het wel aan te raden zo snel mogelijk actie te ondernemen en niet te lang te wachten.

Binnenspeeltuinen

Wil je verzekerd zijn van een geslaagd uitje met de kids? Dan doet een binnenspeeltuin het altijd goed! Zo zijn er in bijna iedere stad wel soortgelijke speeltuinen te vinden, waarbij de kinderen zich de hele dag perfect kunnen vermaken. Het enige waar je wel even naar moet kijken, is de leeftijdsgrens. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de ene indoor speeltuin geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar, terwijl de ander ook een speciale afgeschermde ruimte heeft voor 0 tot 4. Dus wil jij een keer gezellig eropuit met je kinderen, boek dan vandaag nog jouw tickets bij een binnenspeeltuin bij jou in de buurt. Overigens ook ideaal voor wanneer je een locatie nodig hebt voor het geven van een kinderfeestje. Zo heb je thuis geen rommel en wordt alles op locatie geregeld.

Knutselen en bakken

Zijn jullie het liefst lekker thuis, dan is het natuurlijk heerlijk om tijdens een regenachtige dag thuis gezellig creatief bezig te zijn met je kinderen. Haal de knutselspullen uit de kast en laat de kinderen lekker aan de slag gaan met de kleurpotloden, schaar en eventueel zelfs wat plaksels. Omdat je natuurlijk van al dat geknutsel ook wel zin krijgt in iets lekkers, kunnen er ook nog koekjes of cakejes gebakken worden samen. Gegarandeerd dat dit zorgt voor een gezellige middag met z’n allen. Zijn jullie kids niet van die knutsel fanaten? Dan kun je in plaats van het knutselen natuurlijk ook gewoon lekker een film gaan kijken. Kortom, keuze genoeg dus en geen reden om jullie te hoeven vervelend tijdens de wintermaanden.

wentelteefjes bakken

Vorig artikelOriginele uitjes voor met de kids tijdens de vakantie
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #472
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in