Foto weekoverzicht Judith #301

disq trainingZoals ik vorige week al schreef, was mijn week echt te druk geweest. Ik had deze week wat minder afspraken en besloot ook wat meer rust in te bouwen, zodat ik in elk geval mijn mails kon beantwoorden. Ook werd ik verrast met leuke post, bestelde ik zelf wat kaarsen en kandelaars, gewoon omdat ik daar zit in had nu we weer veel thuis zitten en het kouder wordt.

Maandag

De ochtend begon met een werkoverleg, online natuurlijk. Zag ik daar toch gewoon een collega van mij al in Italië zitten! De bofkont 🙂 Als je online moet werken, kan dat net zo goed vanuit het buitenland natuurlijk. Na het werkoverleg had ik nog 2 online afspraken en toen was het alweer 12 uur. Ik had zondag niet kunnen zwemmen door een storing in het reserveringssysteem van het zwembad, dus ging ik vandaag tijdens de lunch. Van 12.15 uur tot 13.00 uur lag in in het zwembad, heerlijk even zo tussendoor. Daarna snel douchen en weer achter de laptop natuurlijk. Ik had alleen om half 3 nog een online meeting, de rest van de middag had ik tijd voor andere dingen. Ik kwam gewoon helemaal bij van even structuur aanbrengen in mijn mail enzo.

nieuwe kandelaars 2020

Dinsdag

Eigenlijk was dinsdag best een lange dag. Ik begon de ochtend met een online overleg op een school. Daarna had ik even een uurtje of 2 niks en toen gingen we een online studiemiddag in. Dat was intensief en aan het einde was ik helemaal gaar. Ik ging om half 6 koken en besloot om 6 uur nog even snel een rondje te rennen, terwijl Maik de kinderen van de opvang haalde. Waarschijnlijk voelde ik me zo gehaast, omdat ik snel weer terug wilde zijn voor het avondeten, dat ik gewoon een pr liep 🙂 Ik haalde onderweg zelfs 2 hardlopende mannen in. Dat is meestal andersom haha. ‘s Avonds keken we natuurlijk de persconferentie, waar ik eigenlijk een beetje verdrietig van werd. Zoals zovelen baal ik enorm van het thuiszitten en heb ik ook geen zin in mondkapjes. Waarom legde ik vorige weekoverzicht al uit. Nu moet het dan toch, dus dat betekent dat ik het zal vermijden. De horeca is ook een no go, wat vooral heel verdrietig is voor alle ondernemers die het hierdoor moeilijk krijgen. Ik ben in elk geval blij dat de sportschool, het zwembad en de scholen open blijven.

pr 5 kmrecord 5 km okt 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag

Ik had niet zo lekker geslapen, dus wat moeite om mijn bed uit te komen. ‘s Morgens begon ik met een Disq workout en daarna ging ik achter mijn computer zitten voor de volgende thuiswerkdag. De eerste afspraak ging door, maar de verbinding was niet best, de tweede afspraak kwam er iemand niet opdagen dus daar heb ik alleen een half uurtje met een collega gekletst (ook leuk, want ik zie en spreek ze erg weinig) en de volgende afspraak werd afgezegd, dus had ik opeens een uurtje over. Er kwam ook nog een heleboel leuke post binnen: een leuk spel van mijn werk, Qwantum, het Nederlandse Koekjesboek, zodat we in de vakantie lekker koekjes kunnen bakken nu we nergens heen kunnen en nog wat kandelaars en pakpapier van Vila Madelief die ik had gekocht. Je moet wat als je de hele tijd maar binnen zit he? De online (woon)winkels doen vast weer goede zaken 🙂

Qwantum van werk gekregen

pakpapier sint kerst 2020

 

 

 

 

 

 

Donderdag

Ik trok ‘s morgens mijn hardloopkleren aan, maar op de één of andere manier lukte het niet om te gaan. Er kwam steeds iets tussen (voornamelijk werk). Uiteindelijk besloot ik maar een paar disq trainingen te gaan doen en daarna rende ik naar school om de kinderen op te halen en ook weer terug. Pakte ik toch nog 4,5 km mee. Vervolgens moest ik met Lenthe naar pianoles. Ik nam Fee mee en samen gingen we naar de Hema in Rijswijk, om deze leuke sinterklaas poster open haard met ledlampjes te halen. Online vooralsnog niet verkrijgbaar helaas, maar in de winkel lagen ze nog. Ik voorspel dat dit dè sinterklaas-hit van 2020 gaat worden, dus wil je er ook eentje, dan zou ik niet te lang wachten. Anders is ie straks uitverkocht 🙂

poster open haard ledlamp hema sinthit

Vrijdag

Ik wilde vroeg naar de sportschool, maar doordat er nu maar 30 mensen tegelijk naar binnen mogen, was bijna de hele ochtend vol. Pas om kwart voor 12 kon ik naar binnen. Voor die tijd bracht ik mijn Lequ boekjes naar meester Tim, die daar na de vakantie mee aan de slag gaat in zijn klas. Na het sporten deed ik thuis een nieuw grappig spel met de kinderen: The Mind. Het is echt een bijzonder spel, simpel en toch best lastig! Waar het om gaat, is dat je kaarten van 1 tot 100 verdeelt per level. Er zijn 12 levels en bij elk level heb je zoveel kaarten als het level. De eerste ronde, level 1, krijgt ieder dus 1 kaart. Je moet dan de kaarten op volgorde van klein naar groot op tafel leggen, maar je mag niet praten of seinen. Dat is dus best lastig, want als je nummer 33 in je hand hebt, ben je dan de laagste of niet? Het gaat op gevoel, en je raakt gaandeweg het spel steeds meer op elkaar ingespeeld. Er zitten ook nog extra levens en werpsterren in het spel om je te helpen als het mis gaat. Hoger dan level 6 zijn wij echter nog niet gekomen, dus we blijven de hele herfstvakantie oefenen. Als je nog meer over dit spel wil weten, kun je deze blog met een review over The Mind lezen.

The mind spelen

Zaterdag

Ik begon met een rondje hardlopen. De planning was 10 km, die wilde ik nog steeds binnen het uur een keer lopen. Helaas had ik heel slecht geslapen, dus ik voorspelde dat het geen record-loop ging worden. Eenmaal bezig bleek het eigenlijk best lekker te gaan en zat ik steeds op schema om ‘m binnen het uur te lopen. Daar kreeg ik vleugels van, dus het lukte me om er nog een tandje bij te doen. Uiteindelijk liep ik de 10 km in 59.21 en was ik heel trots op mezelf! Na het lopen ging ik koken: een stoofpotje en koekjes bakken met de kinderen. We maakten colombijntjes, een koekjesrecept uit 1752. Ze smaakten een beetje naar eierkoeken, maar dan veel harder, als een echt koekje. Eind van de dag ging ik met Yuren nog even naar de kapper. De rest moest eigenlijk ook, maar nu met de nieuwe regels vond ik het niet zo handig om met alle kinderen tegelijk te gaan. We aten wildpastei, wat behalve Sterre iedereen lekker vond en daarna gingen we boven Wie is de Mol kijken. Ik zit al vanaf het begin op Tygo, maar die is dus niet de mol, aldus het einde van de uitzending. Nu ga ik dan maar voor Jeroen denk ik, al vind ik het wel raar dat je gewoon op Tygo kunt stemmen in de app.

Lenthe en Fee doen yoga

Zondag

Na bijna 8 uur slaap lag ik om kwart voor 8 alweer in het zwembad. Daarna was het tijd voor havermoutpap en een kopje thee. Daarna moest er alweer een stoofpotje worden opgezet, een weekplanning gemaakt en een spelletje gedaan met Yuren. Daarna ben ik wat blogs gaan schrijven (waaronder dit weekoverzicht). De kinderen speelden ondertussen: Yuren lekker buiten, de meisjes deden kinderyoga. (zie foto hierboven) ‘s Middags nog wat gekookt, er moest weer een stoofpotje gemaakt worden en toen heb ik ook nog even lekker liggen niksen op de bank. Na het avondeten lekker op tijd naar bed gegaan, toen zat de week er alweer op!

Milanese risotto met sukade

Vorig artikelWarme herfstige appelsap met Licor 43
Volgend artikelPrentenboek Anansi de Spin
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in