De Ubbi-luieremmer is een feestje!

Ubbi luieremmer Met een peuter en pasgeboren baby in huis, gebruiken we veel luiers. Met de komst van de jongste voldoet onze kleine luieremmer echt niet meer. En… we gebruiken hierin al een hele tijd gewone pedaalemmerzakken. De speciale zakken voor deze emmer zijn niet overal verkrijgbaar of we grijpen mis en we vinden de cassettes best duur in gebruik. Door deze keuze werkt de emmer helaas niet tegen ontsnappende geurtjes. Het draaisysteem bij deze emmer functioneert namelijk alleen met de originele zakken. Ik werd nieuwsgierig naar de mogelijkheden die in de tussentijd allemaal op de markt waren gekomen en ik mocht de Ubbi-luieremmer testen. Een mooie slanke emmer. Hij is bovendien verkrijgbaar in 12 kleuren, opvallend of juist in een lichte pasteltint. Wij kregen de zachtroze thuisgeleverd. Erg leuk voor op de babykamer van ons pasgeboren meisje.

Geurloos!
De vulopening van de luieremmer heeft een rubberen ring, zodat er geen luchtjes ontsnappen als de emmer dicht is. Omdat de Ubbi gemaakt is van gepoedercoat staal, kunnen geurtjes niet in de emmer trekken. De meeste emmers zijn gemaakt van kunststof. Kunststof absorbeert geurtjes en na verloop van tijd is dit zover in het materiaal getrokken dat het niet meer geurloos te krijgen is. Deze emmer heeft ook een schuifsysteem, daardoor is er minimale luchtverplaatsing bij het openen en sluiten. Je ruikt de inhoud dus alleen een klein beetje bij het openen, maar daarna al snel niet meer.

Ubbi beste luieremmer alle kleuren

Praktisch!
Na het verschonen pak ik de kleine op de arm en omdat de emmer te bedienen is met één hand hoef ik haar niet weg te leggen of uit het oog te verliezen bij het weggooien van de luier. Ook zit er een kinderslot op. Mijn dochter van twee krijgt deze nog dezelfde dag open, maar zij krijgt ieder (goedgekeurd) kinderslot open dus dit zorgt niet voor verbazing in ons huis. Ik vind het geen probleem; zo kan zij ook zelf haar luiers weggooien.

De Ubbi heeft een ovale vorm en neemt niet veel plaats in. De meeste emmers zijn te klein of veel te groot en daardoor vallen ze meer op dan je leuke kindermeubels en je zorgvuldig uitgekozen accessoires.

Verder ben ik niet verplicht tot dure navulverpakkingen. Ubbi heeft speciale zakken die gemaakt zijn van afbreekbaar plastic (€ 9,00 voor 25 stuks van 26,4 ltr). Er is ook een waterdichte, wasbare stoffen zak (€ 19,95). Deze is pvc-vrij, geurbestendig en voorzien van een trekkoordsluiting. Deze lijkt me ontzettend handig voor herbruikbare luiers. Welke zak je ook kiest, de emmer is eenvoudig te openen en het wisselen van de zak is simpel. Volgens de website van de importeur passen er ongeveer 58 newborn-luiers in. Omdat wij op dit moment zowel de maat 1 als de maat 5 gebruiken kan ik dat niet bevestigen. Afhankelijk van de grootte van de luier zouden er tussen de 23-58 luiers in de Ubbi moeten passen en dat minimale aantal lukt zeker wel.

Jumbo pedaalemmerzakken Ubbi luieremmer

Wij hebben thuis de ‘Jumbo pedaalemmerzakken hoog met trekband’ van 30 liter geprobeerd. Deze passen perfect en kosten € 1,53 voor 20 stuks. Zie hier je besparing te opzichte van dure verplichte navulcassettes! De volle zakken verzamelen we in de garage en als we een grote stapel hebben rijden we naar het afvaldepot. Ze zijn ook geurdicht, niet alleen handig in de eerste plaats voor een geurloze opslag, maar ook zeker voor het vervoer in de auto.

“Je ruikt echt niets!”
Mijn man is erg sceptisch wat de meeste nieuwe ‘uitvindingen’ betreft, maar ook hij is inmiddels overtuigd: “Je ruikt echt niets!” En zodra de kinderen uit de luiers zijn, krijgt hij een nieuw plaatsje in de badkamer of keuken!

De verkoopprijs van de UBBI-emmer ligt tussen de € 77,99 en € 80,00.

Ubbi luieremmer bovenaanzicht

Vorig artikelApps die de creativiteit van je kinderen stimuleren
Volgend artikelVier vaderdag in het museum
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in