Cadeautips voor bollebozen

Sommige kinderen vinden het op de basisschool allemaal wel heel makkelijk. Ze halen goede cijfers, hoeven nauwelijks te leren en schieten als een trein door de leerstof. Met andere woorden: ze kunnen wel wat extra uitdaging gebruiken. Want het gevaar met dit soort kinderen is, dat ze zich gaan vervelen. Of op school, of thuis. Kinderen die zich vervelen gaan ongewenst gedrag laten zien. Ze krijgen soms gedragsproblemen. Of ze gaan juist onderpresteren. Hierdoor lijkt het, alsof ze de leerstof helemaal niet aankunnen, terwijl het tegendeel aan de orde is.

Niet alleen op school kunnen deze kinderen extra gestimuleerd worden, ook thuis kun je je steentje bijdragen. Zo zijn er allerlei materialen op de markt om slimme kinderen de extra uitdaging te geven die ze zoeken. Ik zette een paar cadeautips voor bollebozen op een rij.

bollebozen-spelletjes

  1. Chinees met Ni Hao Kids is een boekje waarmee kinderen van 6-12 op een leuke manier kennis kunnen maken met de Chinese taal en cultuur. Ze kunnen zelfstandig oefenen met de Chinese karakters en het lezen van Chinese zinnetjes. Voor je het weet bestellen ze in vloeiend Chinees straks de babi pangang!
  2. Tantrix is een denkspel waarbij lijnen en ringen kunnen worden (na)gelegd. Te gebruiken vanaf ongeveer 4 jaar en ook leuk voor volwassenen om de hersenen te laten gymnastiek. Je kunt het alleen spelen, maar ook samen.
  3. Het driedimensionale oefenset Quadrigo bevat 8 basiselementen waarmee de meest kunstige bouwwerken kunnen worden gemaakt. Kinderen leren en doorzien hoe vormen in elkaar zitten en oefenen in ruimtelijk denken.
  4. In het bouwspelletje Brick by Brick draait alles om symmetrie. Er zijn slechts 5 bouwstenen waarmee je maarliefst 60 verschillende muren kunt bouwen. Een reuze spannend spel met 60 opdrachten. Op de achterzijde staat de oplossing, maar dat hebben slimme kinderen toch helemaal niet nodig?
  5. Uit de serie Smart Games koos ik het spel Road Block. Kinderen vanaf een jaar of 7 kunnen hiermee aan de slag. Ze moeten het rode autootje blocken, zodat de dief niet kan ontsnappen. Dat lijkt makkelijker dan je denkt!
  6. Outside the box heeft drie delen voor verschillende leeftijdscategorieën. In dit boekje draait het allemaal om buiten de kaders te kunnen denken. Door creatief te zijn ontdekken kinderen allerlei nieuwe dingen. Een greep uit de opdrachten in dit boekje zijn: een superheld ontwerpen, een gevangen prins redden van zijn betovering, een nieuwe tandpasta bedenken, een eigen buitenaardse wereld creëren, verborgen schatten vinden, een tien sterrenhotel voor kinderen ontwerpen, een moordmysterie oplossen en nog heel veel meer spannende, prikkelende en inspirerende opdrachten.

Heb jij nog meer cadeautips voor slimme kinderen? Laat het achter bij de reacties!

Vorig artikelUnieke handgemaakte producten uit Afrika bij Townshipsmile
Volgend artikelSrprs.me brief van Heleen aan Nelleke
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in