Black Friday hysterie

black fridayBlack Friday. Het is eigenlijk al twee weken aan de gang volgens mij, maar vandaag is het dan ècht zover. De Black Friday hysterie kan beginnen. Voor zover het niet al begonnen was natuurlijk. Ik zag toevallig van de week een mooie quote van Loesje: Koopkracht, de kracht om te laten liggen wat je niet nodig hebt. Ik vond het een mooie, want inderdaad, wat een idioterie om dingen te kopen die je niet nodig hebt, alleen omdat je meer dan 60% korting krijgt. Goed om even bij stil te staan voordat je met je klikgrage vingers toch een onnozele aankoop doet.

Black Friday hysterie

Het was dan ook een bewuste keuze om niet al teveel te promoten rondom Black Friday. Ik doe er met mijn eigen webwinkel ook gewoon niet aan mee. Het kan ook eigenlijk niet echt als kleine webwinkel, mijn marges zijn veel te klein om te gaan stunten met enorme kortingen. Dan houd ik er zelf amper meer iets aan over, terwijl ik wel alle bestellingen moet inpakken en naar het postkantoor moet brengen. Dat doe ik met liefde, maar alleen als ik er ook wat aan overhoud. Er moet tenslotte ook brood op de plank komen, en met 4 kinderen best veel brood ook nog 🙂

Winkels waar je wel van Black Friday moet profiteren

Er zijn natuurlijk wel winkels waar je best iets kunt kopen op Black Friday. Dat zijn in mijn ogen niet de kleine webwinkels, maar alleen de grote websites, zoals bol.com bijvoorbeeld. Dat zijn zulke grote spelers op de markt, die kunnen zich dat prima veroorloven. Als je dus zwicht voor aankopen met Black Friday, doet het dan bewust en bij de winkels die makkelijk mindere marges kunnen dragen.

Wat is slim om te kopen met Black Friday?

Als je eigenlijk niks nodig hebt, koop dan vooral niets. Laat je niet verleiden tot allerlei aankopen van producten die je niet nodig hebt. Dat slaat namelijk nergens op en kost alleen maar geld. Bovendien kost het ook ruimte in huis: waar moet je het opbergen? Er zijn wel dingen die slim zijn om te kopen met Black Friday. Zo kun je misschien alvast je kerstcadeaus aanschaffen? Of last-minute sinterklaascadeaus? Ook reisjes die je toch al van plan was te maken zijn misschien nu net wat scherper geprijsd. Een enorme voorraad luiers die je sowieso het komend jaar nog nodig hebt. Of die supersonische nieuwe camera die je al hang wilde.

Lijst met producten om aan te schaffen op Black Friday

Zoals gezegd is het handig om juist producten aan te schaffen die je toch dit jaar nog moet kopen, of die je al heel lang wilde hebben en jezelf nu gunt. Ik heb op mijn facebookpagina gevraagd wat voor dingen mensen op Black Friday wilden aanschaffen en die heb ik hieronder in een lijst gezet.

bubbels cava hema

Vorig artikelHet geheim van Kerst met Linus
Volgend artikelDe Reading Timer, weet hoe lang je kind leest
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in