Originele uitjes voor met de kids tijdens de vakantie

bos bij piramide austerlitzHet is voor de meeste ouders iedere vakantie weer een uitdaging om de kinderen te kunnen vermaken. Waar het vaak met een weekje nog wel lukt, zien we toch dat wanneer het langer wordt, ook de ouders vaak een stuk minder inspiratie hebben. Omdat we dit natuurlijk als geen ander begrijpen, hebben we een lijstje voor je gemaakt, met niet alleen leuke, maar vooral ook originele uitjes, zodat jij en de kinderen zich niet hoeven te vervelen tijdens de vakantie.

Lees ook: De leukste uitjes met kids tijdens de wintermaanden

Dagje naar het bos

Nederland heeft ontzettend veel mooie stukken natuur. De kans dat er dus ook bij jou in de buurt wel ergens een mooi bos of ander soortgelijk natuurgebied is, is dan ook erg groot. Het leuke aan ons land en eigenlijk aan de natuur op zich, is dat er het hele jaar door van alles te zien is. Zo kun je bijvoorbeeld in het najaar zoeken naar eikels, kastanjes en bladeren om daarna samen een herfsttafel te maken, maar is er ook in de andere seizoenen van alles te vinden. Omdat een dagje wandelen en speuren door het bos best vermoeiend kan zijn, is het leuk om bijvoorbeeld een tasje met wat lekkers te eten en drinken mee te nemen. Zo kunnen jullie als gezin even rustig aan een tafeltje gaan zitten om daarna jullie wandeling weer te vervolgen.

Dagje naar de dierentuin

Wat is er nu leuker dan met de kinderen een dagje naar de dierentuin? Op de website Uitmetkinderen.nl vind je vrijwel alle dierentuinen in ons land en heb je, als je geluk hebt, ook nog de mogelijkheid om je kaartjes met korting te kunnen boeken. Hetgeen wat de dierentuin zo leuk maakt, is dat het voor bijna alle leeftijden wel geschikt is. Zo kunnen de allerkleinsten lekker vanuit hun kinderwagen of buggy op zich heen kijken, terwijl de wat oudere kinderen zelf op avontuur kunnen gaan om te kijken waar alle wilde dieren ‘verstopt’ zitten. Wij kunnen je verzekeren dat een dagje dierentuin met het gezin een uitje is om niet snel meer te vergeten.

Filmavondje met het hele gezin

Het is natuurlijk niet nodig om tijdens de vakantie iedere dag iets te moeten ondernemer wat geld kost. Hoe leuk is het dan om bijvoorbeeld een filmavond te organiseren met het hele gezin? Matrassen op de grond, hapjes op tafel en genieten van de leukste films die niet alleen voor de kids leuk zijn, maar ook voor jullie als ouders. Handig is alleen wel om te kijken naar films die je op een streamingdienst kunt zien, zodat je geen last hebt van reclames bijvoorbeeld.

Maak aan het begin van de vakantie een planning

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke uitjes te bedenken. Zoals we al eerder als tip hebben gegeven, is het handig om even op de website uitmetkinderen.nl te kijken, zodat je voldoende inspiratie hebt om de eerstkomende vakantie door te kunnen komen. Wat handig is, is om ook direct een planning te maken. Zo weten niet alleen je kinderen waar ze aan toe zijn, maar jullie als ouders ook.

yuren en fee door het bos arm in arm

Vorig artikelAardappel-uienpannenkoekjes met sperziebonen en geitenkaas
Volgend artikelDe leukste uitjes met de kids tijdens de wintermaanden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in