De slavenarmband is terug, en hoe!

Mijn allereerste armband ooit was een slavenarmband. Een gek woord eigenlijk. Het stamt uit de tijd dat slaven geboeid waren. Ook de Romeinen kenden deze rijkversierde armbanden al, met graveringen en edelstenen. Een poos was de slavenarmband wat minder trendy, maar de slavenarmband is terug, en hoe!

De slavenarmband is terug

Tegenwoordig zie je slavenarmbanden weer steeds vaker voorbij komen. Let er maar eens op, in de modebladen hebben de modellen ze vaak aan. Dat is niet zo gek: dit sieraad is sjiek en stijlvol. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: geel goud, rosé goud en zilver. Door het duurzame materiaal gaan ze lang mee.

Perfect cadeau

Voor vrouwen is een mooie slavenarmband een perfect cadeau. Het is iets voor de rest van je leven. Je kunt er bovendien een mooie tekst in laten graveren. Gelegenheden om een slavenarmband te geven zijn er genoeg. Denk aan Valentijnsdag, je trouwdag, kerst, een verjaardag, moederdag. Maar ook gewoon zomaar is het heel bijzonder en zal iedere vrouw verrast zijn.

Hoe kies je de juiste armband?

Welke je kiest hangt natuurlijk van je wensen af. Ten eerste moet je er rekening mee houden dat niet iedere pols even breed is. Zelf heb ik bijvoorbeeld heel smalle polsen en daarom past 55 mm als diameter mij het beste. 60 mm kan ook nog, maar alles daarboven wordt gewoon te groot. Verder moet je opletten welke kleur het beste past. Sommige mensen hebben een voorkeur voor goud, anderen voor zilver. Ik vind zelf zilver en rosé goud het mooist. Het prijskaartje telt natuurlijk ook mee. Vanzelfsprekend is goud een stuk duurder. Daarom kies ik voor nu zilver, maar een rosé gouden staat nog wel op mijn wishlist. Tot slot is het belangrijk om een keuze te maken in de stijl van de armband. Ga je voor een stijlvolle zonder teveel poespas, of vind je het juist mooi met een bewerking of een steentje erin?

Help je mij kiezen?

Ik kreeg van Moster-Juweliers een viertal slavenarmbanden opgestuurd waarvan ik er één mag houden. Dat uitkiezen vind ik nog best lastig. Welke vind jij het beste bij mij passen?

 

Vorig artikelOnline een horloge shoppen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #129
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in