De nieuwe Mazda 3 Hatch en Sedan

Tijdens een geweldig ontbijt van sterrenchef Jacob Jan Boerma in Parc Broekhuizen in leersum mocht ik de nieuwe Mazda 3 model Hatch en Sedan alvast in het echt bekijken. Voor wie nu denkt: Parc Broekhuizen, waar ken ik dat van? Dat is het hotel waar Heel Holland Bakt wordt opgenomen. In alle vroegte werd mijn jas aangenomen en mocht ik aanschuiven voor de lekkerste eggs benedict ooit. Alleen dat was al een feestje, maar het werd nog veel beter… Op diverse autosites kun je informatie lezen over de nieuwe Mazda 3, maar ik vertel de vrouwenversie 🙂 Wij vrouwen kijken immers toch net even iets anders dan de manne. Voor zo’n auto gekocht wordt, moeten ze toch eerst even langs ons, dus je kunt maar beter goed voorbereid zijn, niet waar?

De nieuwe Mazda 3 Hatch en Sedan

De spanning werd goed opgebouwd. Mazda wilde ons een totaalbeleving geven, en dat is gelukt. Van een geweldig lekker ontbijt dat helemaal aansloot bij de 3 kernwaarden van Mazda: groen, design en vakmanschap. Compleet doorgestyled dus, ik hou er van. Bovendien had ik een leuk gezelschap aan tafel, aan humor geen gebrek en ik heb dus heel wat afgelachen. Al kwam ik daar niet voor: ik hou er van als er gelachen wordt op een event.

Parc Broekhuizen

Als jij trouwe kijker van Heel Holland Bakt bent, herken je het meteen: in de tuin van Parc Broekhuizen wordt dit programma al jaren opgenomen. Ik was onder de indruk van de locatie, zo groen, zo sfeervol en wat is dat kasteel groot! Ik hoorde dat het in 1906 is afgebrand, maar direct daarna weer opgebouwd. Nu is het een hotel, met 22 suites en het bijbehorende restaurant Voltaire heeft sinds dit jaar een Michelinster. Goede reden om hier eens te dineren dus! Schitterende locatie, fantastisch eten en helemaal hip dankzij het populaire bakprogramma.

Mijn indruk van de Mazda 3

Maar goed, terug naar de Mazda 3, want daar kwam ik voor. Zoals gezegd werd de spanning opgevoerd, na het ontbijt mochten we naar boven voor een totaalbeleving. Hier stonden nogmaals 2 gerechtjes voor ons klaar, geheel passend bij de kernwoorden groen, vakmanschap en design (en ik wil nu ook een 3d foodprinter!). Daarna kregen we een bijzondere presentatie waarin de technische snufjes van de motor werden uitgelegd. Heel eerlijk: ik vind dat meer iets voor mannen en ik heb alleen opgestoken dat er een speciale SkyActive-X motor in zit die energiezuinig is en Mazda’s hybride antwoord is op de elektrische auto. Dàt vind ik als vrouw namelijk belangrijk, een auto die energiezuinig is en steeds beter voor het milieu. Het mooie design spreekt me trouwens ook aan, evenals het comfort. Want hij zit superlekker!

De Hatch en de Sedan

Daarna mochten we weer terug naar beneden en werden we met een Mazda naar het Koetshuis gereden, waar de Mazda 3 Hatch en de Mazda 3 Sedan klaar stonden om te bewonderen. We mochten er in zitten, foto’s maken, alleen nog niet in rijden en mee naar huis nemen mocht ook niet. Toch jammer 😉

De kunst van het weglaten

In het design heeft Mazda de “kunst van het weglaten” toegepast. Het design oogt strak en het interieur opgeruimd. Precies zoals wij vrouwen dat mooi vinden. Verder is de Mazda 3 heel veilig en voorzien van alle comfort. Hij zit superlekker (ik heb dat getest) en de kofferbak is lekker groot en diep. Daar kan met gemak een kinderwagen in en dan heb je nog een heleboel ruimte over. Ook het dashboard ziet er netjes uit, met oa een display dat op de voorruit geprojecteerd wordt tijdens het rijden, zodat je je ogen niet van de weg hoeft af te houden. Veilig dus. Ik hou er van!

Hoeveel kinderen passen er in?

Eigenlijk het enige minpuntje: ik krijg mijn 4 kinderen er niet ingepropt. Drie kinderen is echt het maximum. Als wij Mazda willen rijden (wat ik best zou willen), moeten we uitwijken naar een ouder model, de Mazda 5. Dit is wel een 7 zitter. Ik ben dus verliefd geworden op de verkeerde auto, want wat had ik ‘m graag mee naar huis genomen. Misschien dan maar gewoon als tweede autootje erbij? De nieuwe Mazda 3 komt eind maart 2019 op de markt.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Mazda 3 hatch en sedan
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelMais kokossoep
Volgend artikelDeze tv-programma’s komen er aan!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in