Leer kinderen over groot en klein met een app

app miss hugeAppracadabra heeft een nieuwe app gelanceerd: Voor Mevrouw Groot. Deze app leert kinderen over groot en klein, op een grappige, spelenderwijze manier. Voor je begint, kun je via de instellingen een aantal keuzes maken. Wil je met geluid, of zonder? Wil je de tekst zien, of niet? Als je begint met lezen en luisteren, kunnen kinderen op de verschillende diertjes klikken om te kijken wat er gebeurt. Ze bewegen iets en er komt ook een geluidje. Dit zal de kinderen stimuleren om steeds te kijken wat er gebeurt. De diertjes, die met een cadeautje op zoek zijn naar Mevrouw Groot, worden steeds groter. Eerst gaat spin op zoek, en aan het einde een nijlpaard. Kinderen zien dat de dieren steeds groter worden, tot het pakket aan Mevrouw Groot kan worden overhandigd. Ze is immers jarig! Je kunt kiezen tussen twee verschillende einden van het het verhaal, extra leuk. En uiteraard is de app in diverse talen beschikbaar. Appracadabra heeft op de website een leuke free printable beschikbaar gesteld, passend bij deze app. Je vindt die hier.

app mevrouw groot

Het verhaal wordt aantrekkelijk voorgelezen, het kleurgebruik is fijn en de diertjes zijn grappig getekend. Mijn kinderen zaten meteen met z’n drietjes op de bank te genieten (en maakten een beetje ruzie over wie de diertjes mocht aanklikken…) Leuke app! Download via deze link de app voor €1,79

screendump mevrouw groot

Vorig artikelDe jurk van Maxima op Koningsdag 2014
Volgend artikelVijf originele moederdag cadeaus
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in