Foto weekoverzicht Judith #376

in de zon maart 2022Het was een heerlijke week. Met dat mooie weer voelt alles lichter. Het was wel druk, zelfs in het weekend, maar best met leuke dingen eigenlijk. In het weekend vierden we nog veel verjaardag van Fee, en genoten we uiteraard ook weer van de zon in de tuin. We kochten plantjes, zodat de tuin er ook weer wat florissanter uit ziet. Meer van dit soort dagen graag!

Maandag

Toen de wekker ging wist ik al meteen dat het een hele drukke dag zou worden. Ik had al vroeg 2 afspraken achter elkaar. Daarna had ik wel tijd om met een collega te gaan lunchen bij The River in Voorburg. Heerlijk in het zonnetje. Hoewel we maar een uurtje hadden, was dat toch een welkom cadeautje. Heel gezellig. Daarna reden we snel naar kantoor voor de vergadering (we kwamen 10 minuten te laat…oeps!) en na de vergadering had ik eigenlijk een afspraak elders in Den Haag, maar die bleek niet door te gaan. Zo kwam het dat ik om 4 uur met een perenijsje in de hand in de tuin zat. Daarna moest ik nog even achter de laptop en eind van de dag, toen Maik met Yuren naar de voetbal ging, rende ik een rondje hard op mijn nieuwe hardloopschoenen. Die heel fijn zitten. De demping was er compleet uit bij de oude. Het ging ook lekker, voor het eerst liep ik weer een klein beetje verder dan 5 km. Langzaam wil ik weer wat gaan opbouwen, kijken of het lukt. ‘s Avonds aten we de restjes van alle hapjes van de verjaardag. Beetje borrelen dus. Best gezellig. Ik was wel blij dat ik in bed lag. 

 

Dinsdag

Werkdag nummer 2. Fee was in de gloria, want haar unicorn ei was aan het uitkomen. Ik moest natuurlijk mee naar boven om te kijken hoe hij er uit zag. Met gouden hoorn! Ze kon er gelukkig wel afscheid van nemen, dus ging ze naar school, net als de rest. Maik naar zijn werk en zo was er een lekker leeg huis. Kan ik altijd wel waarderen zo eens per week. Ik had een online afspraak en daarna even niks. In het tijdje niks deed ik wat mails èn boekte ik samen met mijn reismaatje Melissa een tripje naar IJsland. Wat hebben we daar naar uitgekeken zeg, dat dat weer kon! We moeten nog een paar maandjes geduld hebben, maar hopelijk kan ik dan eindelijk na 3 jaar weer voet op IJslandse bodem zetten. Het wordt voor mij de 4e keer dat ik daarheen ga, en zeker niet de laatste keer 🙂 

bloesem maart 2022

Asperges

Verder was het een drukke dag vol afspraken, waardoor er geen ruimte was om te sporten voor mij. In de avond moest Maik weer weg, waardoor ik de kinderen op bed moest leggen en om 21.00 uur heb ik daar geen zin meer in. Het werd dus een minuut of 20 hoepelen 🙂 We aten trouwens risotto met asperges, die was erg lekker, vonden de kinderen ook. Ik had het recept uit de foodies. 

Sterre troost Fee 2022ontbijt buiten maart 2022

Woensdag

Ik dacht dat ik me ‘s morgens moest melden bij de klas van Lenthe voor een ouderles van de Regenboogtraining. Nadat ik een kwartier had staan wachten en de enige ouder bleek, vertelde de conciërge dat het vandaag geen ouderles was. Hoe dit in onze agenda komt, geen idee… Maar het was dus niet. Naja, ik had weer een fijne wandeling in de zon van en naar school gehad en ineens anderhalf uur vrije tijd waar ik niet op gerekend had. Ik besloot weer verder te gaan met de nieuwsbrief van mijn werk. Het is de eerste, we maken ‘m in een systeem waarvoor we eigenlijk nog een training moeten volgen. Gelukkig maak ik al jaren nieuwsbrieven, dus kwam ik er ook zo zonder training uit. Toch moeten er dan nog 100 keer dingen worden aangepast. Dat vind ik trouwens niet erg, ik vind het heel leuk om te doen. 

buiten lunchen maart 2022

Donderdag

Het was weer een waardeloze nacht geweest, met om 2 uur wakker en toen weer niet meer kunnen slapen enzo. Gelukkig scheen de zon. In de ochtend had ik allerlei afspraken. Mijn Teams deed lastig, sinds er een update is geweest, heb ik daar telkens problemen mee. Tussen half 11 en 11 had ik even tijd over en kon ik gaan wandelen, kort dus maar. Daarna heb ik lekker in de zon gezeten. Sterre heeft toetsweek. Zij kwam thuis en moest natuurlijk haar verhaal kwijt over de toetsen. Daarna hebben we samen geluncht. Ik ben ook nog even gaan wandelen en vond een mooie bloesemtak op de straat. Meteen meegenomen om in een vaasje te zetten. 

bloesemtak

Schoonmaakster

‘s Avonds kwam er een schoonmaakster langs. Wij hebben 5 jaar dezelfde gehad, maar toen we verhuisden hield ze er mee op vanwege de reistijd. Daarna heb ik er 3 geprobeerd, maar ik vond het allemaal niks. Dus deed ik het weer lange tijd zelf. Wat niet zo goed lukt als ik hoop, want ik heb weinig tijd over en dan vind ik het soms zonde om het hele weekend te gaan schoonmaken. Nu kwam er weer iemand voorbij die het mag gaan proberen. Duimen maar dat dit een goede is. Ze spreekt in elk geval goed Nederlands, dat vind ik fijn. De vorige sprak alleen Spaans en dan kun je toch niet goed uitleggen wat je wil. 

hapaubergine geroosterd

Vrijdag

De jongste drie hadden studiedag, Sterre toetsweek. Daardoor was het grootste gedeelte van de dag iedereen thuis. Met de deur lekker open naar de tuin, zodat we volop van de zon konden genieten. Ik ging nog even naar de sportschool tussendoor en bracht om half 2 Fee naar een feestje bij Avontura. Om half 5 kon ik haar weer ophalen daar. Tussendoor ging ik naar de huisarts om mijn oor uit te laten spijten. Ik ben al maanden behoorlijk doof en de huisarts zag dat mijn gehoorgang dicht zat met een prop oorsmeer. Ik vond het uitspuiten een beetje spannend, maar het viel reuze mee. Het deed geen pijn. Wel duurde het vrij lang voor de prop er uit kwam, maar toen hij er eenmaal uit was ging er een wereld voor me open. Echt bizar wat een verschil! ‘s Middags heb ik wat plantjes gestekt. Ik heb een tijd trips in mijn planten gehad, waardoor er veel waren doodgegaan. Nu weer wat proberen te vermeerderen, altijd leuk in de lente. 

stekjes hoya

Zaterdag

Ik begon de ochtend met zwemmen. Daar bleek ik twee weken geleden een uur naast iemand te hebben gezwommen die Corona had. Ze werd vlak na het zwemmen niet lekker en bleek uiteindelijk 7 mensen te hebben besmet. Maar van mij had ze geen gegevens, ze wist niet eens hoe ik heette. Dus had ze me niet kunnen informeren. Ze was bang dat ze mij ook besmet had, maar dat was niet zo. Ik heb de afgelopen weken niks gehad. Wel grappig, want de afgelopen keren ging ik als eerste uit het water, omdat ik nog geen uur kon zwemmen, nu ging zij er juist eerder uit en ging ik nog even door. Na het zwemmen liep ik met Lenthe en Fee naar Den Hoorn, om daar een kopje thee te drinken bij A Piece of Cake en daar ook meteen een Red Velvet Cake te halen, omdat opa en oma nog voor de verjaardag van Fee kwamen. Lenthe had een slaapfeestje bij een vriendinnetje, dus at niet mee ‘s avonds. We gingen op tijd naar bed, om de finale van Big Brother te kijken. Jaja, dat hebben wij gevolgd  🙂 

bij pieceofcake

Zondag

Ik ben naar een sportfysio geweest om een schema te laten maken om het hardlopen weer goed op te bouwen. Ik heb inmiddels veel meer energie, kan weer vaker sporten zonder problemen en mijn hartslag doet ook niet meer raar, maar mijn VO2max blijft op hetzelfde niveau en gaat niet omhoog. Blijkbaar doe ik dus toch iets niet goed, dus ik heb hulp ingeroepen. Volgende week ga ik een inspanningstest doen bij de fysio en dan gaat hij een plan voor mij maken om op hartslag te trainen. Voor nu had ik de opdracht gekregen om deze week een minuut langer per kilometer te nemen dan normaal. Dus ging ik deze ochtend enorm langzaam rennen. Best lastig hoor! Maar het lukte. Daarna maakte ik pastasaus voor 12 mensen, want de buren kwamen eind van de dag eten en een spelletje Weerwolven van Wakkerdam doen met z’n allen. We hadden vanwege nationale bitterballendag natuurlijk bitterballen (verga). Door alle gezelligheid misten we het begin van de race, maar halverwege konden we inschakelen. Het was een hele spannende race en natuurlijk leuk dat Max ‘m won. Zeker na vorige week. 

nieuwe plantjes

weerwolven

Vorig artikelHuidige pandemie zorgt voor toename aan romance scams
Volgend artikelDe trouwlocatie vinden die perfect bij jullie past!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in