Kleurplaten Frozen 2

frozen 2 kleurplaten topkleurplatenKleurplaten Frozen 2  zijn natuurlijk heel gewild nu de film uit is. Volgens mij zijn er al waanzinnig veel kinderen het eerste weekend naar de film geweest. Wij zijn ook. Hoe dat was, kun je lezen in mijn blog “Frozen 2; onze ervaring met deze prachtig gemaakte film. Toen we thuis kwamen, vroegen de kinderen vrijwel meteen of ik kleurplaten Frozen 2 wilde uitprinten. De hele middag hebben ze vervolgens zitten kleuren. Op internet staan een heleboel verschillende kleurplaten met dit thema.

Tip: Voor alle Frozen 2 Fans zijn er een heleboel leuke Frozen producten te koop via bol.com.

Kleuren is rustgevend voor kinderen

Kleurplaten Frozen 2 hebben, naast dat ze gewoon leuk zijn om te kleuren, ook nog een andere functie. Het is namelijk heel rustgevend voor kinderen om te kleuren. Je zou het kunnen zien als een ontspanningsmomentje. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor de fijne motoriek. Het kleurgebruik bevordert de creativiteit. Tot slot is het goed voor de concentratie en leren ze beter focussen. Allemaal voordelen dus en redenen om af en toe een kleurplaat neer te leggen.

Wat is een goed moment voor kinderen om te kleuren?

Kleuren kan eigenlijk altijd wel. Een goed moment vind ik vaak als de kinderen een beetje druk zijn of als ze uit school komen en een rustmomentje nodig hebben. In het geval van Frozen 2 kleurplaten kun je het natuurlijk goed inzetten als je net naar de film geweest bent. Of als je een kinderfeestje hebt rondom het thema Frozen 2 en je wil in de drukte even een rustmomentje inlassen. Dat zijn allemaal goede moment voor kinderen om te kleuren.

Kleurplaten Frozen 2

En dan nu: de kleurplaten! Ik heb samen met de kinderen gekeken welke ze het leukste vinden en ze ook een beetje gesorteerd op leeftijd. Dat komt niet heel nauw hoor, het hangt ook af van de ontwikkeling van je kind. Het is alleen wel zo dat jonge kinderen nog niet zo goed een kleurplaat overzien met veel details. Daarom geldt: hoe meer details, voor een hoe ouder kind de kleurplaat geschikt is.

Kleurplaten Frozen 2 voor jonge kinderen (onder de 6 jaar)

Olaf vinden heel veel jonge kinderen grappig, de vrolijke blik op deze Frozen 2 kleurplaat zal dan ook iedere kleuter aanspreken. Doordat er weinig details zijn, is deze Olaf kleurplaat geschikt voor de kleintjes om te kleuren. Elsa met het vertederende hagedisje zullen ze ook leuk vinden. Het is net op het randje, maar zeker kinderen die naar de 6 gaan kunnen dit wel. Als laatste toch nog eentje van Olaf, dit keer ligt hij lekker onder een parasolletje in de zon.

frozen 2 kleurplaten olafelsa-met-hagendisjeolaf zon kleuren

Kleurplaten Frozen 2 voor kinderen vanaf 6 jaar

Bij Topkleurplaten.nl vond ik een heleboel mooie Frozen 2 kleurplaten die geschikt zijn voor kinderen vanaf een jaar of 6. Lenthe was helemaal weg van deze kleurplaat van Elsa.Ook het kasteel in Arendelle is leuk om te kleuren voor deze leeftijd. Het is al wat gedetailleerder, maar dit kunnen ze wel. Tot slot de reuzen. Misschien vinden ze deze kleurplaat nog wel een beetje spannend, maar jongens die naar de film geweest zijn spreekt het misschien juist wel aan.

frozen 2 kleurplaten elsakasteel-arendelle-frozen-2reuzen frozen twee kleurplaat

Kleurplaten Frozen 2 voor kinderen vanaf 10 jaar

Een kleurplaat met wat meer details, waarop zowel Olaf, Kristoff, Elsa en Anna staan vond ik ook via Topkleurplaten.nl. Ook de middelste kleurplaat vond ik daar, met Anna, Kristoff, Olaf en Sven. Tot slot is daar ook nog een kleurplaat met de kleine Anna en Elsa die samen een sneeuwpop maken.

frozen 2 kleurlplaten elsa anna kristoff olafkleurplaat-frozen-2-kristoff-anna-sven-olafkleurplaat-kleine-anna-en-elsa-frozen-2

Meer Frozen 2 kleurplaten bekijken? Op Topkleurplaten.nl en Leukvoorkids.nl staan er nog veel meer!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #254
Volgend artikelZo leer je je kind een kamer opruimen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in