Nederland in de ban van de Gorgels

De Gorgels Jochem MyjerNederland is in de ban van het boek van Jochem Myjer, de Gorgels. En terecht, als je het mij vraagt. Dit boek is fantastisch! Het is Jochem gelukt om een fantasierijk verhaal te schrijven, gecombineerd met humor (zoals we van hem gewend zijn) en spanning. De Gorgels heeft de prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen.

Het verhaal
Het gaat over Melle, een jongetje dat midden in de nacht een wezentje op zijn bed ziet zitten die een Gorgel blijkt te zijn. Gorgels beschermen kinderen tegen smerige, stinkende, griezelige Groenlandse Butelaars. Maar niemand geloofd Melle. Gelukkig is Melle een heel moedig jongetje…

Illustraties
Rick de Haas, bekend van de illustraties van Mees Kees, heeft de tekeningen in dit boek verzorgd. Dat heeft hij heel goed gedaan, ze spatten van de pagina af en ondersteunen het verhaal ten volle. Het boek is bedoeld om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar en kan zelf worden gelezen vanaf 8 jaar.

Kopen?
Dit boek is een echte musthave. Ik vind dat hij thuishoort in iedere boekenkast, dus ik zou zeggen: schaf ‘m aan! Het is een supercadeau voor een verjaardag, de zomervakantie of elk ander excuus dat je kunt verzinnen. Koop ‘m desnoods vast voor de feestdagen!

Koop het boek Gorgels van Jochem Myjer of het LUISTERBOEK wat net pas uit is!

Vorig artikel10 onmisbare apps voor ouders
Volgend artikelDe leukste thee- en pluktuinen van Groningen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in