De verhuisdieren, een 4 meter lang prentenboek

De verhuisdierenDit prentenboek is origineel en geweldig. Zeker als er een verhuizing op komst is, is dit een boek dat helemaal past in het thema. Verhuizen is namelijk best spannend voor kinderen, het is dan fijn om daar met wat boeken bij aan te kunnen sluiten. Het boek heet “De verhuisdieren” en is geschreven door Pieter van de Heuvel. Het staat vol details, waardoor kinderen elke keer weer verrast zijn als ze het open slaan. Ze ontdekken steeds weer nieuwe dingen. Bovendien is het boek op twee manieren te lezen. Dat maakt het ook bijzonder. Dit boek is echt een aanrader voor kinderen vanaf 3 jaar. Ook leuk als cadeau wanneer iemand binnenkort gaat verhuizen. Strik erom en geven maar! De verhuisdieren, een 4 meter lang prentenboek.

De verhuisdieren, een 4 meter lang prentenboek

Het leuke aan dit boek is, dat je het kunt lezen door de bladzijden om te slaan, maar ook door het boek helemaal uit te leggen op de grond en er langs te lopen. In totaal heb je dus 4 meter boek. Je ziet allerlei dieren als een soort stoet voorbij komen. Iedereen neemt iets mee uit het oude huis. Behalve de poes, want die is een beetje lui. Van een televisieverslaafde walvis en een studerende kameel tot een pianospelende eland en een hele luie kat. Steeds zie je poten van een dinosaurus staan. Deze poten zorgen aan het einde voor een verrassing, want oh jee, wat is er met het nieuwe huis aan de hand?
de verhuisdieren lezen

Gedetailleerde tekeningen

Ik kende Pieter van den Heuvel nog niet als illustrator, maar zijn tekeningen zijn zeer gedetailleerd en zitten vol humor. Dat zie je niet meteen de eerste keer als je het boek leest, omdat je het verhaal dan nog niet kent. Daardoor focus je meer op de tekst. Daarna ga je de plaatjes goed bekijken en zul je steeds meer grappige details zien. Ook heel leuk om te ontdekken dat kinderen soms net weer iets anders zien als jij. Zo zag ik bijvoorbeeld de kameleon eerste niet zitten, want die heeft zich natuurlijk aangepast aan de omgeving. In die zin zit er ook iets leerzaams in het boek, want zo zitten er meer eigenschappen van dieren in de plaatjes verstopt.
in de tuin een prentenboek van 4 meter over verhuizen

Thema verhuizen

Als je gaat verhuizen, of je kent iemand die gaat verhuizen, is dit een grappig boek om cadeau te doen. Het verhaal is op rijm, dat vind ik zelf altijd lekker weglezen, maar vooral de plaatjes zijn de moeite waard om dit boek er steeds weer bij te pakken en details te ontdekken. Voor jonge kinderen is het ook leuk om de dieren te benoemen en herkennen. Maar het allerleukste is het natuurlijk om het boek uit te vouwen en van het begin tot het einde er langs te lopen. Wij deden dat in de tuin en de kinderen konden er geen genoeg van krijgen. Aanrader hoor, de verhuisdieren, een 4 meter lang prentenboek!
4 meter boek verhuisdieren
Vorig artikelFocaccia met rozemarijn en knoflook
Volgend artikelBroccoli met gepocheerd ei, cashewnotenpesto en naanbrood
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in