Mais kokossoep

Ik eet graag soep. Dat maak ik altijd vers, want ik hou niet van pakjes en zakjes. Het voordeel van soep vind ik, dat je kinderen groente binnen krijgen zonder dat ze dat echt door hebben. En het is makkelijk om te maken. De meeste soepen die ik maak zijn in een kwartiertje klaar. Zo ook deze mais kokossoep. Supersnel te maken en boordevol gezonde groenten. Broodje erbij en klaar is je avondeten. Handig voor die momenten dat je even geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken.

Maiskokossoep

Het voordeel van deze soep is, dat veel kinderen ‘m lekker vinden. Door de mais is hij namelijk een beetje zoetig. Je combineert dat goed met een broodje met oude kaas erbij ofzo. De kokosmelk geeft de soep een lichte oosterse smaak. Wat ik vaak doe bij deze soep is dat ik de kinderen laat raden welke ingrediënten ze proeven. Vinden ze altijd een sport om dat goed te raden en zo haal je ze meteen over om toch wat hapjes te proeven als ze vooraf moeilijk doen. Dit recept Mais kokossoep is voor ongeveer 6 personen.

Wat heb je nodig voor mais kokossoep?

lenteuitjes
blik mais
groenteboullion
200 ml kokosmelk
1 rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 el bloem
2 el olijfolie
klein beetje verse gember, geraspt

Zo maak je de mais kokossoep

Voor deze heerlijke mais kokossoep heb je een soeppan nodig. Als eerst snipper je de ui en bak je deze in de soeppan in een beetje olijfolie. Voeg het uitgeperste teentje knoflook en de verse gemberrasp toe. Bak kort mee en doe dan de el bloem erbij om het geheel te binden. Laat de mais uitlekken in een zeef en doe in de pan. Snijd de rode paprika in kleine stukjes en doe die ook in de pan. Laat het geheel kort meebakken en voeg dan 400 ml bouillon toe. Doe er tot slot 200 ml kokosmelk bij en laat even goed doorkoken.

Pureer de mais kokossoep

Pureer de soep tot de mais en paprika goed klein zijn. Kijk even hoe dik de soep is. Vind je deze te dik, dan kun je er gewoon wat kokend water bij doen. Dat kun je ook doen als je denkt dat het iets te weinig is. Roer goed door en schenk de soep in borden. Snipper wat bosuitjes en strooi die in de soep. Ik deed er ook nog wat zwart lavazout in uit IJsland, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kruidenzout gebruiken.

Beoordeling
recipe image
Naam recept
Maiskokossoep
Naam beoordeler
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Aantal sterren
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)
Vorig artikelHelp; mijn puber wil zijn/haar scootercertificaat halen!
Volgend artikelDe nieuwe Mazda 3 Hatch en Sedan
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in