Foto weekoverzicht Judith #115

Je zult het altijd zien: ga je naar Portugal en hoop je op zon, krijg je regen. We vertrokken vanuit een prachtig Nederland met volop lenteweer, en stonden 3 uur later in Lissabon waar de regen met bakken uit de hemel viel. Dat beloofde wat. In deze blog vertel ik hoe de week verliep, hoe het bij de schoolarts was en of het nog goed kwam in Portugal met het weer 🙂

Maandag

Ik had deze maandag niet veel afspraken, maar genoeg werk te doen. Nadat ik Sterre naar school had gebracht, ging ik terug naar huis en in mijn werkkamer aan de slag tot een uur of 1. Daarna had ik een afspraak. Ik liet de gastouder wat eerder naar huis gaan, omdat ik zelf de dag erna later zou zijn.

Dinsdag

Een zeer drukke dag, die begon met een vergadering op een school. Het grappige was, dat de schoolverpleegkundige die daar aan tafel zat, toevallig dezelfde was als waar ik me om 3 uur die middag met Sterre bij moest melden. Ik waarschuwde haar dus vast dat ik de vragenlijst niet had ingevuld, teveel werk. Na deze vergadering, ging ik door naar de volgende, op een andere school. Ik moest daar iets eerder uit, om Sterre op te halen, die dus naar de schoolarts moest. Alles was gelukkig prima, had ook niet anders verwacht. Er werden vooral vragen aan haar gesteld, ik vond het wel grappig om te horen wat voor antwoorden ze gaf. Na deze afspraak ging ik met Sterre naar de Archipelbuurt, waar we pasfoto’s maakten voor haar nieuwe identiteitskaart en vervolgens in het zonnetje op een terras wat gingen drinken. Pas om 5 uur liepen we naar school, waar ik een rapportgesprek had. Sterre heeft een prachtig rapport, ik had ook niet echt veel anders verwacht. Ze blijkt een echt rekenwonder te zijn, heel anders dan haar moeder 🙂 Thuis aten we pizza, want het was al bijna 6 uur. Ik was bekaf van deze drukke dag, dus na het eten ben ik lekker meteen in bed gaan liggen. Ik wilde nog wat tv kijken, maar ik viel bijna meteen in slaap. Tja…

Woensdag

Een drukke werkdag, alweer. Ik begon met Sterre naar school brengen, had daarna een afspraak op kantoor en eindigde met een groot overleg dat van half 1 tot half 5 duurde. Daarna racete ik naar huis, om te koken en de kinderen te douchen. Er waren 2 vriendinnetjes die kwamen spelen en erge honger hadden, dus ik stond fruit te schillen en te koken tegelijk. Na het eten vertrok ik naar boven, want ik had nog veel werk te doen voor Hip & Hot.

Donderdag

Het lijkt wel of de drukke dagen elkaar opvolgden deze week, want ook de donderdag was superdruk. Het begon met een gesprek op de school van Yuren. We hadden gezien dat zijn rekenschrift wemelde van de fouten, maar dit niet door zijn meester gecorrigeerd was. Dat vonden Maik en ik zorgelijk, want logisch dat je dan steeds dezelfde fouten blijft maken. Daar hadden we dus een gesprek over. Daarna kwam de tegelzetter om de lekkage, die we nu al een paar weken hebben, op te lossen en later kwam ook Dura Vermeer nog ivm een klepperend stuk plastic wat nog ergens hoog op ons huis zit en veel herrie geeft als het waait. Tussendoor bracht Maik mij naar het station, want ik ging richting Schiphol voor een persreis naar Portugal.

Ik trof Judith van Pink Press op het vliegveld. We waren ruim op tijd en hadden ook nog eens 3 kwartier vertraging, dus het was fijn om gezelschap te hebben. De vlucht ging verder prima, maar doordat we later waren werden we meteen doorgereden naar Clube Natal, een restaurant in Cascais. Daar zat het helemaal vol met internationale bloggers. Elsbeth Teeling van de Club van relaxte moeders was inmiddels, samen met haar man, ook aangeschoven. Zij zou de volgende dag gaan spreken op het event waar we voor kwamen. We hebben lekker gegeten en zijn daarna naar Martinhal Cascais gebracht, wat er  zelfs in het donker met alle lichtjes weer even prachtig uit zag als altijd. Ik had een kamer tegenover de kamer waar ik de vorige keer met Sterre zat en ik dook meteen mijn bed in, want ik was doodmoe.

Vrijdag

Veel tijd om uit te slapen was er niet, want om half 8 werden we al aan het ontbijt verwacht. Ik nam uiteraard de heerlijke koffie verkeerd en een pastei de nata. Ze snappen het hier wel bij Martinhal. Om half 9 begon het Martinhal familybrandsevent. Gedurende de dag kwamen er diverse sprekers vanuit de hele wereld. Sommige vond ik wat minder interessant, maar een paar waren echt goed als spreker en wisten me te inspireren. Zo was het natuurlijk leuk om het verhaal van de Club van relaxte moeders te horen, maar ook het verhaal van de Irish Tooth Fairy Company sprak me erg aan. Zij deed het erg goed, bovendien lijkt haar product natuurlijk erg op mijn eigen tandenfeedeurtje, al is het bij haar anders uitgevoerd. De uitspraak “Think like a toddler” van één van de andere sprekers vond ik ook een openbaring, want daarmee kun je echt een verschil maken. Al met al een lange, maar waardevolle dag dus. Wel vond ik het jammer dat de dag zo lang was en we hierdoor geen ruimte hadden om Cascais nog in te gaan. Het diner was in het hotel en we bleven niet te lang zitten, want we waren allemaal moe. Ik had bovendien de eerste nacht heel slecht geslapen, dus ik moest echt wat slaap inhalen.

Zaterdag

Ik had goed geslapen gelukkig en stond op mijn gemak op. Samen met Judith ging ik ontbijten. Daarna gingen de meeste bloggers voor een rondleiding over het resort weg, maar ik had die rondleiding de vorige keer al gehad dus besloot niet mee te gaan. Ik heb rustig nog een koffietje gedronken, ben daarna even buiten gaan lopen en toen naar de hotelkamer gegaan om wat te werken. Meestal neem ik mijn laptop niet mee op persreizen, omdat er vaak geen tijd is om iets te doen (Jullie denken waarschijnlijk dat het altijd alleen maar relaxen is, maar daar klopt niets van! Vaak is het een heel vol programma met heel weinig tijd voor jezelf). Dit keer had ik ‘m echter wel bij me, en was ik er ook blij om.

Daarna was het tijd voor lunch, wat bestond uit een heerlijk buffet. Rond 2 uur was het tijd om uit te checken en met een dubbeldek toeristenbus naar Lissabon te gaan. We kregen een tour langs de ruige kust van Cascais richting Lissabon. Dat was erg leuk, maar ook een beetje koud. Ik zat namelijk boven in de bus en de bus had daar geen dak. Kon je goed foto’s maken, maar de wind was snijdend koud.

 

In Lissabon stopten we nog even in Belem en toen gingen we naar het hotel. Na een welkomstdrankje konden we naar onze kamer. Ik had wederom een enorme familiekamer. Ik kon kiezen uit 3 bedden. Twee stonden in de woonkamer, en een tweepersoonsbed in een aparte slaapkamer. Jammer dat ik de kids niet bij me had 🙂 Na het uitpakken ging ik samen met Judith het centrum in. We deden een tour langs verschillende restaurantjes, wat erg leuk was. Helaas was Judith niet zo fit, dus we zijn redelijk op tijd weer terug gegaan naar het hotel.

Zondag

Ik sliep goed, en ben rustig opgestaan. Rond 9 uur vond ik het wel tijd voor het ontbijt. Na het ontbijt ging ik de stad in. Helaas kwam de regen echt met bakken uit de hemel. We liepen eerst naar Praça Domenica en gingen van daaruit wat winkelen. Daarna met de Elevador Santa Justa naar boven en daarna namen we trammetje 28. Dat viel tegen, want het was loeidruk en alle ramen waren beslagen. Koud en nat besloten we even op te warmen in het hotel. Na een uurtje kreeg ik trek en koos ik voor een lunchplek op korte afstand. Dat bleek een schot in de roos! Wat een heerlijke lunch op een hippe plek. Binnenkort zal ik nog een blog schrijven over alle toffe restaurantjes.


Om 5 uur werden we naar het vliegveld gebracht, waar bleek dat we ruim 2 uur vertraging hadden. Wat een drama. Uiteindelijk stapte ik pas om 3 uur mijn bed in….

Vorig artikelDisney Frozen to the minimum
Volgend artikelHet is altijd rokjesdag met een rokje van Amsterdam Selection
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in