De wet van de aantrekkingskracht voor kinderen

De wet van de aantrekkingskracht voor kinderen DroomwensenMisschien heb je er al wel eens van gehoord: affirmatie of de wet van de aantrekkingskracht. Deze wet gaat er vanuit dat alles wat je heel graag wil ook zal gebeuren. Niet alle mensen geloven er in, maar het is niet voor niets dat mensen die succesvol zijn allemaal één ding gemeen hebben: ze geloven er in dat ze daadwerkelijk iets zullen bereiken en ze willen het ook echt. Het is waardevol om kinderen deze techniek aan te leren. Dit kan met behulp van twee prentenboeken, voor jonge kinderen wat oudere kinderen. Deze boekjes gaan dus over de wet van de aantrekkingskracht voor kinderen en heten Droomwensen en droomvangen. In deze blog vertel ik je er meer over.

Lees ook: Samen gaan bouwen

Wat is affirmatie of de wet van de aantrekkingskracht?

Over de wet van de aantrekkingskracht is veel geschreven en gezegd. Op youtube kun je er TEDtalks over vinden die de moeite waard zijn. Er is zelfs een wetenschappelijke onderbouwing voor deze manier van denken. Of je er in wil geloven moet je zelf weten, maar het is zeker de moeite waard om je er eens in te verdiepen. Als je er meer over wil lezen en mee wil oefenen kan ik je de boeken van Louise Hay aanraden. Zij maakte een werkboek en een boek geschreven “Alles komt goed“. Er zijn natuurlijk nog veel meer boeken geschreven over affirmatie die de moeite waard zijn. 

De wet van de aantrekkingskracht voor kinderen

Ik ben van mening dat deze techniek de moeite waard is voor kinderen om over te leren. Als ze geloven dat ze hun hart kunnen volgen, dat ze alles kunnen bereiken wat ze willen, zullen ze meer zelfvertrouwen krijgen. Wie meer zelfvertrouwen heeft, wie weet wat hij of zij wil, zal de juiste keuzes maken om dromen te volgen en te bereiken wat je wil. Daarom vind ik de prentenboeken van Laura Langens en Nikki Keijzer heel bijzonder. Voor zover ik weet zijn dit de eerste prentenboeken die gaan over de wet van de aantrekkingskracht voor kinderen. 

Droomwensen, voor jonge kinderen

Het prentenboek Droomwensen gaat over de wet van de aantrekkingskracht voor jonge kinderen vanaf 3 jaar. Dit prentenboek, met prachtige tekeningen van Niky Keijzer, gaat over Jaan die van haar oude, lieve oma leert dat als je iets heel graag wil, je het ook kunt bereiken. Daarvoor leert ze Jaan 3 stappen die ze moet volgen. Die stappen klinken heel logisch, maar toch blijft het eerst een beetje vaag voor Jaan. Uiteindelijk ontdekt ze inderdaad dat deze stappen haar naar het uiteindelijke resultaat brengt: het konijn dat ze heel graag wil. Hoe dat precies gaat, moet je natuurlijk zelf gaan lezen, maar het is heel bijzonder uitgelegd. Ik heb erna een leuk gesprekje met Fee hierover gehad en ik haal het boek regelmatig aan als ze iets graag wil. Ze begint steeds meer te beseffen dat het heel makkelijk is om bij mama te droppen wat je graag wil, maar dat iets echt bereiken pas lukt als je er zelf de verantwoordelijkheid voor neemt. 

Droomvangen voor wat oudere kinderen

Voor wat oudere kinderen (vanaf ongeveer 6 jaar) is er het boek Droomvangen. Dit boek heeft ook mooie illustraties van Nikki Keijzer. Het boek is uitgebreider en duurt langer. Het bevat 11 hoofdstukken en is bijvoorbeeld heel geschikt om elke avond per hoofdstuk voor te lezen. In dit boek gaat het over Kaat, het nichtje van Jaan. Ook zij leert van oma over de wet van de aantrekkingskracht. Kaat wil graag een eenhoorn, maar ze beseft dat die niet bestaat en het dus niet kan. Oma leert haar de trucs van affirmatie en belooft haar dat als je het ècht wil, je het ook kunt bereiken. Dus gaat Laat aan de slag. En inderdaad, het lukt! Hoe dit precies lukt, kun je ook weer zelf lezen. 

De wet van de aantrekkingskracht voor kinderen Droomvangen

Review Droomwensen en Droomvangen

Allebei de boekjes vind ik heel bijzonder en waardevol voor kinderen. Het zijn prachtige cadeaus voor een kinderverjaardag. Je geeft kinderen iets mee voor de rest van hun leven, een mindset waar ze voor altijd iets aan hebben. Ik kan de boekjes dan ook enorm aanraden om zelf aan te schaffen om aan iemand cadeau te doen. Het cadeau dat je geeft is namelijk veel groter dan alleen dit boekje. Het kind leert een techniek om alles te bereiken wat je wil. 

achterkant boek droomvangen affirmatie

Vorig artikelDromen over de meivakantie
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #318
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in