Je kind op voetbal

Ik heb het lang kunnen uitstellen, maar Yuren wil nu toch echt heel graag op voetbal. Ik had beloofd dat hij na zijn zwemdiploma’s op iets anders mocht. Ik poogde nog hem enthousiast te maken voor atletiek of tennis, maar nee, hij koos voetbal. Ik zie daar vooral tegenop omdat hij dan ook 2 x moet trainen en in het weekend een wedstrijd moet spelen. Naast Sterre die natuurlijk op hockey zit. Drie keer raden wie de kinderen daar door de week heen moet brengen… En natuurlijk moet er ook voetbalkleding worden aangeschaft. Je kind op voetbal is dus leuk, maar het brengt een hoop gedoe met zich mee.

Je kind op voetbal

Als eerste moeten we dus voetbalkleding kopen. De vraag is: ga je voor nieuw of ga je voor tweedehands? Ze groeien nog zo snel, maar ja, hij heeft natuurlijk ook goede spullen nodig. Dan toch maar online wat dingen aanschaffen. Een set voor de training, echte voetbalschoenen, een wedstrijd tenue. Hij is er zelf heel blij mee, superstoer natuurlijk als je echte voetbalkleding aan hebt!

Langs de kant

Het meest zie ik op tegen het aan de kant moeten staan in de winter. Ik doe dat bij Sterre wel eens, maar op slechte dagen bevries je zowat. Dan duurt een wedstrijd enorm lang. Meestal probeer ik het uit te besteden aan Maik, maar als Yuren en Sterre allebei wedstrijden moeten spelen kun je wel raden wie er dan ook langs de zijlijn moet staan in alle vroegte. Ik!

Sporten is gezond

Nu moet ik eigenlijk helemaal niet klagen. Sporten is gezond, ik doe het zelf ook veel en voel me er goed bij. Ik zou dus eigenlijk moeten juichen dat mijn kinderen uit zichzelf op een teamsport willen. En dat doe ik ook eigenlijk wel. Misschien kunnen we binnenkort met z’n drietjes een rondje hardlopen ‘s morgens om onze conditie op pijl te houden. Allemaal in dezelfde sportoutfit van de Intersport bijvoorbeeld haha. Ik kan namelijk zelf ook wel wat nieuwe sportkleding gebruiken.

Zit jouw kind op voetbal? En hoe bevalt dat?

Vorig artikelDe populairste vaste planten
Volgend artikelZeevonk
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in