Origineel levensdagboek maken voor je kind

my life story dagboekIk stuitte recent op een tip waarvan ik wilde dat ik die eerder had ontdekt. Een Amerikaanse moeder die ik online af en toe volg, had een topidee om een origineel levensdagboek te maken voor je kind. Ik las het en ik dacht: wow! Wat een goed idee! Dat had ik ook moeten doen. Helaas kan het voor mijn kinderen niet meer, daar zijn al teveel jaartjes gemist, maar als jij binnenkort moeder wordt van de eerste of de tweede, dan moet je deze zeker onthouden.

Tip: Koop hier een zwangerschapsdagboek

Origineel levensdagboek maken voor je kind

Mijn ervaring is dat je bij de je eerste kind nog wel vol goede moed begint met het bijhouden van een dagboek van het eerste jaar enzo. Bij de tweede wordt dat al wat minder en bij de derde en vierde vergeet je het gewoon, of je hebt er de tijd niet meer voor. Ik zou serieus niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen om ieder jaar opnieuw een overzicht te maken. Wat best jammer is, want kinderen vinden het vaak wel heel leuk om te horen over hoe ze deden toen ze klein waren. Ze hangen altijd aan mijn lippen als ik er dingen over vertel en toen we laatst de bevalling van Yuren op video terugkeken (de enige bevalling die we gefilmd hebben) vonden ze dat maar wat interessant.

zwangerschapsdagboek

Wat deed deze moeder nou?

Nu ben je vast benieuwd wat deze moeder voor tip had om een origineel levensdagboek te maken voor je kind? Ik ga het vertellen. Wat ze deed was het volgende. Ze maakte bij de geboorte een mailadres aan voor haar kind. Stuurde maandelijks wat foto’s, verhalen, leuke uitspraken, opvallendheden, mijlpalen, diploma’s en andere bijzonderheden vanuit haar eigen mailadres naar het mailadres van haar kind. In het begin dus maandelijks, later werd dat een paar keer per jaar. Gewoon als er iets noemenswaardig te melden was. Een mailtje is immers zo gestuurd met een paar foto’s, dat kost veel minder moeite dan een fotoalbum bestellen of met pen en papier aan de slag gaan.

Tip: bekijk ook allerlei verschillende dagboeken voor kinderen

Het wachtwoord delen van het mailadres

Als haar kind 18 is, is het plan om het wachtwoord en mailadres te delen. Het kind ziet dan alle ongeopende mail vanaf de geboorte tot de 18e verjaardag voorbij komen. Alle noemenswaardige bijzonderheden, alle mijlpalen, alle grappige uitspraken en alle foto’s van de afgelopen jaren passeren de revue. Superleuk om te lezen denk ik! En voor altijd een mooie verzameling op chronologische volgorde van het leven van een kind. Dat is nog eens een origineel levensdagboek maken voor je kind!

mailbox stationery

Vorig artikelDe Reading Timer, weet hoe lang je kind leest
Volgend artikelGratis cadeaus voor kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in