De Reading Timer, weet hoe lang je kind leest

de reading timerHet ene kind leest ontzettend graag, voor het andere kind is lezen een worsteling. Misschien door dyslexie, of door gewoon wat meer moeite met lezen. Juist voor die kinderen is het “meters maken” met lezen belangrijk. Het kind dat heel graag leest, kan juist soms niet stoppen en mist hierdoor slaap. Voor dit probleem vond ik een handig hulpmiddel. De Reading Timer. Hiermee stimuleer je kinderen om te lezen die het niet graag doen, en rem je kinderen af die ‘s avonds te lang doorgaan met lezen.

De Reading Timer, wat is dat?

De Reading Timer is eigenlijk een soort kookwekkertje. Je kunt het aan het boek hangen en ook meteen als boekenlegger gebruiken. Het kan ook op tafel worden gezet. De Reading Timer houdt vervolgens bij hoe lang het kind leest. Kinderen die op school de opdracht krijgen om leesmeters te maken, kunnen houvast hebben aan deze timer. Je kunt vooraf afspreken hoe lang ze moeten lezen en ze kunnen de timer daar dan op instellen. Voor de lezer die niet kan stoppen ‘s avonds en zo veel te laat gaat slapen, kun je ‘m juist andersom gebruiken. Spreek met het kind een tijd af dat het nog mag lezen, zodra de Reading Timer gaat moeten ze het boek wegleggen en proberen te slapen.

kind reading timer

Twee kleuren

Je kunt de Reading Timer in twee kleuren krijgen, een blauwe en een paarse. Zo kun je aansluiten bij wat het kind het leukste vindt. De Reading Timer is dus bruikbaar voor het type kind dat zeg: “Neee, moet ik ècht lezen vanavond”, maar ook voor het kind dat zegt: “Mag ik alsjeblieft nog een half uurtje lezen?” Het is dus aan jou voor welke type kind je het koopt. Het is een leuk cadeautje, want het heeft een redelijke prijs. Batterijen worden meegeleverd.

blauwe reading timer

Leesmeters maken voor kinderen die moeite hebben met lezen

Uit onderzoek blijkt dat de beste tip om beter te worden in lezen is door kinderen leeskilometers te laten maken. In andere woorden: gewoon heel veel lezen. Dat geldt voor ieder kind dat leert lezen trouwens. Het proces van het herkennen van letters, auditive analyse en auditieve synthese moet geautomatiseerd worden. Op een bepaald moment is dit bereikt. Niet bij ieder kind gaat dat even snel. Het zal geen verrassing zijn, dat voor kinderen met dyslexie of kinderen die gewoon wat meer moeite hebben met leren, het ook veel ingewikkelder is om die leeskilometers te maken. De Reading Timer kan voor deze kinderen een extra stimulans zijn om toch elke dag een kwartiertje te lezen. Het maakt de tijd voor een kind overzichtelijke en gestructureerd. Kies altijd een boek dat ze leuk vinden en wat niet te moeilijk is. Zo houden ze plezier in lezen en blijven ze gemotiveerd.

De Reading Timer blauw of paars

Online een Reading Timer kopen

De Reading Timer is onder andere te koop bij Bol.com en kost 11,95. Leuk en nuttig cadeautje dus! Meer informatie over het leesproces en kinderen met dyslexie kun je lezen bij Marant. Hier vind je ook een leesmeter poster. Die kun je gratis uitprinten en is heel handig om te gebruiken samen met de Reading Timer.

leesmeter poster marant

Vorig artikelBlack Friday hysterie
Volgend artikelOrigineel levensdagboek maken voor je kind
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in