Een kijkje achter de schermen bij PIKAJOE Fotoslingers

Bij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Djamila van PIKAJOE Fotoslingers.

Lees ook: Mijn eigen slinger

Vertel eens iets over jezelf!
pikajoe-met-dochter

Ik ben Djamila Santi, 43 jaar en trotse mama van Aaliyah (7). Samen met Madelon Thijs bedenker en maker van PIKAJOE Fotoslingers. Ik werk 32 uur als hoofd Marketing & Communicatie bij een middelgroot accountantskantoor en ben zangeres in een allround coverband waarin manlief Raymond de gitarist is. We wonen in Waalwijk waar op de knusse zolder in mijn vrije tijd hard gewerkt wordt aan PIKAJOE Fotoslingers.

 

Hoe is PIKAJOE Fotoslingers ontstaan?
Madelon, die bij het accountantskantoor mijn directe collega is als online marketeer en grafisch ontwerper, was op zoek naar een slinger om foto’s van haar zoontje aan te kunnen hangen i.v.m. zijn eerste verjaardag. Een slinger die ze vervolgens weer voor andere festiviteiten kan gebruiken… Zo’n herbruikbare slinger was niet te vinden. Met mijn naaimachine zette ik 15 transparante hoesjes van 10 x 15 cm. (staand) vast aan een lange stevige band. Madelon kocht ook een naaimachine en ontwierp een leuke stijl kaarten in 5 thema’s. De ideeën werden geprofessionaliseerd en voordat we het wisten, draaide vanaf 1 augustus jl. onze webshop.

img_3441

Waarom vind je je product uniek?
De 4 meter lange slinger – met keuze uit 6 kleuren – is duurzaam in gebruik. Je maakt hem zelf speciaal en persoonlijk door kaarten, foto’s of bijvoorbeeld leuke quotes in de slinger te doen. Voor iedere feestelijke gelegenheid heb je dus áltijd een passende slinger.

Hoe kwam je op deze naam?
In de beginfase hadden we de slinger spontaan codenaam Pikajoe gegeven. Madelon had er meteen een gedachte bij: een verbastering van de 3 termen: ‘pick-a-you’. Want jij pikt jouw moment (geboorte, verjaardag etc.) en pikt uit jouw fotoarchief je favoriete foto’s voor in de slinger, elke feestelijke gebeurtenis opnieuw.

Omdat het bijna Sinterklaas is ook een paar vragen daarover

Hoe vieren jullie sinterklaas?
Onze dochter gelooft nog in Sinterklaas. Tot nu toe elk jaar op 5 december zorgen we dat er een zak met cadeautjes klaarstaat voor de deur. Inhoud mede gesponsord door de opa’s en oma’s…haha.

Wat vind je het lekkerste strooigoed?
Gevulde speculaas. Het is geen strooigoed, maar vind ik wel het lekkerst.

Wat staat er op jouw verlanglijstje?
Een citytrip naar Rome… En gave schoenen die ik heb gezien. Ooh en die tas…

Weer terug naar PIKAJOE Fotoslingers!

Wat geeft je energie in je werk?
Meedenken over nieuwe producten en deze innovaties uitwerken. Dat geldt zowel voor PIKAJOE als voor mijn werk bij het accountantskantoor. Als je energie geeft, krijg je energie terug. Overigens ervaar ik dat ook heel sterk op het podium.

Waar moet een product aan voldoen om hem in je webshop te plaatsen?
Het moet toegankelijk zijn voor iedereen, handgemaakt zijn en kwaliteit uitstralen. Madelon controleert de slingers die ik maak en ik die van haar. We zijn heel perfectionistisch, misschien soms te! Maar dat hoort ook bij ons vak.

Hoe ziet je werkplek eruit?
Afgelopen zomer heb ik de zolderkamer heerlijk ‘eigen’ gemaakt. In lichte kleuren en een stijl waar ik happy van word, waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, Aaliyah kan chillen en ideaal is om nieuwe liedjes ongestoord te kunnen oefenen.

pikajoe_werkplek

Waar vinden we je online?
PIKAJOE vind je op Facebook, Pinterest en Instagram. Met name Pinterest en Instagram zijn ideaal voor de leuke foto’s die wij van onze happy customers krijgen en sfeerfoto’s die we zelf maken als we nieuwe ideeën of acties aan het uitwerken zijn.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Genieten met ons gezin, de Efteling zit om de hoek… En voor een gezellig avondje eten/kletsen met een vriendin, een bios pakken of shoppen maak ik graag tijd vrij. Sporten doe ik 3 x in de week en bijna elk weekend staan we on stage. Rusten kan ik ook hoor, een crime serietje kijken of heerlijke zwijmelfilms.

Wat is je best verkochte artikel?
Van de 6 kleuren gaat de grijze fotoslinger het hardst. Voordat we ‘live’ gingen met de webshop hebben we van elke kleur voorraad gemaakt, zodat we direct een bestelling kunnen versturen. Ook al zeggen we dat we alleen op woensdag of vrijdag verzenden, we willen de klanten toch zo snel mogelijk verrassen met de slinger inclusief een set van 5 kaarten.

pikajoe_sfeerfoto

Welke producten mogen onze lezers niet missen?
img_3444De set met 5 kerstkaarten. Nu de koude, gure en donkere winterdagen om de hoek staan, leek het ons de hoogste tijd om ons voor te bereiden op de feestdagen.

De rode slinger inclusief de set kerstkaarten is nu in de aanbieding.

Vorig artikelKant en klare surprises!
Volgend artikelHavermout-chocolade kruidnootjes
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in