Dromen over de meivakantie

vleugelDromen over de meivakantie, doe jij dat al? Ik heb stille hoop dat we dan ècht meer vrijheid hebben. Net als vorig jaar. Door het mooie weer èn de maatregelen verdween het virus naar de achtergrond, zodat we een redelijk normale zomer konden hebben. In de meivakantie zijn we niet weggeweest, dat kon toen nog niet, in de zomervakantie wel. Dit jaar zijn we er natuurlijk eerder bij met de maatregelen, dus stiekem durf ik een beetje te dromen over de meivakantie. Zouden we op vakantie kunnen? En zo ja, waar dan?

Lees ook: Hoe betrek je kinderen bij de vakantievoorbereidingen?

Dromen over de meivakantie

Wij hebben zelf al iets gepland staan. In Kroatië. Eigenlijk dezelfde vakantie als vorig jaar. Toen kon het door Corona niet doorgaan, nu misschien wel weer niet. Ik weet het niet. Het is afwachten of de grenzen open gaan. Of we alleen noodzakelijke reizen mogen maken of niet. Als landen op geel gaan, zou je kunnen gaan. Lekker naar het mooie weer. Oh wat heb ik dat gemist! Binnen zitten in het voorjaar was toch een stuk aangenamer dan de lockdown in de herfst en winter. Wat een beproeving!

ibiza ondergaande zon

Opladen en genieten

Als ik het zo om me heen hoor, is iedereen toe aan een andere omgeving. Of dat Nederland wordt of verder weg, dat weten we nog niet. Gelukkig hebben de meeste reisorganisaties tegenwoordig prima voorwaarden. Je kunt gewoon boeken en mag altijd annuleren. Dat voelt fijn. Tegelijk kun je dan wèl alvast boeken en genieten van de voorpret. Wordt het Curacao? De Canarische eilanden? Spanje? Of toch gewoon België of Nederland? Wie weet krijgen we van Moeder Natuur in Nederland ook wel een prachtige meivakantie? 

sunset ibiza

Vakantie in Nederland

Inmiddels weten we het allemaal: ook in ons eigen land zijn genoeg prachtige plekjes te vinden. Denk aan een Waddeneiland, de Veluwe, Limburg. Wij waren recent in het heuvellandschap van Limburg en ik waande me daadwerkelijk in het buitenland. We bezochten een wijnhuis, genoten van van schitterende uitzichten en lekker eten. Ik zei nog tegen Maik: als onze meivakantie naar het buitenland opnieuw wordt afgeblazen, dan gaan we gewoon hier zitten hoor. Wij hebben het nodig, en de economie heeft het trouwens ook nodig. Zodra het weer kan, gaan we! 

Winkels en restaurants open

Persoonlijk hoop ik wel dat in mei de winkels en de restaurants open mogen. Vakantie is toch een stuk minder leuk als je niet kunt shoppen of lekker uit eten kan. Een ijsje onderweg, een lunch in een schattig stadje, diner op loopafstand van je accommodatie, liefst met een mooi uitzicht natuurlijk. Af en toe een souvenir kopen, of iets van kleding. Jeetje, hoe lang heb ik al niet geshopt? 

Dromen van het buitenland

Het liefst ga ik natuurlijk naar het buitenland. Ik weet nog dat ik vorig jaar dacht: in 2021 is alles weer normaal. Jeetje wat zat ik mis! Toch heb ik goede hoop dat we vanaf het voorjaar kunnen gaan genieten van een vakantie. Ik ben er wel aan toe, een beetje voorpret, alvast iets boeken om me ergens op te kunnen verheugen. Of het nou doorgaat of niet, je kan het maar vastgelegd hebben toch? 

Als alles mogelijk is, waar ga jij dan heen in de meivakantie? 

uitzicht ibiza stad

Vorig artikelWarme chocolademelk met een sneeuwman
Volgend artikelDe wet van de aantrekkingskracht voor kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in