De trouwlocatie vinden die perfect bij jullie past!

De trouwlocatie vinden die perfect bij jullie past!Trouwfeesten worden steeds authentieker en persoonlijker. Veel bruidsparen-to-be willen hun gasten echt een beleving geven. De corona-tijd zorgde ervoor dat veel trouwerijen werden opgeschort en uitgesteld. Het gaf koppels wel de tijd om eens goed na te denken over de manier waarop zij de liefde zouden willen gaan vieren. Tradities worden niet klakkeloos overgenomen, maar opnieuw heruitgevonden. De volgende vraag is dan: welke locatie past bij het feest wat jullie in jullie hoofd hebben? Daar gaan we je bij helpen!

Voordat je begint, stel jezelf deze vragen!

Voordat je een trouwlocatie gaat zoeken is het handig om een aantal dingen alvast te bepalen die een rol spelen bij het kiezen van de juiste locatie. Als je voor jezelf de antwoorden beantwoord op onderstaande vragen, dan ben je al een heel eind!

  • Hoeveel gasten willen jullie uitnodigen? Gaan jullie voor een intiem feestje met familie en beste vrienden, of pakken jullie het groots aan met collega’s en kennissen erbij?
  • Wat voor een sfeer zoeken jullie? Past een informele sfeer bij jullie, of juist wat meer klassiek en formeel? Houden jullie van landelijk of juist stads?
  • Hebben jullie voorkeur voor een regio? Kies je voor jullie eigen regio? Misschien wil je graag een centrale plek die makkelijk voor jullie gasten te bereiken is? Of misschien zoeken jullie juist een goed verborgen pareltje?
  • Op welke datum willen jullie trouwen? Zijn jullie gebonden aan een specifieke datum, of zijn jullie daar flexibel in? Dan kan belangrijk zijn wat betreft de beschikbaarheid. Daarnaast wil je in de winter waarschijnlijk een mooie binnenruimte en in de zomer wellicht een locatie die ook ruimte buiten biedt.
  • Wat is jullie maximale budget? Natuurlijk niet onbelangrijk, wat hebben jullie over voor de locatie? Je locatie is vaak de grootste kostenpost, maar je kunt locaties vinden in alle prijscategorieën. Zwijmel niet te veel weg bij een locatie die boven je budget is!
  • Hoe wil je dat de dag eruit ziet? Welke onderdelen willen jullie gaan vieren met gasten? Willen jullie bijvoorbeeld trouwen, receptie, diner, feest op dezelfde plek? Of willen jullie daar verschillende plekken voor?

Tijd om trouwlocaties te zoeken

Heb je deze vragen beantwoord? Dan kun je op zoek gaan naar passende locaties. Op Weddingspaces bijvoorbeeld kun je zoeken per (woon)plaats, maar bijvoorbeeld ook filteren op type locatie en type omgeving. Trouwen in Utrecht, in een kasteel in het bos? Daar rollen vast een paar mooie locaties uit! Zo stel je je eigen ideale pakket samen. Of je laat je gewoon verrassen en inspireren door rond te kijken!

Nederland telt ontzettend veel en uiteenlopende trouwlocaties en er is letterlijk voor ieder wat wils. Bovendien is er bij de trouwlocaties in veel gevallen enorm veel mogelijk om het feest en de locatie helemaal naar jullie hand te zetten. Locatiehouders denken graag met je mee om jullie trouwdag 100% persoonlijk en authentiek te maken. Ken je een prachtige maar is dit geen officiële trouwlocatie? Dan kun je dit ook nog proberen aan te vragen! Zo trouw je helemaal op een unieke locatie. 

licht trouwen

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #376
Volgend artikelMijn aankopen voor Pasen dit jaar
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in