Foto weekoverzicht Judith #453

maHet was op zich een oke week, al voelde ik me fysiek niet helemaal top. Het was wel druk, maar niet extreem, dus ik voelde me niet zo gejaagd als ik soms kan hebben met hele drukke weken. Ben dit schooljaar ook echt goed bezig (vind ik zelf) met daarin grenzen aangeven: niet teveel werken op dagen die eigenlijk vrij zijn, momenten blokken in mijn agenda voor administratief werk, etc. Tot nu toe houd ik me er goed aan en ik merk ook dat dat rust geeft. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #452

Maandag

Het was weer een drukke dag. Eerst een hele ochtend gesprekken op een school, daarna een online overleg en een telefoongesprek om een aantal MDO’s voor te bereiden voor de week erna. Zo vloog de dag voorbij. Eind van de dag had ik een sollicitatie, waarvan ik inmiddels weet dat ik niet door ben naar de volgende ronde. Vond ik wel heel jammer, want het leek me een leuke baan, maar ik wist vooraf ook al dat ik niet helemaal de juist ervaring had voor deze job. In die zin vond ik het al best leuk dat ik was uitgenodigd voor een gesprek. Helaas waren er andere kandidaten die de ervaring wel hadden en dat in het gesprek ook meer konden uitdragen, dus ik snap de keuze die ze gemaakt hebben. Ik zoek gewoon weer verder 🙂 Op de terugweg was ik trouwens zeiknat geregend. Thuis gingen de kinderen meteen een warme kop thee voor me maken, zo lief. ‘s Avonds hebben we eindelijk de nieuwe gratis kalender voor 2024 online gezet!

Waarom solliciteren?

De reden dat ik wel iets anders zou willen, is dat ik inmiddels 8 jaar werk bij het samenwerkingsverband. Ik ben niet meer dezelfde Judith als toen ik 8 jaar geleden kwam binnenwandelen en de organisatie is ook heel erg veranderd. Om in termen van Passend Onderwijs te blijven: misschien is het voor mij niet helemaal meer de best passende plek. Dus houd ik mijn oren en ogen open voor een andere leuke onderwijsbaan. Nu zou je misschien zeggen dat dat niet heel ingewikkeld hoeft te zijn met 25 jaar ervaring en zoveel leerkrachtentekort, maar ik wil absoluut niet meer voor de klas. Daarbij wil ik ook graag maximaal 3 dagen werken (minder mag), vanuit huis kunnen werken en mijn eigen agenda mogen indelen. Flexibiliteit is voor mij heel belangrijk. Het liefste ook nog een hogere salarisschaal 🙂 Met zoveel eisen blijkt het toch wel wat lastig te zijn, dus ik zoek rustig verder en heb het vertrouwen dat er vroeg of laat iets op mijn pad komt. 

Dinsdag

De ochtend begon met een rondje hardlopen. Ik was zondag niet geweest, toen had ik eigenlijk 9 km moeten rennen. Daarom besloot ik nu die lange afstand te doen. Het werden er zelfs 10, gewoon, omdat het best lekker ging. Heb niet heel hard gerend, maar dat geeft niet. Ik was blij dat ik die 10 weer aantikte, want sinds de zomervakantie was dat niet meer gelukt. Daarna begon de dag, die ook weer vrij druk was. De nieuwsbrief moest de deur uit, er werd overlegd en nog meer overlegd, en er was aan het einde van de dag nog een zeer pittig MDO, waarbij ik na anderhalf uur gelukkig het gevoel had dat er weer een richting was. Verder kan ik er omwille van de privacy natuurlijk niks over zeggen. ‘s Avonds was ik best wel moe en had ik (hormonale) hoofdpijn. Ik besloot vroeg naar bed te gaan en sliep ook vrij snel. 

di

Woensdag

Ik had tegen Maik gezegd dat hij met de auto kon, dus trotseerde ik de stormachtige wind. Het was maar een rit van 15 minuten, dus het viel mee. Ik was op tijd. Na een ochtend van overleggen, die allemaal prettig verliepen, ging ik op de fiets weer naar huis. Daar kwamen de kinderen er ook net aan. We hebben samen geluncht en daarna ben ik naar de werkkamer gegaan om daar nog wat te werken. 

woe

Donderdag

Donderdag was niet mijn dag. Laten we het er maar op houden dat de kinderen allemaal erg last hadden van hun hormonen en ikzelf ook hormonaal niet in de beste periode van de maand zat. Gevolg was dat we elkaar allemaal in de weg zaten. Ik had met iedereen ruzie: met Yuren, omdat hij boos was dat hij door de regen moest fietsen, met Lenthe, omdat ze niet wilde zwemmen, met Fee, omdat ze niet naar pianoles wilde en dat kostte allemaal bakken met energie. Eind van de dag was ik er helemaal klaar mee! Ik ben in bad gegaan en daarna lekker naar bed en heb de kinderen aan Maik overgelaten. Die had er na een dag werken nog wel wat energie voor. 

bad sept 2023

Vrijdag

De dag begon met hardlopen. Dit keer maar 5 km, maar wel weer een wat sneller rondje. Daarna een theetje gedronken thuis en wat gewerkt. De nieuwe website van mijn werk was online gegaan en ik moest allerlei foto’s toevoegen van de werknemers. ‘s Middags moesten er een heleboel bestellingen de deur uit en toen ben ik meteen doorgereden naar een openingsfeestje van een schoolgebouw. Daarna moest ik weer door naar een andere plek in Den Haag voor een pensioenfeestje van iemand. Een avondvullend programma dus! Maar het was gezellig. Ik was wel heel moe toen ik thuis kwam. Dus na een beetje tv kijken ben ik al snel in slaap gevallen. 

fee pip sept 2023

Zaterdag

Ik lag alweer vroeg in het zwembad. Toen ik thuis kwam lag de hele familie in ons bed de kwalificaties van de Grand Prix te kijken. Daarna gingen we allemaal aankleden en ontbijten. Vervolgens ging iedereen een beetje zijn eigen gang: Lenthe ging broodjes knakworst verkopen met vriendinnen (don’t ask ;-)), Sterre ging werken, ik & Maik gingen naar Den Haag voor onze maandelijkse date en Fee en Yuren bleven thuis met z’n tweetjes. In Den Haag deden we een wandeling door de stad van 5 km via de app Not a Tourist. Helaas liep deze halverwege vast, maar met wat google zoeken kwamen we er toch uit. Het regende wel af en toe, dus zijn we twee keer een restaurantje in gevlucht. Wat helemaal niet erg was…

fiets hofvijver

Zondag

Uitslapen was er niet bij vandaag, want de Grand Prix begon om 7 uur dus om half 7 zette Maik de tv aan en druppelden de kinderen ook langzaam richting ons bed. Ik keek met een half oog, want was nog heel moe. Het was uiteindelijk best een aardige race. Daarna haastte ik me naar Scheveningen, waar ik met Helen had afgesproken voor een ontbijtje aan de haven bij Norvolk. Dat is een leuk Scandinavisch koffietentje met echte Zweedse Fika. Yummie. Er is trouwens ook een leuk kaartspelletje met de naam Fika. Maar dat terzijde 🙂 Rond lunchtijd was ik weer thuis en de rest van de middag heb ik in de zon gezeten, een stoofpotje gemaakt en heb ik foto’s van mijn geheugenkaart naar de NAS zitten kopiëren, omdat ik deze week weer een paar dagen naar Noorwegen ga. Dus die moest leeg. Ik had dat na de zomervakantie nog niet gedaan. 

helen juut norvolk scheveningen

Vorig artikelVan kitten tot senior: aanpassing van de voeding aan de leeftijd van je kat
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #454
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in