De Nike Air Max 90 is tijdloos hot


Wat kunnen wij nog schrijven over Nike Air Max? Die vraag hield ons bezig. De Nike Air Max-serie ontketende halverwege de jaren ’80 een ware revolutie in de wereld van sneakers. Rebels speelde Nike met de conventies die golden voor dat type schoen. Een zichtbare luchtkamer? Nike deed het en veroverde er vervolgens de wereld mee. Vele modellen en kleurstellingen volgden. Waaronder de Nike Air Max 90. Laat dat nou de schoen zijn die onze aandacht trekt. De Nike Air Max 90 is tijdloos hot!

De naam

De naam Nike Air Max 90 werd pas in het jaar 2000 op deze schoen geplakt. Tot die tijd ging hij door het leven onder naam Nike Air Max III. Dat bleek een slimme zet. Als een stoere, onuitputtelijke en trendy schoen nam het model een vlucht en siert het nog steeds het straatbeeld. Op zijn eigenzinnige manier. Bij dit model is een luchtkamer te zien, aan beide zijkanten. Uitzonderlijk is het niet maar te vermelden waard zeker: de demping van deze geliefde Nike sneaker is uitmuntend. De Air-sole unit loopt over de hele lengte van de schoen en verlicht de pas. Keer op keer.

Een veelzijdige schoen

Veelzijdig als hij is – de schoen is verkrijgbaar in onnoemelijk veel kleurencombinaties – zette Nike deze schoen in voor vele bijzondere samenwerkingen. Nike kwam met uitgaven die waren geïnspireerd op een gevechtsvliegtuig, op de herinneringen aan een pop-album, op de vorm van Manhattan, op de landing op de maan en op Independence Day. Die uitgaven hadden een gemene deler: ze leverden niet in op het authentieke karakter van de schoen.

Wat is jouw boodschap?

Wat heb jij nou aan deze informatie? Die vraag speelt misschien door jouw hoofd bij het lezen ervan. Wij denken dat het symbool staat voor de manier waarop de Nike Air Max gedragen kan worden. Een duurzame sneaker die past bij vele outfits en daarmee meerdere gezichten kent. Uit het verhaal van de schoen blijkt dat hij niet terugdeinst om een statement te maken. Wat is jouw boodschap?

Flywire, wat is dat?

Bovenal is het een schoen die staat voor plezier tijdens het gebruik. Hij loopt heerlijk, heeft een stabiele pasvorm en is makkelijk schoon te houden. Een klassieker in het ruime assortiment van Nike. De schoen heeft een hoge wreef en dit zorgt ervoor dat voeten voldoende bewegingsvrijheid en ruimte hebben. Nike bracht onlangs ook Flywire in het model: het bovenwerk bestaat uit een stuk, de schoen is daarmee nog duurzamer. Een gegroefde zool maakt de schoen echt helemaal af.

De Nike Max 90 Air is tijdloos hot!

Onafgebroken een van de meest populaire schoenen in de collectie van Nike, en zeldzaam variërend in de manier van presenteren. Die variatie komt nadrukkelijk tot uiting in de beschikbare kleurstellingen. Van egale kleuren series tot de meest uitzonderlijke en kleurrijke modellen.  

Vorig artikelNazomeren in de Spaanse zon: wat te doen op Ibiza?
Volgend artikelDress like Yuren in TYGO & vito
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in