Broccoli met gepocheerd ei, cashewnotenpesto en naanbrood

broccoli met gepocheerd eiHet grootste compliment dat ik van de week kreeg is toch wel dat iemand zei dat ik een kookboek moet gaan maken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik de recepten meestal niet zelf verzin hoor. Ik laat me inspireren door kookboeken en tijdschriften. Pas recepten hier en daar wel aan in verband met allergieën en de smaak van iedereen. Elke dag probeer ik de kinderen en mijn man weer iets gezonds èn lekkers voor te schotelen. Dat wordt me vaak niet in dank afgenomen; in een gezin van zes is er altijd wel iemand die iets niet lust. Toch houd ik vol, ik hoop dat ze de verschillende smaken uiteindelijk leren waarderen. Gisteren maakte ik broccoli met gepocheerd ei, cashewnotenpesto en naanbrood. Dit vond bijna iedereen lekker. Het recept deel ik vandaag met jullie.

Lees ook: Focaccia met rozemarijn en knoflook zelf maken

Broccoli met gepocheerd ei, cashewnotenpesto en naanbrood

Dit recept bestaat eigenlijk uit drie delen: de pesto, het naanbrood en de broccoli met het gepocheerde ei. Ik was er ongeveer 20 minuutjes mee bezig denk ik, alles bij elkaar en dat is ruim genomen. Het naanbrood kocht ik kant en klaar en hoefde maar 10 minuutjes in de oven. Ook de pesto was in 5 minuten klaar. De broccoli hoefde maar kort gekookt en een eitje pocheren kost je ook niet meer dan 4 minuten (mits je een grote pan hebt en alles tegelijk er in kunt doen).

broccoli stronk

Dit heb je nodig

De ingrediënten zijn gezond en eenvoudig. Broccoli zit namelijk boordevol vitamines, calcium en ijzer, maar bevat nauwelijks calorieën. Ik vind het zelf niet zo lekker, maar omdat het zo gezond is eet ik het toch regelmatig. Met dit recept vind ik het trouwens wèl lekker! De pesto overheerst de broccoli smaak namelijk. Dit recept is voor 4 personen.

  • 2 stronken broccoli
  • 2 x afbak naanbrood
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 bosje peterselie
  • 100 gram feta
  • 100 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 eieren
  • peper, zout

pesto van cashewnoten, feta en peterselie

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden en leg het naanbrood er in om af te bakken. Kook de broccoli in ongeveer 5-10 minuutjes beetgaar. Maak ondertussen de pesto door de cashewnoten, feta, peterselieblaadjes, het teentje knoflook en olijfolie met de staafmixer te pureren. Zet een pan op met kokend water en een flinke scheut azijn. Doe de eieren in een kopje en giet ze langs de rand van de pan voorzichtig in het water. Laat ongeveer 4 minuutjes koken. Niet langer, want dan wordt de dooier te hard. Als alles klaar is, kun je voor dit recept van broccoli met gepocheerd ei, cashewnotenpesto en naanbrood de borden gaan opmaken.

De broccoli met gepocheerd ei serveren

Het mooiste staat dit gerecht op een wit bord. Het groen van de pesto en de broccoli in combinatie met het geel van het ei maken het een stijlvol gerecht. Besmeer de borden eerste met een goede laag van de pesto. Leg de broccoli daar bovenop en leg het gepocheerde eitje er op. Bestrooi met peper en zout, verkruimelde feta en wat losse cashewnoten. Snijd het naanbrood in stukken en leg op ieder bord 2 stukken. Direct serveren. Extra tip: de pesto en het naanbrood zijn ook heel lekker als borrelhapje!

Broccoli met gepocheerd  ei

 

Vorig artikelDe verhuisdieren, een 4 meter lang prentenboek
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #275
Judith van Wijk
Vrouw, 43, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here