De tien beste anti inbraak tips voor tijdens de feestdagen

harmalarm_sleutelIk zou het niet zo bedenken, maar de feestdagen zijn piekdagen voor inbrekers. Met name Sinterklaasavond, eerste- en tweede Kerstdag en Oudjaarsavond zijn favoriet. Denk maar eens aan je eigen situatie. Je viert Sinterklaas met vrienden in een andere stad en gaat naar familie tijdens de kerstdagen. Je woning blijft dan onbewaakt achter. Ideaal voor inbrekers! De tien beste anti inbraak tips voor tijdens de feestdagen heb ik voor je uitgezocht, om de kans zo klein mogelijk te maken dat jij slachtoffer wordt van inbraak. Doe er je voordeel mee.

Goed beveiligen

Het is daarom belangrijk om je huis goed te beveiligen. Je moet er toch niet aan denken dat er een vreemde in je huis rondloopt, de boel overhoop haalt en spullen meeneemt waar je waarde aan hecht.

IMG_8004

Maak het inbrekers daarom vooral niet te makkelijk en breng ze niet in de verleiding. Inbrekers hebben een hekel aan de drie L’s: licht, lawaai en lang werken. Als je dat in gedachten houdt ben je al een eind. Als je dan ook nog onderstaande tips opvolgt, kan het eigenlijk niet misgaan.

De tien beste anti inbraak tips voor tijdens de feestdagen

“Maak het ze niet makkelijk!”

  1. Draai de deur goed op slot als je weg gaat
  2. Plaats goed hang- en sluitwerk in stevige kozijnen
  3. Plaats een beveiligingsstrip
  4. Zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt
  5. Leg geen dure spullen in het zicht
  6.  Zorg voor goede verlichting in en rondom het huis
  7.  Sluit alle ramen als je weg gaat, ook dak- en wc raampjes
  8.  Maak afspraken met de buren om een oogje in het zeil te houden
  9.  Zet de kliko niet in het zicht en zorg dat er geen ladder in de buurt ligt
  10.  Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deuren of ramen zitten

Heb jij al deze tips al doorgevoerd?

Vorig artikelSinterklaascadeautips tussen de 10 en 15 euro
Volgend artikel4 cadeautips boven de 15 euro
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in